Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

lillien 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka ve velkopanském sídle, kde v podstatě všem těm nesympatickým snobům přejete, ať pochcípají a jen potěšeně sledujete, jak přesně k tomu dojde. Docela nápaditě krvavé pičičovinky a naprosto ujetý song, který jsem si musela vyšťourat. Výborně tam pasoval: Dwight Twilley -Looking for the Magic ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když jsem psal komentář k Haute Tension, a chválil hlavně ono v žánru dlouho nevyužívané "zlo ve vašem vlastním domě", netušil jsem, jak se v budoucnosti s filmy na téma "home invasion" roztrhne pytel. Tyto snímky obvykle nestojí za mnoho (nudní The Strangers, kteří krom tématu na němž staví, nenabídnou už nic jiného, nebo třeba Mother's Day či Secuestrados, v nichž je kamenem úrazu hlavně neschopnost tvůrců ukočírovat slibné rozjezdy). V poslední době mne však docela zaujal komorní Home Sweet Home, a líbila se mi thrillerově zábavná Očista (The Purge), těžící ze scifistické premisy. You're Next je možná ještě o chloupek lepší. Sice tu časem může trochu vadit poměrná nezničitelnost jedné z postav, ta je ale v podstatě nezbytným hnacím motorem napětí v druhé polovině filmu. O to víc je škoda promarněné šance v samotném závěru, kdy by vypnutí onoho motoru zanechalo film i dojmy z něj zcela vyvážené. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Klišé sa Wingard rozhodne nevyhýba (odhalenie zradcu vo vlastných radách, dôvod prečo sa to všetko deje, neschopnosť hrdinky zabiť omráčeného vraha a radšej ho následne nechať ujsť). Miestami dosahuje predvídateľnosť takých rozmerov, až je to jemne trápne. Nie je to úplne zlé, niektorí herci sú fajn, výprava domu v nočnom lese OK, takisto drsné scény OK, ale slušný home invasion potenciál ničia nechutné schválnosti (nefungujúce mobily) a nelogické správanie hrdinov (väčšinu úmrtí si spôsobia sami, keby boli niekde zalezení, nič by sa im nestalo). Absurdne pôsobí celkový zmysel „toho všetkého“. Keď som sa dozvedel, prečo sa dialo to, čo sa dialo, tak som sa začal nechápavo klopkať na čelo a pýtať sa „a to prečo takto komplikovane, nestačil požiar?“. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těžká rána přímo do temene. Koho stejně jako mě zklamala Očista a líbily se mu jen masky. Ten by měl u tohoto kousku stejně jako já chrochtat blahem. Opravdu velmi chutná krmě, která by měla lákat na hororovou atmosféru stejně jako na boj jedince o přežití. Přestože by se to nabízelo, tak se nedá říct že by film něco vykrádal. Atmosféra přímo ukázková a vše dokresluje skvělá hudební složka. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Další pohrávání s žánrovými pravidly, tentokrát mnohem méně zábavněji a méně kreativně než ve čtvrtém Vřískotu nebo v Chatě v horách. You're Next vlastně jen dopodrobna naplňuje škatulku home-invasion hororů, kterou následně zasazuje do sociálně-realistického rámce a převrací vztahy mezi postavami. Tím ale vlastně přichází o veškerou děsivost (nevyužité masky zvířat), a spíše než hororem je nevýrazným thrillerem s několika gore odbočkami a milým černým humorem. Od sebeuvědomělého filmu převracející žánrová schémata (navíc podpořeného festivalovým hypem) jsem čekal tedy mnohem více než takovou přízemní vyvražďovačku. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)
  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama