Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Slušný, málo známý, zapadlý thriller o sériovém vrahovi a uneseném dítěti, jenž mu během let dělá domácího otroka zatímco on unáší mladé dívky. Zajímavá myšlenka, místy komorní slowburn styl kombinovaný s jindy explicitně násilným vizuálem a pěkná cesta do mysli sociopata podtržena hlavním výkonem psychicky zničeného dítěte. Co mi ale chybělo k lepšímu hodnocení je tak trochu stereotypní dějová linie bez většího drajvu či něcěho vyloženě šokujícího, což ale není nic negativního jako spíš jen moje osobní výtka. Ve výsledku ale jinak dost slušná a často nevídaná záležitost. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat menší SPOLER. Chained je celkem zajímavej kousek. Myšlenka zabít matku, synka si vzít a postupem času si z něho vypiplat vlastního zabijáka či snad svýho nástupce se mi líbila. Ve skutečnosti se film nakonec ale vydá jinou cestou a trošku kličkuje. Přiznám se, že jsem to nečekal. Ale na jednu stranu je to dobře, protože na tu prvotní myšlenku neměl sílu. Nakonec vydání se jinou cestou rozhodlo, že dám slabší 4hvězdy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEŽÁDAL JSEM O TEBE. ALE KDYŽ UŽ TU JSI, VYTĚŽÍM Z TOHO CO NEJVÍC. BUDEŠ MÍT PRÁCI. DĚLEJ, CO TI ŘEKNU“..... /// ,,Já chci maminku“ … Jenže v tom domě, kde jsou pouze oni a (občas) i ony (– ženský jako hlavolam) (to skládání je pěkně na piču, že?) není pro maminky místo. Úchyl jako náhradní taťka vychovává kluka a všichni bojovníci za parchanty v nouzi a úzkostlivý sociální pracovnice asi šáhnou do trenek (uchyláci!... Jo, ti taky!). Kluk nám roste, návštěvy neubejvaj a ,,taťka“ může bejt na svoji výchovu celkem hrdej. Stejně jako Mrs. Lynch na tenhle komorní příběh zvrácený ,,rodiny“, se spoustou mrtvejch a psychickýho teroru. Furt přemejšlím, jakej má smysl na to čumět? Půlka v píči a odpověď neznám…. Myšlenky magora mě míjej, stejně jako sadisticky psychologický orgie. Nepovažuju se za narušenýho jedince a tak věta ,,CHCI LOVIT“ nezpůsobí orgasmus, ale obavy. Ale uznávám, že ten závěr, kdy se z uchylárny stává drama (thriller?), lehce poupravuje můj názor. Přesto nechápu, proč jsem musel cca75 minut čučet na něco, co nemá vliv na můj rozvoj filmový osobnosti ani sexuálního apetitu. Snad kdyby tý kundě nešlo jen vo zoufalý násilí, ale pokusila se k tomu všemu přidat víc než jen hodně dobrej závěr… Kdo ví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jestli je lepší bejt dog nebo Rabbit. 2.) Nechápu, proč je lepší se vyhnout focení na školní ročenku. 3.) Thx za titule ,,verus1993“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že chained není dílo pro každého a ne každému musí přímo sedět, ale mě to sedlo hodně. Docela zajímavá pointa filmu mě vzala a poctivě budovaný příběh dělá z tohoto filmu nadprůměr. Obzvlášt' důmyslný vrah, který si jede svou bezchybnou akci a všechny vraždy dělá podle danného schématu. Do svého domu přivede malého kluka, kterého ušetřil a vychoval pro sebe, asi jen pro to, že mu skrátka bylo líto! Po několika letech začne vrah kluka vychovávat mnohem více a sám mu věří, že bude vraždit také. Co ale netuší je, že kluk se mu nakonec postaví, zradí ho a zabije! Takový konec jsem ani já nějak tak neočekával, jelikož mi přišlo, že po tolika letech ten kluk, přeci jen si zvykne a začne vraždit s ním. 75% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bych vyloženě hororem nenazvala. Je to spíše psychologické drama s prvky thrilleru. Už od prvního shlédnutí jsem si tento snímek dost oblíbila. Navíc jsem si teď zpětně všimla (což jsem předtím vůbec nevěděla), že tento film natočila Jennifer Lynch, dcera Davida Lynche. Je na ní vidět, že se snaží jít ve stopách svého otce a točit filmy s nevšední tématikou. Jedná se o typický syndrom vraha v jehož mysli se promítají děsivé zážitky z dětství. Ten žije v domě daleko od civilizace a živí se jako taxikář. Jednoho dne zastaví chlapci a jeho matce. Ovšem mají smůlu, protože je odveze k sobě domu a matku zabije a chlapce poté drží v zajetí jako svého otroka. Chlapec je během toho svědkem několika vražd a znásilnění nevinných žen a jak čas plyne, z chlapce se stává muž a je vrahem nucen, aby následoval jeho stopy. Což nás přivádí k závěrečné pointě filmu, která je opravdu zajímavá a celkem i šokující. Dojde najevo jak moc má chlapec s vrahem společného a že to celé nebyla jenom náhoda. Toto je film pro nenáročného diváka, jenž se rád koukne na kousek násilí z tohoti špinavého světa. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama