Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak z toho hodnocení fakt nemůžu. :-D Ale né, chápu, že každý má jiný pohled a každému sedne něco jiného. Podle mě je na tomhle filmu hloupý naprosto všechno a ten motiv, který tu všichni vychvalují, je snad ještě dementnější. Krom toho ti vycvičení zabijáci s holýma rukama jsou evidentně profíci :-D. 1 hvězdičku dávám za poslední dialog, ten konečně přinesl něco oživujícího po 85 minutách prapodivného chování postav a otravného řvaní. Palec dolů :/ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A mám jasno! Co se týče letošní nabídky hororových filmů, nic lepšího (The Conjuring sice prohrál jen o chlup, ale stříbrná příčka taky není žádná ostuda) nemohlo ke konci roku přijít. Nonstop adrenalinová jízda, kterou se vezete od začátku do konce, a během těch 95 minut nemáte chvilku na oddech. Dobrá, tak nutná seznamovačka s rodinou zrovna necáká volty, ale jejich hlavy začnou padat dřív, než řekneš Bloody. You're Next překvapil hned v několika ohledech. Tím nejpříjemnějším prvkem bude určitě hrdinka, která nejenže je nadmíru sympatická, ale je to hlavně pohotový a neuvěřitelně schopný soupeř pro bandu maskovaných zabijáků. Dalším pozitivem je šílené tempo a brutalita, kterou vás Wingard obdaruje. Kromě kuší, drátů a sekyr dojde i na mixér, s nímž se pojí snad nejkrvavější scéna celého snímku. Samostatnou kapitolu tvoří nečekaně humor, kterého sice není moc, ale třeba v závěru působí trošku jako pěst na oko. Naštěstí se tu vyskytuje pouze v podobě hlášek, takže jiných karambolů nebo eskapád se nemusíte bát. You're Next je totiž v prvé řadě našlapaný "Home Invasion" vál, který při porovnání s příbuznými filmy posledních let nemá konkurenci. A pokud ano, i tyhle vzácné případy blednou závistí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Beru, že zoufalí lidé dělají zoufalé činy a že ve vypjatých chvílích volí špatná rozhodnutí, ale troufám si tvrdit, že pětadevadesát procent lidí by se v situaci, ve které se ocitla tahle rodinka (máma, táta, tři synové s partnerkami a jedna dcera s partnerem), chovalo podstatně víc racionálně. Proto totálně neberu ty oslavné komentáře kolem, jak postavy jednaly rozumně. Nejednaly!! Dělají ze sebe velesnadný cíl, na svou obranu vyjma ústřední ranařky Sharni Vinson pranic nevymyslí, jen opakují všechny chyby, kvůli kterým postavy z jiných podobných kousků vykašlávají vlastní krev. Když si můžou vzít zbraň, nechají jí ležet, když mají být pohromadě, utíkají sólo jak prase na porážku, když mají dát hlavy dohromady, hádají se jak v nějaké telenovele, když se mají držet dál od oken, dělají vše proto, aby jednu koupili, když mají udělat nějaké rozhodnutí, zvolí snad to nejhorší (třeba hned v úvodu pro pomoc do temného lesa pošlou uječenou sestru bez bot). Ale no tak? Závěrečná rozmluva po „velkém odhalení mezi JÍ a JÍM je nesmírně tupá a diváka jednoduše uráží. Přitom se to s těmi kušemi vyvíjelo poměrně slibně. Nejen proto bych dal tři hvězdy, ale to, co z toho nakonec vzešlo, mě vážně bolelo!! Červená čísla si to nezaslouží.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak špatné to nebylo. Natočené to bylo parádně a tak dlouho mě žádnej film mě nenapnul a masky hlavních hajzlů jsou sice laciné ale parádně dokážou nahnat strach. I atmosféra sem tam ujde. Ale celkově mi film přišel děsně pitomej. Třeba už jen zabití tý ženský která chce vyběhnout ze dveří.... No to jsem si řekl jenom "WTF". To jako vrahové čekaly že vyběhne ženská ze dveří tak tam daj drát přesně ve výšce jejího krku? A takovejhlech pitomostí je tu daleko více. Naneštěstí film má celkem uspokojivý bodycount. A gore je slušné ale i tak nemůžu dát více než 3*. Ale bavil jsem se to ne že ne. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nějak ty vysoké hodnocení a adoraci nechápu. Slušně započatý home-invasion horor, který někde do poloviny má dobré mordy, nepříjemnou atmosféru vězení bez mříží a dokonce i slušné herce, ale pak přijdou ty zvraty a to jsem už zcela odzíval. Klišé na klišé, zabijáci ztrácejí tu auru pořádných hororových postav, vše je náhle příliš přízemní a zbývá tak jenom to gore. A pak závěrečná strašně šokující tečka. Huh, jak originální ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)
  • Masky v tomto filmu později inspirovaly masky ve hře „Hotline MIami“. (Polgedney)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama