Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov prichádza do starej rodinnej vily v Lousiane, kde pred 25 rokmi došlo k štvornásobnej rituálnej vražde. Snaha o opätovný kontakt s mŕtvymi však nedopadne podľa predstáv samotných návštevníkov. Výsledkom zahrávania sa s temnotou je niekoľko mŕtvych i nezvestných. Teda, až na jednu výnimku.
Keď detektív Mark Lewis dorazí do vily, nájde v nej tri mŕtve telá a živého Johna, ktorý je v šoku. Mark preto zavolá policajnú psychologičku Elizabeth Klein, aby Johna vypočula. Medzitým sa Mark spolu s technickou podporou snažia obnoviť kamerové záznamy z domu, aby získali informácie o tom, kde sa môžu zdržiavať ďalší preživší. V tomto procese detektív objaví temné Johnovo tajomstvo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (107)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekne nakrútená duchárinka, a keďže mám tento žáner v obľube, nemám problém prilepšiť. Dejová línia zo súčasnosti s celým policajným vyšetrovaním mi spočiatku veľmi zaujímavá neprišla, ale akonáhle sa príbeh začal koncentrovať na duchov v prekliatom domčeku, naraz sa všetko zlepšilo a niekoľkokrát som sa poriadne zľakol. A to je presne to, čo sa mi na tomto subžánri stále páči. Veď čo sa už dá čakať v haunted house horroroch ako skupinka ľudí v dome ovládanom duchmi, že. Ľakačky proste fungujú, postavy sú sympatické, tvorcovia sa to navyše snažili uzavrieť prekvapivým zvratom, ktorý síce z toho celého už tak nejako logicky vyplýval, no napriek tomu nepostrádal tú správnu hororovú atmosféru. Obe dejové línie sa síce navzájom prepájali, no našťastie nedošlo k nijakému zmätku. Pozeralo sa mi na to dobre a u mňa je to jednoznačne malý zábavný duchársky hororový nadpriemer, ktorý ma konečne aspoň trochu vyľakal. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek moc originality nepobral. Navíc to přechazení z hororové linky na kriminální bylo spíš na obtíž a po chvíli mě to doslova sralo. Herci stojí za vyliž prdel. Lekaček je mraky, ale žádná funkční. Možná by si snímek za náznak atmosféry ke konci aspoň 1 hvězdu zasloužil, ale tím stupidním rozuzlením rozhodl o tom že ho hážu do odpadu. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nálepku James Wan nemůžete brát moc vážně, jelikož je pod filmem podepsaný pouze jako producent.Demonic střídá mysteriózní thriller s haunted house hororem a to pomocí flashbacků a přímého vyšetřování a to je dost možná největší škoda celýho filmu.Chápu, že to tím tvůrci chtěli trochu okořenit a dodat nějakou inovaci, ale kdyby se drželi jen toho baráku udělali by zatraceně lépe, protože v tom domě to má neskutečnou atmosféru a lekačky mě včera v noci přivodily nejednu mrtvici.Herci jsou taky dost v pohodě a to i díky dost vytříbenýmu obsazení.Vypadá to hezky, natočený to je víc než zručně, herecky bez výtek, ale bohužel tam kde není dobrá pointa a přijde ten nejklišovatější konec všech hororových konců ani smrt nebere.Pořád je Demonic v záplavě monumentálních sraček nadstandartní žánrová kvalitka, která nemíchat děj hororu lineárním thrillerem a mít místo konce splácaného z jiných 20 filmů něco originálního, vystrašila by si určitě víc, i tak ale 60%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Wow Wan. Pro mě velmi nenápadný snímek, který produkuje jeden z mých oblíbených režisérů. Naopak jsem byl až překvapen jak je Demonic dobrý horor. Nejvíc potěší délka, která je velmi nenáročná a naopak dokáže divákovi ten čas mírně znepříjemnit. A tím myslím, že mu tělo pracuje a kalorie mizí. Frank Grillo jako detektiv přijíždí na místo činu. Lépe řečeno masakru teenagerů. Příběh se vrací o pár dní dříve, abychom se dozvěděli i my co se stalo. Zatímco se intervaly mezi časovými skoky zmenšují, tak se krátí i čas dvou lidí, kteří jsou stále nezvěstní uprostřed domu. Jakmile jsem si řekl, že film vlastně děsí pouze atmosférou, a kde nic tu nic, tak na mě vybafla zjizvená tvář zpoza kamery. Demonic má několik velmi dobrých míst a díky měnění ruční kamery a filmařské, vše funguje jak má. Herecky se mi i líbila Megan Park, která mi přišla sympatická a do filmu se hodila. Zatímco WANův Dead Silence (2007) poráží tenhle Hororový dům na plné čáře, tak oproti Annabelle (2014), kterou produkoval taky Wan se mi Demonic líbí víc. Je vidět jeho podpis na správně hororovém konci. I když se stále nemohu zbavit pocitu, že kdyby to točil Wan, tak to bude o třidu lepší. (70 %) ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze pro vetsinu z nas bylo nejvetsim lakadlem jmeno James Wan spojene s timhle projektem... Ale kdeze! Wanuv otisk jsem absolutne nepocitila, priznam se, ze netusim, jak moc velke slovo producent ma, ale tohle byl jeden z tech nudnych hororu, co jsem videla. Lekacky celkem ok, asi trikrat mi fakt zamrazilo, ale neustaly stridani scen z vysetrovani a scen z baraku nedokaze vybudovat absolutne zadnou atmosferu strachu. Ono ale zase na druhou stranu, kdyby to bylo v casovy posloupnosti, mozna by to byla nuda jeste vetsi. Namet taky nic svetabornyho, podobnych hororu je na 150. Za me film, u kteryho za tyden zapomenu i nazev... Ale plakat ve stylu The Conjuring se mi fakt libi :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama