Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (355)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem pokračování Volného pádu, ale doba se posunula a tak konzumní způsob života a společenské neduhy mají jinou podobu, než před 20ti lety. Ovšem stejně jako jsem dokázal pochopit Douglase, tak jsem sympatizoval s Frankem a Roxy. Nesčetněkrát jsem měl chuť vystřílet všechny ty Vyvolený, Petry Novotný a Babicu z obrazovky a God Bless America mi tak trošku splnilo můj sen. Pravda - něco tomu maličko chybělo, něco, co nedokážu pojmenovat, ale přesto je to v záplavě romantických komedií víc než příjemný svěží vítr. 85% ()

Khalesi

všechny recenze uživatele

Tak kontroverzný film, až sa neodvážim hodnotiť. Nie som zastánkyňou násilia, som skôr pacifistka. Násilie plodí zase násilie, ako spievajú v mojej obľúbenej punkovej kapele. Nemôžem však ani tvrdiť, že ma niektorí spoluobčania občas nedoháňajú do podobných psycho-stavov, ako hlavných hrdinov filmu. Byť povrchnejšia, hodila by som všetkých do jedného vreca a napálila snímku plný počet. Avšak, navzdory nadhľadu s ktorým sa snažím tento druh filmu vnímať, aj veľkému množstvu realistických udalostí z dnešnej skurvenej doby, zrejme jeho fanynkou nebudem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konzumnost je pojem, který není zažitý jenom v Americe, přestože v Americe je asi nejvíc a nejhůř rozvinut. O tom se snaží bavit i samotný režisér a Zet z Policejní akademie, který mě se svými filmy už dříve zaujal. Tenhle se ale nesnaží zalíbit nejspíš nikomu. Jde si svojí cestou. Není to ale jenom o tom, je to také o zásadovosti samotného filmu a tak má tenhle film daleko větší záběr, než by se mohlo zdát. Joel Murray a Tara Lynne Barr jsou opravdu skvělá dvojka pro tenhle film, jenom mi příjde, že jim to všecko, co se ve filmu děje, neuvěřitelně snadno prochází. Nevím, jak to v Americe funguje, ale pokud by to tam takhle opravdu bylo, tak by to Mexičani museli mít přes hranice daleko snažší, než se o tom v novinách píše. I když co si budeme povídat, noviny jsou jenom snůška lží a polopravd. Každopádně musím říct, že nápad k tomuhle filmu není špatnej. A když už nic jinýho, tak na první pohled dost zaujme. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wauu! Teda absolutní Krása a Radost číst.. Nádherné dialogy a na Dnešní dobu vskutku výstižné! Dlouho jsem se takhle Nebavil.. Navíc špičkové Gore Efekty.. Tohle jsem fakt nečekal.. Strašně se mi líbil Pohled do Americké Televize.. Co se tam vše Děje.. Tohle se v každém Filmu Nevidí.. A povinně bych tenhle film naservíroval dnešní Mládeži! ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Goldthwait mě překvapil už svým minulým filmem, kdy jsem se divil, že ten uřvaný šílenec z policejní akademie dokáže natočit něco tak černého a zároveň hlubokomyslného. God bless America má parádní námět a trailer byl prakticky dokonalý, vtipný. Ale bohužel se na kvalitu World's Greatest Dad ani traileru nepodařilo navázat. 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Masový vrah, o ktorom sa Frank (Joel Murray) dopočuje v televízii, je Charles Whitman, ktorý v roku 1966 vystúpil na vežu v priestoroch Texaskej univerzity v Austine a zastrelil 16 ľudí, a ďalších 32 zranil. Po čine spáchal samovraždu a v liste na rozlúčku žiadal lekárov o pitvu svojho mozgu. Lekársky tím skutočne našiel zhubný nádor v hlave, ktorý mu tlačil na mozog. Tú istú diagnózu si vypočuje od lekára vo filme aj hlavný hrdina. O Whitmanovom besnení pojednáva film Smrtící věž (1975) s Kurtom Russellom v role vraha. (BlackTom)

Reklama

Reklama