Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 2
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (380)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Potenciál obrovský, ale když uvážím, že 1. sezóna měla přes 8 hodin, tak bych řekl, že potenciál nebyl plně využit. Protože skutečný obsah byl na úrovni dlouhého celovečerního filmu (3 hodiny), zbytek byla spíš vata, která nevadila, ale nijak neposunula děj či postavy dopředu. Bojím se, že takových pocitů u nových seriálů bude přibývat, když vyloženě filmoví režiséři a scénáristé přecházejí k formátu seriálu. Přesto se těším na druhou sezónu a věřím, že bude lepší než první. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Obdobně jako u Zodiaca sází i zde Fincher (režíruje dvě první a dvě poslední epizody) na chladný perfekcionismus, jehož cílem rozhodně nemá být strhující emocionální podívaná, ale co nejvíce autentická rekonstrukce konkrétních událostí. Z pohledu uvěřitelnosti a zasazení příběhu do mnohoznačných sedmdesátých let v USA je Mindhunter po všech stránkách naprosto profesionální prací. Prakticky v něm nejsou skoro žádné emoce, ale skutečně mám za to, že právě ten chlad a odtažitost jsou v tomto případě opět cílené (což není u Finchera nic nového). Závěrečný pocit jakési "emocionální vyprahlosti" pak zjevně působivě koresponduje s tvůrčím záměrem. Rozhovory s Edem totální špíca. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Mindhunter je hloubková sonda do nejtemnějších koutů lidské mysli. Do myslí těch, za jejichž zdánlivě klidnými výrazy sídlí ti nejhorší vrahové a pomatenci. David Fincher umíchal další parádní thriller, z něhož vám promrzne tělo. Nečekejte ovšem akci, násilí a krev, protože tady se jede čistě na chytrý dialogy, při kterých se vám - v průběhu každého rozhovoru se šíleným vrahem - budou ježit všechny vlasy na hlavě! Kdo zná a má rád Fincherova Zodiaca, bude u série Mindhunter slintat blahem. Pro ostatní to bude skvělej výlet do sedmdesátých let, kdy se parta agentů FBI snažila složit psychologický profil pro sexuálně vyšinutý vrahy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není to snadné. Porcovat lidi je těžká práce. Fyzicky i duševně. Lidé si to neuvědomují." Tak to jsem si taky neuvědomil, takže se tímto omlouvám všem deviantním vrahům. Nicméně trávit čas s úchyly mě prostě nebavilo, což nic nemění na tom, že je to natočený stylově a je to i celkem napínavý. Jen si prostě myslím, že sledování těch, kteří s nadšením souloží s hlavami svých mrtvých matek, přinese pro svět cokoli pozitivního. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Pane Finchere, "Mindhunter" je nejlepší seriál, jaký kdy vznikl. Prosím, natočte další sérii. Vím, že jste zaneprázdněn natáčením úžasných filmů atd. Ale tento seriál je prostě výjimečný. Kromě "Breaking Bad" a "Better Call Saul" si nepamatuji seriál, který by byl tak dokonale zpracovaný jako tento. Vaše režie a herecké výkony všech zúčastněných jsou fenomenální. Každý herec, který hrál notorického vraha, se díky vašemu neuvěřitelnému maskérskému týmu proměnil v danou osobu, je to, jako bychom skutečně sledovali výpovědi těchto lidí. Je velmi děsivé, že je to tak věrohodné, ale to je prostě jen vaše neuvěřitelná vize a režie. Podle mě jste nejlepší současný režisér. Obě dvě série jsem viděl už třikrát a s každým dalším zhlédnutím je to lepší a lepší. Opravdu moc děkuji a modlím se za další díly. /100% + TOP 10/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Holdenova přítelkyně Debbie (Hannah Gross) vlastní auto Volkswagen Brouk. Stejný typ auta měl ve skutečnosti i sériový vrah Ted Bundy. (Royaldell)
  • Bílý kombík na mostě je Chevrolet Chevelle Nomad z roku 1970. (J.F.B.)
  • Seriálová verze Edmunda Kempera (Cameron Britton) je velmi podobná reálnému sériovému vrahovi. Kemper zabil své prarodiče ještě jako dospívající teenager, ale později byl propuštěn z psychiatrické léčebny ve věku 21 let. Od května 1972 do dubna 1973 unesl a zabil dalších osm lidí, než se nakonec sám udal policii. Kemper je stále vězněn v Kalifornském zdravotnickém zařízení. (Macik1982)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno