Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov prichádza do starej rodinnej vily v Lousiane, kde pred 25 rokmi došlo k štvornásobnej rituálnej vražde. Snaha o opätovný kontakt s mŕtvymi však nedopadne podľa predstáv samotných návštevníkov. Výsledkom zahrávania sa s temnotou je niekoľko mŕtvych i nezvestných. Teda, až na jednu výnimku.
Keď detektív Mark Lewis dorazí do vily, nájde v nej tri mŕtve telá a živého Johna, ktorý je v šoku. Mark preto zavolá policajnú psychologičku Elizabeth Klein, aby Johna vypočula. Medzitým sa Mark spolu s technickou podporou snažia obnoviť kamerové záznamy z domu, aby získali informácie o tom, kde sa môžu zdržiavať ďalší preživší. V tomto procese detektív objaví temné Johnovo tajomstvo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (107)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se bál, že letošní rok bude na horory katastrofální, tak na poli duchařin jsem příjemně překvapen. Ghoul, Insidious 3 a teď Demonic. Všechno filmy u kterých mě mrazilo. Demonic není nijak extra brutální ale má skvěle budovanou atmosféru a zapeklité řešení případu několikanásobné vraždy. Během filmu se prolíná přítomnost (vyšetřování) s tím co se v domě odehrálo (vyprávění přeživšího) a já to hltal víc než děcko večerníček. Finální rozuzlení se mi velmi líbilo a i když vlastně přišlo jedno velké WTF , tak jsem za to vděčný, protože se do mě mráz zakousl ještě silněji. Upřímně se divím relativně slabšímu hodnocení, ale tak sto lidí sto chutí. Za sebe rozhodně doporučuji a děkuji uživateli MikeCool za bezva tip. Nebýt jeho viděl bych to až tak za měsíc, dva a to by byla sakra škoda :-) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

James Wan zaprodukoval (rozuměj zaštítil a podpořil, protože jeho jméno rovná se záruka jistě skvělého hororu) Demonic a tadá: bubák je na světě. Bohužel ty filmy, které Wan produkuje, začínají být všechny tak nějak stejné. Všechny se odehrávají ve strašidelně temném domě, kde někdo umřel a teď tam straší. Ano, nenápadné záběry na duchy se svítícíma očima jsou výborné a mnohdy lepší, než do kamery nahlížející bubák, ale už to nějak nepřináší nic jiného než devětadevadesátou variaci na téma, proč někoho z baráku pronásleduje duch. Atmosféra filmu je velmi solidní, kamery s nočním viděním (= viděním duchů) jsou strašidelné a osazenstvo domu si divák snadno zapamatuje (Scotty doesn´t know, yeah). Bohužel Demonic nefunguje jako celek. Možná je to tím retrospektivním vyprávěním, možná je to tím, že filmy produkované Jamesem Wanem... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokoušet se zkoumat ba vyvolávat duchy v domě, ve kterém před lety došlo k jakési okultní zabijačce, je hodně pošetilý nápad... Příjemně temnou a dobře napsanou duchařinu s nečekaným rozuzlením sráží bohům žel do šedého průměru jednak mizerná ruční kamera, druhak nepřesvědčivé herecké obsazení šestice mladých účastníků seance. A taky mě štvou filmy, které končí tam, kde by měly teprve pořádně začít. Nejdůležitější poznatek z filmu - Maria Bello je pořád pěkná kočka, i když zdá se pár kilo přibrala. ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Úvodom si dovolím vypožičať výrok Winstona Churchilla, ktorý raz povedal niečo v tom zmysle, že dobrý prejav by mal byť ako ženská sukňa – dosť dlhý, aby zakryl objekt a dosť krátky, aby vyvolal záujem. Rovnaký recept na úspech si osvojil aj Will Canon. Dimenzovanie jeho hororovej snímky Demonic na dve roviny síce zostalo niekde na polceste a s preľudnením priestoru dovedna posúvajú atmosferickú hru a záujem o postavy do latentnej roviny, avšak užšie vymedzenie priestoru a času razantne zakotvuje divákovú pozornosť o dom, v chodbách a izbách ktorého je zásluhou vysokého tempa narácie, pozvoľna dávkujúceho dôležité informácie, zachovať ataraxiu priam nemožné. U mňa spokojnosť. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Demonic jsem s očekáváním... ehm, očekával už od doby, kdy se to ještě jmenovalo House of Horror a to z jednoho prostýho důvodu- James Wan. Tenhle bláznivej asiat tu sice neseděl na ředitelský sesli, ale pouze film zastřešil produkční rukou (otázka zní jak moc a jak moc to byl jen výblitek tvůrců, páč Wan=sukces), každopádně ten "horor" je špatnej od úplnýho začátku až do úplnýho konce, lekačky s vámi pohnou asi jen stěží, o ději anebo třeba hudbě nemá vůbec cenu se rozepisovat- nic takového tu totiž neexistuje. Takže jediným důvodem, proč to nemrsknu rovnou do odpadu, je Scott Mechlowicz, páč Scotty doesn't know ;-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama