Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani né tak zklamání, jak spíše chytání se za hlavu nad promarněným potenciálem. Home invasion žánr miluji,zejména proto,že obvykle první půli sledujeme od útočníků psychický tlak na oběti a ve druhé půlce sledujeme jejich likvidaci. Zde byla pouze ta likvidace,což mě lehce zamrzelo. Gore mi také nepřišlo příliš výrazné,vraždy mi přišly docela stereotypní,nepočítám závěrečný intezivní masakr,který měl koule,kdyby se celý film nesl v duchu jako posledních 10 minut, tak nejspíš skáču radostí, ale jinak atmosféra a napětí funguje skvěle,zvraty solidní,ale dalo se vytěžit více.Snad po druhé projekci přehodnotím výše. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho, konečně jsem po delší době narazil na sympatickou vyvražďovačku. Není nejnovější, jenže jak to má jeden všechno stíhat, že? Při zpětném ohlednutí je příběh prostinký a v různých podobách již zfilmovaný, ale mě bavilo napětí. Atmosférický film, kde vše do sebe zapadá - kamera, hudba, ruchy i vcelku dobré herecké výkony. Masakr je patřičně šťavnatý a škála vražedných nástrojů pestrá - kuše, nože, sekery, šroubováky, hřebíky....a nejlepší je asi mixer! Divák si užije šplouchavé podřezávání, probodávání, utloukání...po trikové stránce pěkně provedené. Jednu výtku bych ale měl. Prostě NEVĚŘÍM, že jedna dívčina (byť má za sebou cokoliv) si poradí s bandou zabijáků! ...to opravdu ne, ale jinak slušná podívaná (úvodní útok šípy je asi nejlepší). ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě jedno z těch největších očekávání z roku 2013. Začátek velice slibnej, ale pak to začalo jít tak nějak do kopru. Hlavně kvůli demenci postav -  maminka jde odpočívat ? WTF ? .. foťák. Nenáročný divák přidá nějakou tu hvězdu navíc, ostatní pošlou tenhle film do hajzlu a výjimečně je chápu. Hvězda navíc, díky Sharni Vinson, maskám a hudbě. Co se týká Gore, tak v celku dobré, ale scéna s mixérem byla trapná. Čekal jsem 5* nášup, takže pro mě maličko zklamání. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže ...tohle je pro mne jeden z filmů roku. Ten se přesně trefil do mýho vkusu. Je to čistej "home invasion" flick v nejčistší podobě a kvalitě. V podstatě se zde na nic nečeká. Velmi početná rodina je sezvána k večernímu stolu rodiči. Po několika dialozích začne masakr, když jeden z chlapíků dostane u okna šípem z kuše do hlavy... Pak začne okamžitě rychlej, intenzivní vybíjecí masakr, kdy několik vrahounů v prasečích maskách likviduje jednoho člena rodiny za druhým... Postavy jsou relativně sympatické, takže s nima i soucítíte... Proč se tohle všechno děje? Jakýto má význam a smysl?? To se divák dozvídá postupně během vybíjecích jatek... Vrahouni ovšem nepočítajís tím, že jedna přítelkyně syna z rodiny má za sebou hodně hustej život a není žádný ořezávátko. Karta se postupem času obtížně otáčí, ale hrdinka se nesere absolutně vůbec a celý plán vyvraždění rodiny se vrahounům vymyká z rukou... Závěrečná řežba - hrdinka versus chlap a jeho přítelkyně v kuchyni, je absolutní vrchol ... Krev teče proudem čím dál víc, na konci je hrdinka úplně celá od krve (ale ne svojí...). A nadšený divák Flipnic jásá a fandí jí čím dál víc ... Způsoby zabití jsou běžné, ale naprosto nečekané,stejně jako je nepředvídatelný celý film ... Tohle je pro mne třetí nejlepší horor roku 2013 ... První je Evil Dead 2013, druhý je I Spit on Your grave dvojka 2013, tohle je třetí ... Jízda jako sviň!!!!!!! ;-))) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A mám jasno! Co se týče letošní nabídky hororových filmů, nic lepšího (The Conjuring sice prohrál jen o chlup, ale stříbrná příčka taky není žádná ostuda) nemohlo ke konci roku přijít. Nonstop adrenalinová jízda, kterou se vezete od začátku do konce, a během těch 95 minut nemáte chvilku na oddech. Dobrá, tak nutná seznamovačka s rodinou zrovna necáká volty, ale jejich hlavy začnou padat dřív, než řekneš Bloody. You're Next překvapil hned v několika ohledech. Tím nejpříjemnějším prvkem bude určitě hrdinka, která nejenže je nadmíru sympatická, ale je to hlavně pohotový a neuvěřitelně schopný soupeř pro bandu maskovaných zabijáků. Dalším pozitivem je šílené tempo a brutalita, kterou vás Wingard obdaruje. Kromě kuší, drátů a sekyr dojde i na mixér, s nímž se pojí snad nejkrvavější scéna celého snímku. Samostatnou kapitolu tvoří nečekaně humor, kterého sice není moc, ale třeba v závěru působí trošku jako pěst na oko. Naštěstí se tu vyskytuje pouze v podobě hlášek, takže jiných karambolů nebo eskapád se nemusíte bát. You're Next je totiž v prvé řadě našlapaný "Home Invasion" vál, který při porovnání s příbuznými filmy posledních let nemá konkurenci. A pokud ano, i tyhle vzácné případy blednou závistí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)
  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama