Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorému úplne chýba šťava, vlečie sa a na konci úplne vyšumí do stratena. Celkovo tu nie je nič čo by mohlo zaujať, pointa je predvídateľná takmer od polovice filmu a Freeman tu ani nemusel byť. Niektoré postavy takmer nemajú v konečnom zúčtovaní opodstatnenie a kľudne ani nemuseli existovať. Výsledkom je podpriemerný film z prekvapivo neatraktívneho prostredia žijúci si svojim vlastným životom. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští scénáristé mají zjevně hrubé nedostatky a měli by si zaplatit nějaké kurzy a doučování z předmětů „rozuzlení“ a „závěr“. Mám totiž pocit, že každý druhý americký film, i když má výborný námět a dobře rozvíjenou zápletku nakonec dojede na nezvládnutý závěr. Platí to i pro Těžký zločin, až na ten závěr ucházející soudní drama z vojenského prostředí, které nepotřebuje pár správných chlapů, ale stačí mu jeden správný Morgan Freeman. Sečteno, podtrženo, stravitelná, lehce nadprůměrná podívaná s několika světlými místy, postupně rozkrývaným komplotem, několika výraznými lapsy v logice (jeden z nich je obsažen i v samotné zápletce) a závěrem, který pracně budovaný dojem téměř zničí, ani ne tak pointou samotnou jako spíše jejím humpoláckým pojetím. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, mezi všemi těmi dvoj/trojhvězdami tady mé hodnocení trochu vynikne, ale opravdu si nemyslím, že by tohle byl tak špatný či průměrný film. High Crimes se mi líbil - hlavně ta část, která se odehrávala u soudu a shánění důkazů. A právě ten konec, kteří zde někteří vychvalují, se mi nelíbil. Ne proto, že by nezapadal do příběhu, ale že byl (alespoň pro mě) dost očekávaný. Jinak Morgan si tuhle roli vyloženě užívá, Ashley byla super a Amanda jako její sestra tomu dávala šťávu. Za sebe dávám 70 % s tím, že jsem dost překvapený. Nejen tím, jak mě to bavilo, ale i hodnocením, které, IMHO, je moc nízké. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tiež uveríte všetkému.“ Snaživý režisér kvôli príliš košatej knižnej predlohe a nerozhodnosti producentov, aký film vlastne chcú (napríklad by bolo fajn ujasniť si aspoň žáner), chtiac-nechtiac vyhadzuje von oknom bohatý kasting, atmosféru, tempo, napätie a v neposlednom rade sedliacky rozum. Škoda, koniec totiž naznačuje, že z toho mohla/mala byť samostatná séria (alebo pilot k seriálu?). Pritom Ashley Juddovej a Morganovi Freemanovi to v ZBERATEĽOVI BOZKOV (1997) tak pristalo! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alkoholu příležitostně holdující Morgan Freeman nenosí sněžnou slepotu způsobující námořnickou uniformu a odmítá si dvakrát denně holit tvář jako Harmon Rabb, přesto v této místy obstojné variaci na JAG, či Pár správných chlapů se mi zdál právě on tím správným. Pár však dělají minimálně dva a jelikož Caviezelovy oči raněné laně na mě neplatily, dalšího takového jsem už ve Franklinově filmu nenašel (a to počítám i A.Judd). Snaha o překvapivý závěr vyzněla dosti křečovitě a popřela logiku veškerého předchozího dění. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)
  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)

Reklama

Reklama