Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

drake31 

všechny recenze uživatele

Náhodne stretnutie ktoré vyústilo v lásku. Neopísateľný film ... pod to sa môžem podpísať. Imaginaerum vo mne prebudil už dávno zabudnutú túžbu po Nightwish, to po prvé. A po druhé, no povedzme že ma emociálne vyžmýkal. Neuveriteľne silný príbeh, ktorý je vo svojej podstate tak nádherne jednoduchý, a používa jemne bizarné výrazové prostriedky po celú dobu trvania tejto snovej púte z temnoty. A tá hudba ! ... Je mi zaťažko hľadať ďalšie a lepšie slová, ktoré by dokázali presne popísať moje pocity z Imaginaerumu, ale to nevadí pretože film ako je tento sa musí vidieť na vlastné oči a prežiť vlastnými pocitmi. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Imaginaerum by NIGHTWISH - ten přívlastek určitě přilákal velkou spoustu fanoušků (co si budu nalhávat, mě taky, i když jinak Nightwish neposlouchám). Ovšem ti pak mohli být trochu zklamaní, protože zde zazní celkově tři písničky + pár fragmentů (stylu: dvě postavy si povídají a v pozadí hraje gramofon "I Want My Tears Back", což ve výsledku jenom ruší), jinak jde o symfonické variace. Zpočátku tripový a smysl moc nedávající výlet do snů (respektive mizejících vzpomínek) umírajícího skladatele se postupně prodchne překvapivou dávkou emocí a ve spojení s povedeným vizuálem a právě tou monumentální hudbou dokáže vykreslit velmi působivé momenty. 7/10 ()

Reklama

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

SNĚHULÁK!..myslím že kvalitu filmu úplně docením až na druhé shlédnutí. Po tom prvním bych řekl, že film až trestuhodně nevyužívá plného potenciálu muziky, které mu Nightwish nabízí. Přitom mají tolik songů, které svojí stavbou a "osudovostí" hodí přesně do takovéhoto filmu. Co se mi naopak líbilo, byly hudební vstupy celé skupiny, které nebyly rušivé a celkově se do filmu hodily. Příběhově film popisuje poslední cestu člověka za usmířením a smířením, která se odehrává pouze v jeho mysli. Zajímavé, možná trochu depresivní, ale rozhodně ne špatné. A scény se sněhulákem za doprovodu nejznámějších songů od Nightwishů patří k tomu nejlepšímu, co jsem zatím v muzikálových filmech viděl. 78% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

73%? Neblázněte! Je to hezky udělané, Nightwish jsou jistě skvělí a celé je to originální. Nicméně je to nehorázná nuda! Možná jsem na to nebyl dostatečně bdělý a pozorný, ale nezdálo se mi to ničím zajímavé. Hlavní herci byli nijací a celkově jsem čekal lepší skandinávskou atmosféru a více hudby. Chápu, že se má jednat o "rodinná pouta", jak to nemá umírající člověk jednoduché, ale mě to zkrátka během toho filmu nezajímalo. Jinak sněhulák byl skvělý! ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že to bude neznesiteľný a nepochopiteľný artfilm, ktorý v žiadnom prípade nebude hodný toho byť spájaný s mojimi zbožňovanými Nightwish. A ono nie. Príbeh to má naopak jednoduchý a priamočiary a so svojou symbolikou pekne zrozumiteľný aj pre takého antilyrického barbara, ako som ja. Tým pádom - keďže sa nemusíme zaoberať myšlienkami na to, či čerň oblohy znázorňuje autorovu frustráciu zo stratených slipov alebo utrpenie detí v Ugande - mal film vlastne spolovice vyhraté a ostávalo mu splniť už len jediné: strhujúcim spôsobom skĺbiť oku lahodiaci vizuál s geniálnym soundtrackom. Podarilo sa mu to. Režisér Harju sa do toho obul a vytvoril hneď niekoľko extatických montáží, v ktorých je zladenie obrazu s hudbou dotiahnuté takmer až na prah dokonalosti. V kombinácii s výbornými hereckými výkonmi tým z Imaginaeria vznikol skutočne unikátny fantasy-muzikálový zážitok, ktorý do vás emócie napumpuje predovšetkým formálnou stránkou. Popravde si nemyslím, že by sa to dalo natočiť ešte lepšie. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Přes nesouhlas autora Tuomase Holopainena režisér Stobe Harju trval na tom, aby se postavy ve filmu jmenovaly podobně jako členové skupiny Nightwish. Ve filmu se tak nakonec objevili Tom (Tuomas Holopainen), Anne (Anette Olzon), Marcus (Marco Hietala), Jack (Jukka Nevalainen) a Emil (Emppu Vuorien). (Draconic)
  • Když vojáci nesou v čase 51:15 postel se starým Tomem (Quinn Lord), v jednom záběru mají postel na ramenou a v dalším záběru nesou postel v ruce. (Záry)

Reklama

Reklama