Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (874)

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Vůbec nic jsem od Ralfa neočekával a nakonec z toho byl krásný animák, kde se mně moc líbil hlas Žilkové u malé rošťácké "chyby" a nejen to. Všechno krásně klapalo, staré známé zvuky z videoher a rafinovaně udělané efekty u postaviček. Docela srandovní byl i Skrillex, který pouštěl (na něj) dost neobvyklý song Kool & The Gang - Celebration na díze. :D ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice bych uvítal, kdyby prostředí, v nichž se film odehrával, byla ještě pestřejší a pobyt v cukrovém světě by se tak zkrátil, ale jinak jsem vlastně spokojený. Příjemná podívaná pro malé i velké s řadou vážně dobrých scén, která mě v jednu chvíli dokonce i dojala, s výbornou animací a velmi stylovou hudbou. Nesmíte ovšem čekat, že Raubíř Ralf bude pro fanoušky videoher tím, čím je dejme tomu Falešná hra s králíkem Rogerem pro fanoušky kreslených grotesek. To bohužel ne. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Videoherná mánia ma minula a trochu ma minul aj tento film. Skvelý námet o ťažkom údele bad guys čoskoro padne do najhoršej rutiny, no chvalabohu posledná tretina a emócie a zvraty v nej to výrazne vykopnú nahor. Celkovo si ale myslím, že sa z toho dalo vytrieskať viac: cestovať do viacerých hier (i keď to sa možno šetrí do sequelu) a vymyslieť lepšiu hrozbu pre (herný) svet ako nejaké chrobáky. 7/10 PS: John C. Reilly má hlas ako Seth Rogen! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ve společnosti Pac-Mana strávil nejednu noc a rád jsem ho zase viděl. Se sympatickým záporákem Ralphem jsem dosud neměl čest potřást si pravicí, takže jsem tuto příležitost využil a popřál mu hodně štěstí při získávání medajle. O něco méně sympatií ode mne dostal vztah Felixe se seržantkou Calhounovou, protože taková sexy bojovnice s vysokým rozlišením by rozhodně měla mít někoho lepšího, než je prťavý rozkostičkovaný opravář. Nicméně postavičky se vyvedly, do příběhu nenásilně zapadly, hláškami se nešetřilo a ačkoli animáky obvykle nevyhledávám, tak pokračování s tetrisem a arkanoidem bych rozhodně uvítal. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi originální animák, který to na začátku rozjel v takovém stylu a pro mě naprosté nostalgii, že nadšení je slabé slovo. Jenže, příběh časem zabředává do průměrných vod a zápletka, kdy se hlavní hrdina pohybuje jen v jedné, někdy i trochu iritující hře, je po tom úvodu zklamáním. Gagy se párkrát trefí do černého, jenže hrozí, že je nepochopí právě ti nejmladší, kteří nemají často potuchy, co že to ty staré arkády jsou. Jaké je tedy cílové publikum? Nedokážu určit. Opět ještě jednou musím pochválit výbornou stylizaci, 8 bitové postavy se krásně sekaně pohybují a herní svět srší nápady a dechberoucími obrázky. Snímek vcelku rychle uplyne a finále má grády. Škoda, že potenciál počítačového světa nebyl dotažen dál a scénáristé si nevyhráli o něco více s hloubkou příběhu; takto Ralf vyšumí z paměti až moc rychle. [Fix-It Felix]: "Why do I fix EVERYTHING I touch?!" [Cinema City Zličín, 1.12.2012] ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • Výrobcem zástrček na hlavním herním nádraží je "Moore". Jde o odkaz na režiséra filmu Riche Moorea. (Adrai)
  • Dabéři, kteří namluvili postavičky ve videohrách jako "Sonic" nebo "Street Fighter", si své role zopakovali i ve filmu. (Brousitch)
  • Turbova původní hra TurboTime se nápadně podobá videohře "Rally X" od herního vývojáře Namco. (Doski)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama