Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Sen je tajemná část lidského života. Každý je má a málokdo je chápe. Docela dobrý paradox. Nolan dokázal z této tajemné části utvořit nádherný film. Tajemno srší z pomalu každé minuty. Lze sen ve snu? Mohou se vůbec krást myšlenky nebo dokonce vkládat? Podle některých asi těžko a ti další si myslí, že to jde nebo půjde. K této skupině se přikláním i já. Třeba už to tak funguje nebo v budoucnu budou existovat osoby jako Dom Cobb. Co my víme? Tento film opravdu stojí za shlédnutí, akorát si nesmíte zapomenout hlavu a opravdu si nad tímto filmem zapřemýšlet.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Animáky že jsou pro děti? Pohádka? Ne, tento film se může zařadit mezi fantasy. Ano, nevyrovná se Pánu Prstenů, to opravdu ne, ale je lepší než filmy, o kterých si tvůrci myslí, kdovíco nejsou a ve finále je v klídku hodíte do odpadu. Tento vcelku nenápadný film má příběh, styl, hudbu, prostě vše, co si můžeme přát. A navíc, kdo by si po tomto filmu rád nepořídil nějakého draka? Já určitě ano.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

"Kde udělali soudruzi z NDR chybu?" V okamžiku, kdy slyším tuto větu mám na tváři úsměv. Ten člověk, co ji vysloví má u mě velké plus. Kdo by neobdivoval herecké výkony pánů Kodeta, Polívky či Donutila? Příběh je svým způsobem smutný. Jsou to přece jenom komunistická léta, i když vystižena netradičním způsobem. Doufám, že tento film nepřinesl pouze dávku humoru, ale i zamyšlení nad těmi léty nesvobody.

Fimfárum Jana Wericha

Fimfárum Jana Wericha (2002)

Pro nadčasové příběhy pana Wericha mám prostě slabost. Jsou tam chvíle, kde si každý najde nějakou tu část, které se zasměje, ať je to Lakomá Barka nebo protialkoholová léčebna v pekle? Prostě Fimfárum patří do zlaté pokladnice českých knížek a teď i filmů. Škoda, že není více takovýchto pohádek.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Okouzlující, úchvatné co ještě. Pokud Společenstvo a Dvě věže byli nádherné, dech beroucí, tak vážně nevím, co mám napsat k tomouto. Geniální zpracování a i pocit smutku, že to byla poslední část. Všichni, co se na tom podíleli by si zasloužili oskara.Škoda, že jich tolik nerozdávají. :-( Nemůžu se dočkat až se do Střeozemě vrátím díky filmu Hobit. Už, aby to bylo.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Co napsat k tomuto filmu, aby to nebylo po 1000 to samé. Jenomže ono nejde napsat nic jiného než chválu. Co byste mu chtěli vytknout? Herecké výkony? Výpravu? Hudbu? To prostě nejde. Film vás vtáhne do nádherného světa a v okamžiku, kdy začnou běžet závěrečné titulky, je vám divně a pokud to jde, sáhnete hned po pokračování, aby jste se mohly vrátit do světa, kde je tak krásně, který vás dožene k smíchu i k slzám.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

O něco málo slabší než Společenstvo, ale stále špička ledovce dnešní kinematografie. Nádherná je bitva o Helmův žleb, která vyvolává spoustu emocí. Zvláště potom příchod elfů v poslední chvíli nebo příjezd Gandalfa. Celé bitvě vévodí počítání zabitých skřetů Gimliho a Legolase a "skok" na most Gimliho a Aragorna. Nesmím zapomenout vychválit do nebes i úžasné grafické zpracování entů, kdy jsem si myslela, ža to takto ani snad nejde. Prostě a jednoduše opět nádhera. Bez přemýšlení 5*.

Imaginaerum

Imaginaerum (2012)

Tento film patří k filmům s velkým f. Děj je brán velmi podivně, že si až na konci hlavně uvědomíme, o co zde šlo. Avšak má tak krásnou atmosféru, že u něj vydržíme přikovaní po celou dobu. Nádherně děj dokresluje hudba Nightwish. Už dlouho mě nic tak nedojalo, opravdu nádhera. Doufám, že se Nightwish pustí brzy do dalšího podobného projektu, držím palečky, ať je alespoň tak dobrý jako tento.

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Nádherná komedie, která se ani v nejmenším nemůže rovnat tomu, co mi dnes nazýváme komedií. Kdo by se nezasmál Otíkovi nebo panu doktoru Skružnýmu v podání nenahraditelného pana Hrušínského? Tento film bez přemýšlení dávám do své topky a vždy, když potřebuji zvednout náladu, je jasnou volbou.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

Proč všichni na tento film tak nadávaji, to vážně nechápu. Je to moje nejoblíbenější potterovka a nejpravděpodobněji kvůli tomu, že se od těch ostatních hodně liší. Jsou tu více vidět vztahy mezi hlavními hrdiny, jak to mezi nimi vře, když jsou stále spolu a nemají před sebou, kam utéct. Je tu více emocí a nejde tu o kouzla, magii či nějaké bojové scény. Je to film o lidech, jejich pocitech, citech. V těch předešlých dílech byli taky, ale spíše v knížkách, ve filmech na ně nebyl čas.