Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (121)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je skutečně ta osoba vedle, které se ráno probouzíte váš milující manžel? Co když má tajemství, o kterém by jste raději nevěděli? Vše čemu jste doposud věřili se může během pár minut změnit. Vše může být dokonalá lež. Váš poklidný život se zhroutí jako domeček z karet. Těžký zločin je film z prostředí vojenského soudu. Takové prostředí je velmi atraktivní. Morgan Freeman byl jako vždy brilantní, ten ani nemůže být špatný a Ashley Judd mu výtečně sekundovala. Film není vůbec nudný. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela se to vyvíjelo kvalitně a fakt mě to bavilo, jenže ta pointa to celý zabila, to je jak když děláte party, otevírate dveře, jedna sexy holka, druhá sexy holka a pak ve dveřích Putin, to prostě zkazí i ty předchozí radosti. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dvojice scénáristů Yuri Zeltser a Cary Bickley vzala to „nejlepší“ co nabízí seriál J.A.G. a dali dohromady tento produkt. Ne, tak hrozné to možná nebude, ale syndrom „podělaného konce“ se bohužel musel projevit i tady. Snad jako by si tvůrci neuvědomovali, že není nutné diváka „rozdrtit“ závěrečnou pětiminutovkou. A těch (dohromady) deset minut, díky kterým by na konci vznikl jeden velmi nelogický fakt, by šlo lehce vystřihnout. Režisér Carl Franklin se s filmem moc „páře“. S naprosto zbytečnou frázovitostí vypráví děj pomalu – i když je pravda, že ne rozvlekle – a zapomíná na to hlavní na diváka. Na tomto filmu se nedá najít nic, čím by dokázal zaujmout a zapůsobit. Stokrát provařený námět zahraničního průseru americké armády, právnické zápolení, divná tajemství, prochlastaný veterán, který se dokáže vzchopit Ne, děkuji. I když jsem zapomněl na herce. Hlavní trio Ashley Judd, Morgan Freeman a Jim Caviezel se snaží co jim síly stačí, ale co je jim to platné, když hrají v tak špatném filmu. Ano, High Crimes je ten typ špatného filmu, díky kterým si vždycky uvědomím, jak dobrý film je Rules of Engagement , Williama Friedkina. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu výborné rozohraná aby to tá druhá takmer všetko potopila a u režiséra Carla Franklina zas to nie je nič nové(viď. Prezumcia viny). Veru k dispozícii mal výborných hercov ako Ashley Judd - Morgan Freeman - James Caviezel a len vďaka ním je tento thriller stráviteľný a ako tak v určitých rovinách gradovaní..., o jednoduchosti konca filmu škoda hovoriť ako by nevedel už kam sa posunúť. ║Rozpočet $42miliónovTržby USA $41,543,917Tržby Celosvetovo $63,781,810 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tiež uveríte všetkému.“ Snaživý režisér kvôli príliš košatej knižnej predlohe a nerozhodnosti producentov, aký film vlastne chcú (napríklad by bolo fajn ujasniť si aspoň žáner), chtiac-nechtiac vyhadzuje von oknom bohatý kasting, atmosféru, tempo, napätie a v neposlednom rade sedliacky rozum. Škoda, koniec totiž naznačuje, že z toho mohla/mala byť samostatná séria (alebo pilot k seriálu?). Pritom Ashley Juddovej a Morganovi Freemanovi to v ZBERATEĽOVI BOZKOV (1997) tak pristalo! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná podívaná postavená na kostře snímku Firma se zajímavě napsanou i ztvárněnou postavou Morgana Freemana. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alkoholu příležitostně holdující Morgan Freeman nenosí sněžnou slepotu způsobující námořnickou uniformu a odmítá si dvakrát denně holit tvář jako Harmon Rabb, přesto v této místy obstojné variaci na JAG, či Pár správných chlapů se mi zdál právě on tím správným. Pár však dělají minimálně dva a jelikož Caviezelovy oči raněné laně na mě neplatily, dalšího takového jsem už ve Franklinově filmu nenašel (a to počítám i A.Judd). Snaha o překvapivý závěr vyzněla dosti křečovitě a popřela logiku veškerého předchozího dění. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Střet dvou světů, světa vojenského a vnímání práva po vojensku, svět civilní, kteří se řídí jinými pravidly... Až na určitou nevyváženost je to solidní standardní akční podivaná s nestandardním (byť předvídatelným) závěrem... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další soudní tuctovka na sobotní odpoledne. Méně znamý režisér, solidní casting a opět to dopadlo tak nějak všelijak. Nebyla by to až taková tragédie nebýt nesmyslného konce, který s celým filmem doslova zametl. Atmosféra je leckdy solidní, tempo vcelku vyrovnané a Ashley Judd se pro roli nažehlené dámičky advokátky hodí skvěle. I ty slzy jsou vcelku uvěřitelné. Caviezel je trapný jako obvykle, ale tak těžko počítat s něčím jiným. Bohužel spousta věcí film stahuje do průměru. Vedle již zmiňovaného finále je to ještě velká míra klišé a předvídatelnosti a relativní patlání se s s danou látkou. Mohla to být mnohem dynamičtější a zapamatovánihodnější jízda, takhle jen průměr. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Uznavam, pre mnohych to moze byt xkrat stale to iste s nelogickym, mozno predvidatelnym alebo i prekvapivym zaverom a mozno i nudnym dejom, avsak pre mna to bola oddychovka, pri ktorej ma zaujimalo, akym sposobom dokazu advokati Ashley Judd a Morgan Freeman presvedcit vojensky sud o nevine Toma Kubika v podani Jamesa Caviezela. Myslim si, ze Caviezel zahral svoju ulohu dost presvedcivo a skutocne som mu to vsetko zozral i s navijakom, ale aj Ashley Judd sa snazila. Z mojho pohladu mierny nadpriemer... 01.07.2009 ___ Ashley Judd - (Claire Kubik) +++ Morgan Freeman - (Charles W. Grimes) +++ James Caviezel - (Tom Kubik / Seržant Ron Chapman) +++ Adam Scott - (Poručík Terrence Embry) +++ Amanda Peet - (Jackie) +++ Bruce Davison - (Generál Bill Marks) +++ Juan Carlos Hernández - (Major James Hernandez) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: Graeme Revell +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nepříliš proklepnutý Carl Franklin mě kdysi příjemně překvapil s dramatem Presumpce viny s Denzelem Washingtonem. I tam se hlavní postavy solidně zamotávaly do vlastních lží a nikdo nemohl nikomu na 100% věřit. I tahle hra si drží slušné tempo a v některých momentech je slušně našponovaná adrenalinem, nicméně ani solidní casting (v čele s neselhávajícím Morganem Freemanem) nepřebije tuctový scénář, který v těch potřebných momentech nepomáhá. Čerpá se tu z mnohem propracovanějších děl, přičemž se hlásí k vlně snímků s „velkou pointou“ v závěru, jenže tady si pro ní nepřipraví ideální půdu a onen šok spíše otravuje. Mimochodem všemocná armáda tu stojí proti ambiciózní právničce a jejímu muži, který byl zatčen za masakr na utajené vojenské akci z minulých let armádních. Právě za masakr obviněný Caviezel by měl stejný výraz, i kdyby hrál v pornu, na což už jsem si zvykl, takže naopak pochválím Amandu Peet, které to v průhledném tričku proklatě sluší. No, třeba to Franklinovi s lepším scénářem bez provařených klišé příště vyjde!! Držím palce!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, mezi všemi těmi dvoj/trojhvězdami tady mé hodnocení trochu vynikne, ale opravdu si nemyslím, že by tohle byl tak špatný či průměrný film. High Crimes se mi líbil - hlavně ta část, která se odehrávala u soudu a shánění důkazů. A právě ten konec, kteří zde někteří vychvalují, se mi nelíbil. Ne proto, že by nezapadal do příběhu, ale že byl (alespoň pro mě) dost očekávaný. Jinak Morgan si tuhle roli vyloženě užívá, Ashley byla super a Amanda jako její sestra tomu dávala šťávu. Za sebe dávám 70 % s tím, že jsem dost překvapený. Nejen tím, jak mě to bavilo, ale i hodnocením, které, IMHO, je moc nízké. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nezúčastněně jsem se pronudila úvodními 35 minutami, než se poprvé ukázal Morgan Freeman a dodal filmu trochu šťávy. Když po hodině a 15 minutách TV Markíza dávala už třetí otravný blok reklam, na "chviličku" jsem zavřela oči... probudila jsem se právě včas, abych shlédla rozsudek a "překvapivý" závěr. Možná se v té prospané půlhodince objevilo něco, co by zasloužilo třetí hvězdičku, nemůžu si však pomoct, zbytek filmu na mě zapůsobil velmi průměrným dojmem. 49% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slabý thriller o velmi zrádném vztahu, který vede ke smrti... Do toho všeho se připlete i Freeman, nicméně tentokráte nic nezachraňuje, ba možná naopak.. :-( ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film ze škatulky soudních dramat, při nichž vylézají na světlo utajované armádní, vládní či jiné machinace. Škoda jen, že každý okamžik filmu je tak zoufale předvídatelný (za předpokladu, že už jste pár filmů v životě viděli) a vše korunuje zbytečně přepálený konec. Jednou koukatelné, vracet se k tomu však určitě nebudete. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady machrovat, jak jsem dopředu věděl, co se stane. Mně to totiž bylo jasné už před začátkem filmu, takže jsem v téhle soutěži určitě vítězem. Spíš napíšu to, že kdyby závěr neposlal do kytek logiku předešlého snažení přijít věcem na kloub, plácnul bych do hodnocení klidně hvězdy čtyři. Nesrovnávám totiž všechny filmy s Vykoupením nebo Kmotrem, takže si pak můžu užít třeba jen pouhý fakt, jací herci se tu sešli. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Průměrné soudní drama, ke konci se zvrhne v thriller! Dá se na to dívat, je to zajímavé, závěrečný zvrat je dost nelogický! Freeman výborný! Prostě průměr! ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Velice dobře vystavěný soudní film s neuvěřitelně stupidním koncem, který vypadá, jako by byl z úplně jiného filmu a nehorázně kazí celý příběh. Morgan Freeman vykazuje své charisma v každé scéně. ()

Reklama

Reklama