Reklama

Reklama

Jiří Suchý a jeho Perplex

(TV film)
Česko, 2011, 52 min

Hrají:

Jiří Suchý

Obsahy(1)

Humorný a poetický dokument k 80. narozeninám Jiřího Suchého představí českého divadelníka, textaře, básníka, hudebníka, grafika a výtvarníka v méně známé roli filmaře. Málokdo ví, že Jiří Suchý natočil v letech 1956-1998 desítku filmů převážně ve vlastní produkci. V našem dokumentu se svým typickým humorem a poetikou své filmy v krátkých ukázkách představí a okomentuje způsob, dobu a souvislosti jejich vzniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je snad nějaká stařecká ztráta soudnosti, nebo co zas, ale tak když je to >veřejnoprávě< , že... Jeden se smál, až se za břuch popadal... . . . Hm, tak igitátor teda panu Suchymu taky přeje k těm narozkám a aby se mu to dál takhle úžasně podnikalo na ten erár, protože to je vlastně úžasný, hotovej emokomickej zázrak - takovej sociál liz hnus v tom našem malym českym zvlhlym kaputálizmu... Hotovej PERPLEX DIVENDI... %-o - - - P.S. I jen z těch kratkych ukázek je d.m.s.n. ovšem vidno, že ty (popřevratové) >filmy< (sic!) byly povětšinou zjevně pěkné sračky! Tak hlavně, že se koule točila a něco z toho aspoň "...kupovaly ty školy na videokazetách..."... Ejhle kouzlo nechtěného, poslouchat mistrovo sebeuspokojené tlachání, uplně vidím ty chudáky soudruhy ředitele, jak si žužlaj suchý z nosu a sypou mistrově firmě erární šekely... °-/.. - - - P.P.S. Košamatýna matafaka, pisskultůra za sto... http://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Such%C3%BD#Filmografie - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 6.10.2011 na >prdplexovym prdstoru< , hodnocení a komentář zde bláhopřejně jako první - 6.10.2011) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych tak přísný jako dosud jediný příspěvěk, který tu k pořadu vidím. Viditelně amatérské filmy, ve kterých se objevuje v neobvyklých výstupech Jitka Molavcová, jsou milými blbůstkami, které, pravda, kdyby netočil Suchý, nestojí za zmínku. Ovšem raritní nahrávky se špatnou kvalitou zvuku bych si taky nepořídíl, kdybych v šumu neslyšel Dylana a Beatles a podivnosti Dresden Dolls nebo Nicka Cavea jsem si taky koupil,holt sběratelská vášen... Suchého komentáře jsou přiměřeně sebeshazující a celé je to takový milý pohled na oblast, ve které Suchý díru dosvěta neudělá. A rozčilovat se nad tím, že filmy koupili ředitelé škol je v zemi, kde se dotuje každá druhá rádobyumělecká blbina, včetně třeba webu jistého Boury nebo soutěží modelek a kde peníze třeba v ČT tečou kamarádíčkům proudem, je trochu legrační. Ostatně, budu radši, když se děti budou dívat na Suchého průměrné filmy než na Landovy nebo Davidovy koncerty (zakoupené ředitelem v jedné lokální škole) ()

Reklama

Reklama