Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitní filmařské řemeslo, které vybudovalo vcelku uvěřitelnou miniříši ala Artur a Minimojové, jenže zde to vše tak nějak lépe funguje. Humoru se člověk zasměje, akční scény vypadají akčně, hrátky s různým vnímáním času fungují, dokud se do toho nezapojí helma zpomalující čas. Tvůrcům rozhodně chválím jejich nápady i trochu originalitu. Postavy se v průběhu děje vyvíjejí, jsou charismatické a záporáci stylově odporní. Dobro a zlo je zde samozřejmě jednoduché a snadno rozpoznatelné a nebýt několika logických chyb a pár slabších pasáží, hodnotil bych výše. 75% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný dětský animák s předvídatelným příběhem a jedinou vtipnou složkou v podobě slimáka a šneka (kteří jsou zde mimochodem jen pro to, aby ve filmu existovala komediální složka.... to, že jsou údajně strážci květu v průběhu celého filmu neprokážou jediným činem). O to horší, že záporáci jsou zajímavější než dobrá strana, hlavní hrdina jedná ve svém vlastním zájmu, nehledě na následky a vědátor je nechutně ukecaný. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

My, drsní kluci, co si řiť vytíráme šmirglem a pro samý kokain za ráfkem nám není vidět ani močová trubice, rádi koukáme na pohádky. Proč? PROTOŽE SI TO MŮŽEME DOVOLIT!!! Něco se ti nelíbí? Nelíbí se ti něco? Abych na tě nepoštval bráchu! Je veliký skoro jako korbitch a má ostřeji kroucené kníry, než LIVINGHNĚDOVA ségra! Patrně jsem se nepropil do dostatečně poetické nálady, neboť mi létající pišišvorci nesebrali dechu. Zkriplený psík i barvičky moc pěkné, nepopírám, ale kulťák z toho asi nebude. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film ve svém názvu slibuje o něco víc, než nakonec dostojí, zvláště když směle pokukuje po Avatarovi s rozpočtem osmdesát mega, ale přesto s touhle zručně natočenou jízdou najdete z pohádkového lesního království vždy cestu ven, a jen jde o to, v jaké věkové kategorii se nacházíte. V tomhle ohledu si film nevymínil žádnou kategorii a tápe. Královna lesní říše umírá a před smrtí daruje dívce Mary ze světa lidí vzácné poupě, které je třeba chránit, než rozkvete za velmi vzácné konstelace. Než se tak stane, Mary se seznamuje s obyvateli podivuhodné říše, z nichž ne všichni mají dobré úmysly, přičemž se dělí na dva nesmiřitelné tábory. Poupě hlavně nesmí padnout do moci Temné armády, což by mělo pro lesní říši fatální následky. Při mé sumarizaci, jsem nečekaně dospěl k tomu, že film je svým uchopením spíše orientován na dospělé publikum. Pro malé děti je málo atraktivní a na sílu jsou tam pro ně vložené vtipné postavičky hlemýždě se slimákem opatřené legračními jmény, nebo léty sešlý mopslík Ozzie, ale nedá velkou práci si je z příběhu odmyslet a slouží spíše k jednomu účelu, a sice, aby haranti nepoposedávaly nudou na sedačkách. Vsadil bych si dokonce na to, že v knižní předloze bylo vše lépe rozvíjeno, oproti tomu, co ve výsledku předložil oktet scenáristů, kteří se moc nevyznamenali a neujednotili, když přišli s takovým zjednodušením svébytnou originalitou oplývajícího příběhu. A pak na tomhle filmu zbývá to hlavní, a tím je propracované grafické zpracování, na němž je znát vysoký rozpočet, který se tvůrcům sotva vrátil. V původním znění lze ohodnotit dabérské výkony celé řady známých herců, ale tuto možnost jsem si nechal ujít, protože po řadě filmů s titulky, mně přišel český dabing velmi vhod. Na závěr lze konstatovat jen to, že návštěva tohoto lesa v příběhu sice neohromí, ale ve vynikajícím vizuálním ztvárnění, se jeho slabiny částečně ztratí. Mé hodnocení: 60% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Slimák a šnek v dobrodružství plochoksichtů. Příběh tradiční, ale v průběhu funkční, humorní sidekickové zábavní, jen osazení postavami mohlo být provedeno nápaditěji (takhle jsou všichni poněkud pubertální, bez charakteru). Animovaná stránka fantastická, tvůrci se do lesů zamilovali se zaujetím mistrů krajinomalby v realistickém duchu. Krom toho je pobyt v lesním království o to živější, že práce s pohyblivou 3D "kamerou" je vtahující. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Postava Mary Katherine je pomenovaná po zosnulej dcére autora predlohy. (m.a.t.o.)
  • Film je voľne založený na detskej knihe "The Leaf Men and the Brave Good Bugs" od amerického spisovateľa, ilustrátora a filmára Williama Joycea. Rovnako ako Legendárna partia (2012) bol aj tento film venovaný pamätiam zosnulej dcéry autora, Mary Katherine. Tá podľahla 2. mája 2010 na následky nádoru na mozgu iba vo veku 18 rokov. (LuiCJ)
  • Prvý film od Blue Sky Studios, ktorý má hlavnú ženskú hrdinku. (LuiCJ)

Reklama

Reklama