Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 8 h 42 min (Minutáž: 46–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Lauren Glazier, Albert Jones, Joe Tuttle, Michael Cerveris, June Carryl, Sierra McClain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět výborná práce. Osobně mě první řada přišla malinko lepší, díky ucelenějšímu příběhu(začátky, vyslýchání, první úspěchy). Druhá řada toho nabízí mnohem více, a to ať už jde o postavy(každá si projde nějakým vývojem, a nedostane nic zadarmo), tak i množstvím příběhový linek, které ne vždy gradují, tak jak bychom chtěli. Seriál by musel mít o tři epizody více, aby všechny linky dotáhl k dokonalosti. To co nám nabízí je hodně super(je to napínavé, strašidelné, a husí kůže a znechucení je zaručeno), a hlavně to krásně buduje půdu pro další řadu, jen mě mrzelo, že některé věci vyšli trochu na prázdno, a nebo se daly udělat o trochu lépe. Po herecké stránce je to koncert od všech hlavních herců až po ty vedlejší. V seriálu je tolik geniálních scén a momentů, že je radost si je pouštět znovu a sledovat se zadrženým dechem co bude dál, i přestože to víme. Seriál má skvělou atmosféru, ze které mrazí v zádech a i obyčejné dialogy dokáží pěkně dlouho rezonovat. Výborná práce a já se těším na další řadu, protože tento seriál je pecka, kterou by mělo vidět co nejvíce lidí. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Proč 4 hvězdy tomuhle geniálnímu seriálu? Protože Atlanta murders byl sakra nudný a rozvleklý případ, který doteď nedává smysl, takže postavit na něm celou řadu byl risk, který se pochopitelně nevyplatil. Stejně jsem 2. řadu slupla během tří dní a to jen proto, že jsem si těch 9 dílů co nejvíc šetřila. Asi mi nějak chyběli ti psychopati z první řady. Manson, SM vrah, Tex, BTK, Billův malý antikrist... proto všechno je nutné tuhle řadu vidět. Fincher a Andrew Dominik jsou lahůdka. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejchladnokrevnější televizní thriller široko daleko, z jehož postupně se rozvíjející kriminální zápletky střídavě mrazí, tají se dech, a ve finále pak i roní slzy nad smůlou, provázející zarputilou ústřední trojici vyšetřovatelů. Ta beznaděj a faleš, do kterých se to v posledních dvou hodinách překlopí, nemá v depresivních seriálech (teda kromě Chernobylu) obdoby. HBO má True Detective, Amazon Prime Bosche, no a Netflix válí s Mindhunterem. Zlatá éra chytrých, komplexních krimi na pokračování je tady. Nenechte si ji proklouznout mezi očima. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada byla o dost zajímavější, ale hlavně proto, že se děj přesunul do terénu. Upozadila se práce na postupu, jak proniknout do mysli sériového vraha a více se řeší osobní vztahy. Ale přítomnost idiota agenta Gregga Smitha v tomto dějí a potom co provedl je mi záhadou. To úvodní intro mě příšerně sere. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice specifický typ strachu je divákovi servírován na sříbrném podnose. Děs zde vychází z běžných, pochopitelných situací, které se mohou stát hned ve vedlejsím domě, nebo právě vám (pozdě vystavený procesní příkaz). Minulá řada byla především o Kemperových rozhovorech s Fordem, zde se dostává do popředí McCallanyho Tench. Linie o miminku na kříži, podbarvená Hillovým rozpadajícím se hludebním tématem, místy zpomalí tep za únosnou míru. Je až nepříjemně hmatatelná a často zastiňuje pro úřad klíčové pátrání po černých dětech v Atlantě. Pohovory jsou tentokrát mírně stranou hlavního dění, o to jsou ale ty opravdu důležité hutnější. Mansonovo sólo je samozřejmě vynikající, ale rozhodně není jediné. Nejlepší kriminálka za několik posledních let, navíc v dokonalém fincherovském kabátku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama