Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak z toho hodnocení fakt nemůžu. :-D Ale né, chápu, že každý má jiný pohled a každému sedne něco jiného. Podle mě je na tomhle filmu hloupý naprosto všechno a ten motiv, který tu všichni vychvalují, je snad ještě dementnější. Krom toho ti vycvičení zabijáci s holýma rukama jsou evidentně profíci :-D. 1 hvězdičku dávám za poslední dialog, ten konečně přinesl něco oživujícího po 85 minutách prapodivného chování postav a otravného řvaní. Palec dolů :/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má pomerne dobrý príbeh o jednej rodine zloženej z rodičov a ich štyroch dospelých detí aj s partnermi, ktorí sa po dlhej dobe znovu zídu, aby spolu strávili nejaký čas v dome ďaleko od civilizácie, lenže sú nečakane napadnutí skupinou veľmi brutálnych zabijakov, ktorí sa nezastavia pred ničím. A tak musí rodina spolupracovať a urobiť všetko preto, aby sa z toho dostali. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce úvod na mňa ešte najlepší dojem neurobil a rovnako ani počiatočné zoznamovanie s postavami, ale od ich spoločnej večere, ktorá pritom s nimi aj tak zoznámi omnoho lepšie, než všetky predchádzajúce scény predtým sa to už naplno rozbehne. Dej je samozrejme úplne priamočiary a nič aspoň trochu originálne sa tu čakať nedá, ale to mi ani trochu neprekáža, keďže to získa výborné tempo a už sa neustále niečo deje. Navyše sa v priebehu nájde aj jeden slušný zvrat, ktorý stranu záporákov zobrazí trochu inak, no hlavne to má výbornú hlavnú hrdinku, ktorá si všetky svoje scény berie pre seba, pričom je už len neustále lepšia a tak hlavne vďaka nej ma to skutočne bavilo. A tak až na tú úvodnú dvadsaťminútovku sa na to po celý čas pozerá až prekvapivo dobre, len mi to často prišlo až moc nelogické, ale na tom som v tomto žánri zvyknutý. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce o atmosféru tu moc nejde a neprišlo mi to ani moc napínavé, ale akcia ma už bavila. Samotné zabitia síce nevynikajú originalitou, ale je ich plno, sú slušne krvavé, nájde sa tu pár výborných momentov, napríklad scéna s drôtom, no hlavne na samotnú hlavnú hrdinku je v akcii skutočne radosť pozerať, ten jej nekompromisný prístup, obzvlášť pri jej prvom zabití sa mi veľmi páčil. Herecké obsadenie je na tom dobre, všetci sú mi neznámi, ale aj tak mi celý výber postáv prišiel úplne ideálny, dá sa k nim vytvoriť aspoň určitý vzťah, takže v rámci žánru nemám väčší problém. Réžia a technická stránka sú len priemerné, vizuálna stránka, atmosféra, napätie, to všetko mohlo byť aj omnoho lepšie, ale pre potreby filmu to celkom stačí. Tento subžáner až tak moc neobľubujem, ale You're Next sa vydaril, okrem úvodu je to zábava po celý čas. 74% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem zase pauzu od zvířecích kousků a tak můj pohled padl na tento americký slasher s příhodným názvem. No a tak jsem si řekl „Jsi další na řadě“. Slyšel jsem na film docela dobré ohlasy, takže jsem si sliboval kvalitní podívanou. No a ono ejhle. You're Next má opravdu slibný rozjezd a to nemluvím jen o té dívčině v rozepnuté košilce. Maskované vrahy mám rád (zvlášť když jejich totožnost neznám hned od úvodní půlhodiny), jejich masky byly celkem slušné a hlavně neměli žádné slitování. To mám rád, takže jsem se těšil, jaká jatka budou pokračovat. Jenže potom přišel útlum, zapříčiněný nutným seznamováním s celou „Davisonovic famílií“ a já se začal nudit. Kromě již hodně přestárlé Barbary Crampton a dvou pohledných holek mi byl zbytek osazenstva dost nesympatický a to jsem ještě netušil, že se z hlavní hrdinky stane ženská variace „RAMBA“. Jo já zapomněl, že žila v rezervaci, kde jí táta učil lovit na pytlačku, vyrábět důmyslné pasti a necítit bolest. No byl to docela úsměvný pohled na postupnou eliminaci protivníků. Tvůrci se opravdu snažili, aby diváka zaujmuli co největším počtem mrtvých a hlavně způsoby zabití (některé z nich byli vážně působivé, to přiznávám), což je taky důvod, proč tomu dám lepší průměr, ale jinak tenhle film určitě žádnou velkou díru do světa neudělal. A nezachránila to ani přítomnost režiséra Ti Westa. Navíc to na mě bylo moc uřvané a některé situace dost nevěrohodné. Už jsem teda viděl lepší "Home Invasion", které měli lepší tempo, vyváženější atmosféru a hlavně jsem v nich té bolesti a zděšení věřil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Odpad to nebude za pěkný song, který několikrát zazní a za záverečných asi 15 minut, kdy se konečně něco dělo. Jinak se jedná o naprosto céčkovou sračku. Bez nápadu, bez hrůzostrašnosti a absolutně bez herců a hereček. Skupinu tak otravných lidí jsem dlouho neviděl. Nechce se mi věřit, že jsme vážně viděli stejný film. Naprosto mi uniká, jak se někdo po zhlédnutí takové kokotinky může jít bát vyčůrat. S hororem se film nepotkal ani vzdáleně. Vraždí zde několik důchodců v maskách zvířat a 2 potenciální dědicové rodinného majetku. Atmosféra nulová. Efekty otřesné. 1* ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když jsem psal komentář k Haute Tension, a chválil hlavně ono v žánru dlouho nevyužívané "zlo ve vašem vlastním domě", netušil jsem, jak se v budoucnosti s filmy na téma "home invasion" roztrhne pytel. Tyto snímky obvykle nestojí za mnoho (nudní The Strangers, kteří krom tématu na němž staví, nenabídnou už nic jiného, nebo třeba Mother's Day či Secuestrados, v nichž je kamenem úrazu hlavně neschopnost tvůrců ukočírovat slibné rozjezdy). V poslední době mne však docela zaujal komorní Home Sweet Home, a líbila se mi thrillerově zábavná Očista (The Purge), těžící ze scifistické premisy. You're Next je možná ještě o chloupek lepší. Sice tu časem může trochu vadit poměrná nezničitelnost jedné z postav, ta je ale v podstatě nezbytným hnacím motorem napětí v druhé polovině filmu. O to víc je škoda promarněné šance v samotném závěru, kdy by vypnutí onoho motoru zanechalo film i dojmy z něj zcela vyvážené. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)
  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama