Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Dvojka nedopadla vůbec špatně a mám-li být upřímný, tak si myslím, že je o chlup lepší, než jednička. Pro mě to spíš film z povinnosti, šel jsem na něj spolu s dětmi, ale nadruhou stranu, proč se na to nepodívat, když je příležitost. A světe div se, ten film je celkem vtipný a k tomu i svižný, tudíž jsem se u toho nenudil, čehož jsem se trochu bál. Celý je to parádně zpracovaný, efekty nabitý a po šmoulovsku roztomilý. Nejfamóznější je pochopitelně Gargamel, který prostě nemá chybu. Tady je z něj kouzelnická celebrita a holenek si to náležitě užívá. Ale přece jen je to v určitých momentech příliš přešmoulovaný, tedy přehnaný s některými hláškami . Být menší tak snad i skáču blahem nad vším tím šmoulováním, ale tady už mi to místy lezlo krkem a výrazy typu "ušmoulnul jsem si", či "šmoulézní" opakující se v různých obměnách co minutu, začnou brzo srát každýho normálního člověka. Nicméně je to film hlavně pro děti a těm se to určitě všechno líbí. A mě vlastně taky. Co naplat, moderní kabátek Šmoulům zkrátka sedí. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Už bych skoro zapomněl, jak ty pohádky nejsou špatný. Poslední dobou koukám strašně svátečně, ale pokračování šmoulů bylo fajn. Už jenom, že to mělo tu návaznost, což se o jinejch animácích říct nedá. Navíc se to točilo dost kolem Šmoulinky, a tolik o ní snad nikdo nevěděl + další postavy do rodinky, to netuším jestli vůbec v seriálu za mlada bylo. Ale proč nee, tyhle animáci budou vydělávat furt. Já se u toho poměrně bavil, takže sem z toho očividně až tolik nevyrost. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Šmoulové se mi líbili už ti první, tihle nejsou výjimka. Příběh trochu skomíral, ale pořád dobrá zábava. Šmoulové jsou parádně zpracovaní, moc se mi líbí. A nové xichtíky jen potěšili. Šmoulí vesnice, jednotliví Šmoulíci vynikající... Kdyby ale ten příběh zůstal spolu s Gargamelem a Azraelem ve Šmoulí říši, bylo by to parádní. Civilizace a super rodinka N. P. Harrise to prostě celé topí... Ale tak, že to až bolí.... "Son of a Smurf!!" ()

newstedson odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nudné, bez štipky zábavy a hlavne dejovo nedotiahnuté. Katastrofálne herecké výkony hlavných postáv v kombinácií s úchylne vyzerajúcim Gargamelom a množstvom lietajúceho 3D odpadu po celom plátne, v podobe magických hviezdičiek a neviem čoho všetkého. Sám sa čudujem, že som pri tomto filme vydržal sedieť celých 105 minút a neodišiel som už niekde v polovici. Jednoznačný kandidát na odpad a myslím, že možno aj najhorší polo animák za tento rok. Veď uvidíme. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy člověk jsem byla naivní dítě přijímala všechno bez cynismu a znechucení...? Bohužel druhý celovečerní film o Šmoulech mé znechucení jen prohlubuje, než že by mě vracel do naivních dětských let. Jednoznačně horší něž jednička. Postavy mě iritovaly víc než nejrozjívenější parta puberťáků, humor (jestli se to tedy tak dá nazvat) tu byl tak neskonale stupidní, že by jeden až brečel. Děti to možná (ale jen možná) bavit bude, ale pro dospělé je to utrpení od začátku až do konce. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)

Reklama

Reklama