Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Seriál SLiDE se odehrává v australském městě Brisbane. Příběh nás seznamuje se životy pěti teenagerů. Jsou mezi nimi kamarádi z dětství Ed a Tammy, populární a atraktivní Luke, rebelující Eva a nově přistěhovalá Scarlett hledající v neznámém městě nové kamarády. Náhoda je všechny přivede dohromady a vytvoří z pětice těchto odlišných lidí jednu nerozlučnou partu, která si užívá mládí a pomalu si razí cestu k dospělosti... (Zbyisek)

(více)

Recenze (19)

Remedy 

všechny recenze uživatele

My, co známe a milujeme (případně překládáme :-) Skins, se nějakému (byť sebeokrajovějšímu) srovnání nevyhneme, protože stavba příběhu, casting a celková atmosféra k tomu přímo vybízí. Na druhou stranu bych byl v rozumné míře opatrný při tvrzení či hodnocení, že jde o jakousi „australskou verzi Skins“. Jsou zde samozřejmě totožné aspekty – parta teenagerů, kteří žijí velmi divokým životem zahrnující večírky plné drog, alkoholu, nevázaného sexu a následných výčitek či vztahových problémů plynoucí z nedostatečného „sebeurčení“ či jakéhokoli jiného důvodu, který může vzkvést v hlavě teenagera - zrovna tak se ale v některých aspektech snaží SLiDE vůči Skins vymezit, což kvituji s povděkem. Obecně se setkávám asi nejvíce s tvrzením, že SLiDE je takový slabší odvar Skins, je to více humorné a nemá to tak propracované charaktery jako britský „originál“. Je fakt, že je zde několik velmi povedených momentů (Edovy eskapády snad jako příklad stačí), na druhou stranu není nouze ani o silné, někdy i lehce vyhrocené situace (Tammy a její „Eda zachraňující rap“, Edova linie před závěrečnými zkouškami, občas pořádné vykoupání postav ve vztahovém bahně…). Není to tak naléhavé jako Skins, je zde i podstatný rozdíl v prostředí a atmosféře – špinavý a vesměs temně laděný Bristol naproti prosluněnému a krásnému Brisbane, nicméně vnitřní hodnota tu stále je a rozhodně není zanedbatelná. Bude zajímavé sledovat, jak si tvůrci poradí s avizovanou druhou řadou, snad se tento slibně rozjetý seriál neomezí na pouhé „večírkování“, laciný naturalismus či klipovitost (jak se bohužel děje v některých novějších dílech mých milovaných Skins). Pro další prokreslení charakterů zde zůstala spousta nevyřčeného či lehce naznačeného, na co by se (alespoň z mého pohledu) dalo krásně navázat. Fanouškům Skins mohu jedině doporučit a děkuji PBG za skvělé české titulky. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve Skins nebyla Effy, tak se nebojím říct, že je Slide lepší a ve všech ohledech zábavnější než Skins, ale u tohoto seriálu zatím nemám vyloženě oblíbenou postavu. Po přečtení komentářů zde jsem čekala mnohem ostřejší humor, ale ten se nedostavil. Vlastně to samo o sobě ani není tak vtipné, akorát se parta dostává do absurdních a komických situací. U Skins je více vulgarity, drama, propracovanější a více "psycho" postavy.. tohle nemá až tak daleko do amerických teen seriálů (ala O.C.), ale inspirace britskými skvosty je i tak znát. A čekala jsem, že se mi nejvíc zalíbí Eva (kvůli vzhledu), ale nakonec se mi asi nejvíc zamlouvá Scarlett, připadá mi nejzajímavější. Původně jsem si oblíbila Tammy, ale ta je prostě s tou svou rozvážností a trapnou láskou k Lukeovi čím dál otravnější. Uvidíme, jak se to vyvine dál, žádný větší příběh v pozadí tam není, takže je to spíš taková oddychovka, ale i tak si zaslouží pozornost.. ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem hodně srovnávala se Skins a to byla pěkná blbost. Skins jsou totiž daleko víc špinavější (čti lepší). Jediné co mají seriály společné je věk hlavních postav. Když jsem se tedy oprostila od spojitosti, tak mě seriál začal dost bavit. Nevím jestli bych někomu řekla "to musíš vidět", ale jestli se nemáte na co koukat, tak vás to asi neurazí. 3-4* ()

DDCC 

všechny recenze uživatele

Inspirováno Skins? Asi ne.. žádný suchý humor, žádné zvraty, žádná "karma" (nebo si tomu říkejte jak chcete).. Prostě narozdíl od psycho dramatu Skins je toto seroš na uvolnění. Postavy si tam beztrestně užívají, to už se zase vracím k té karmě, že.. Slide hraje i na Nickelodeonu, takže nějaké sprosťárny nebo zával normální (pro dospělé neuvěřitelně sprosté) teen mluvy můžete již teď zapomenout.. Kafíčkový seriál bez reality, raději si pusťte Skins znovu a odzačátku. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

SLiDE nelze srovnávat se Skins, protože ač jsou to oba teen seriály, každý ty pubertální strasti a slasti podává úplně jiným způsobem. SLiDE neni ani trochu takové drama, není tu tolik drog, vlastně ani tolik sexu a vztahových problémů, je daleko humornější a plný nadhledu. Ale naštěstí to není ani o té bezchybné mládeži, která se nemusí o nic starat a všechno má. I tahle partička má svůj příběh a své osobní problémy a mě byli sympatičtí naprosto všichni. Je to skvělá oddychovka, kterou jsem zhltnul za necelé tři dny a nenudil jsem se ani trochu. Jen je škoda, že se do těch deseti dílů nacpal celý příběh od vzniku partičky až do jejího dozrání k dospělosti. SLiDE by si určitě zasloužil další sérii, i kdyby to byla jen jedna. A rozhodně se stejným sympatickým obsazením! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama