Reklama

Reklama

Komedie sleduje šest kamarádů, jejichž divoký večírek se promění v boj o život. Za podivných okolností je Los Angeles devastováno apokalypsou, před kterou se skupinka snaží ukrýt v domě jednoho z nich. Zásoby jídla a pití ubývají, dostavuje se ponorková nemoc a pánové jsou nuceni své útočiště opustit. Přežije v ničivé atmosféře jejich přátelství a hlavně přežijí oni sami? V bláznivé komedii hrají všichni herci sami sebe. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (960)

lamps 

všechny recenze uživatele

Úkol splněn. Rihanna vyšpulila prdelku, Hermiona dala Rogenovi přes hubu sekyrou, Hill si na vlastním těle vyzkoušel vymítání a Craig Robinson si připsal nejkultovnější hlášku, jaká byla kdy před nebeskou branou pronesena. Humor má sice výkyvy a často se míjí účinkem, scénář zaujme spíše jako sled různých parodii, než-li coby šílený celek, a krvavé scény jsou přespříliš samoúčelné a zbytečné, ale jako americká hovadina na jedno zhlédnutí si to pořád drží velmi snesitelnou úroveň. Navíc herci se krásně vyřádili a jejich bezrozměrná upřímnost a poplivání vlastních charakterů svědčí o tom, že hollywoodští herci nejsou jen superhrdinové a charitativní ikony. Robert Downey by se jistě mohl připojit :D 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle konec světa bych si dokázal užít. Aneb několik známých sprostých, zkouřených a opilých herců se ocitne v reálném ohrožení při kolaudaci nového honosného sídla Jamese Franca. Venku to jde totiž do kytek jako z biblické apokalypsy. Slavní komediální herci tu hrají své mediální obrazy. Se všemi předsudky a slabinami. Dávka nekorektní uvolněné zábavy od bandy přátel tak může směle začít. Nechybějí dohady nad sex-appealem Hermiony, pokračováním Pineapple Express, oscarovými nominacemi Jonaha Hilla a mnoha dalšími, o které jsme se ale vlastně ani moc neprosily (kupříkladu pravidla onanie). A pochopitelně některé rozhovory by snesly nemalé krácení. Ve výsledku tu nicméně máme dvouhodinový drsný sitcom o partě přátel, kteří si jak ze sebe, tak i svého řemesla umí dělat řádnou legraci. To, že je to dramaturgicky nedbalé, je nám jasné, na druhou stranu na první režijní počin Setha Rogena a Evana Goldberga (napsali spolu Superbad) tu máme solidní triky a hlavně vydařené dialogy, které se se všemi těmi peprnými urážkami musí líbit. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Chytřejší, než si většina diváků dokáže připustit. Rogenův humor jde kolikrát za hranu, ale kdo by se zlobil, když je činěno tak sebeshazovačným a ironizujícím způsobem. Studiová kápa asi musel trefit šlak, když to viděli ve zkušební projekci, o to víc přeju Rogenovi a jeho partičce ten komerční úspěch, který za mořem zaznamenal. Zaslouženě – za asi nejupřímější áčkový biják, který vypadl z „továrny na sny“ za poslední léta. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější film roku! Tolik známých tváří, tolik gagů, tolik narážek na filmy, tak brutální, tak sprosté, ujeté, šílené, vizuálně skvělé a perfektně vymyšlené, že tomu pálím plný počet. O filmu jsem si dopředu nic nezjišťoval a kdo bude čekat flákačskou, hulící komedii jako já, tak bude nesmírně překvapen a šokován, vším, co se ve filmu děje. Nářez! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původně to vypadalo jako sci-fi (vzpomněl jsem si na Skyline), ale nakonec se ukázalo, že se regulérně naplnilo Zjevení Janovo. Země se rozevřela a do útrob pekelných počaly padat tisíce hříšníků. Los Angeles se proměnilo v jednu velkou fatru, a kdo by si myslel, že unikne plamenům, postarala se o něj Bestie nebo sám Satan. Naopak otevřená nebesa přijímala ty, co si nebe zasloužili. Tedy osobně bych tam bral raději Black Sabbath než Backstreet Boys, ale to už je na přání jednotlivců.... Škoda, že část filmu se utápí v prázdném tlachání, kterému ani jadrnější slovník nepomůže, aby divákovi nepadala hlava. A škoda, že Watsonová nedostala větší prostor, páč ta sekera jí slušela. 3,5* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (29)

  • Kolem filmu se rozšířila fáma, že si v něm zahraje Daniel Radcliffe. Nakonec byla však obsazena jeho kolegyně ze série o kouzelnickém učni Emma Watson. (R´Hell)
  • Pes, kterého na konci filmu drží Seth Rogen, je jeho a jmenuje se Zelda. (Johnec)

Související novinky

Comicsový Preacher má obsazení

Comicsový Preacher má obsazení

21.04.2015

Seth Rogen a Evan Goldberg zabodovali komediemi Apokalypsa v Hollywoodu a The Interview a nyní se na chvíli přesouvají do televize. Povedlo se jim totiž sehnat práva na Preachera, kultovní comics… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

09.10.2013

Ještě ani naplno nevypukla „oscarová sezóna", ale bývalý šílenec z videopůjčovny už se vytasil s prozatímní TOP 10 nejlepších filmů, které letos viděl. Proč by to mělo svět zajímat? Protože Tarantino… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Reklama

Reklama