Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Jako seriál (jak píše Oscar) bych bral Vesnici roku všemi deseti, mohl by z toho být jeden z nejpříjemnějších seriálových počinů. Potom by měl tvůrce dostatek prostoru pro vykreslení postavy starosty a všechny nezodpovězené otázky. Vojtěch Moravec má nepochybně dostatek talentu, aby to zvládnul. Překvapila mě i Brzobohatého hudba. Jen jako diplomka si myslím, že je to super film. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

po delší době jsem se vydala do kina,abych viděla nějaký film i jinde,než na obrazovce...a dobře jsem udělala,premiéra v Lucerně se mi líbila...svěží a vtipný film,jak už filmy některých mladých tvůrců bývají...sice jsem se na konci vyděsila,aby dav přihlížejících vesničanů nezačal tleskat,když Lenka Vlasáková kývla na žádost o ruku,ale nezačal....uf,to mi odlehlo! :-)..... držím palce,aby to panu režisérovi vydrželo ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele

Pěkný výplod píseckého ansáblu, který je náhodou zároveň velmi zábavný a výživný. Ne však hlavním příběhem, který nestojí za moc. Jde o ty jednoduché mikronápady, mikropostavy a mikroscénky, které sice s příběhem mají pramálo společného, zato se u nich rádi pousmějeme. Je to ve své podstatě takový malý návrat klasické české komedie v duchu vesnice a piva. Nebýt kouzelného Vetchého, který je opět neodolatelným horlivcem podobně jako v Okresním přeboru, asi by z filmu zbyly jen ty příjemné pivní scénky, na kterých si kluci dokázali, že umí pobavit a zároveň točit s ramenem. Škoda, že se na 40ti minutách nepustili trochu hlouběji jako s tím zákopem, mé sympatie si však zaslouží. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Co udělá starost pro to, aby jeho vesnicí vedla kanalizace? Onra Vetchý slibuje, že vše, co je v jeho silách. Pokud by se tímto směrem ubíral český film, nebála bych se o jeho budoucnost. Tp už je druhý absolventský film, který mě nadchl (spolu s filmem V. Kotka). Otázkou zůstává, proč české celovečeráky stojej za zlámanou grešli... Ale zpět k Vesnici roku. Obsazení supr a hlavně dobrý hlášky ("Nežer, Péťo, ten cukr, budeš kadit karamel" a následná scéna u divadla je snad nejlepší :D). Jen to nemuselo mít tolik bezvýznamných odboček - lebka, starší syn aj. Nakonec film je vystavěn na hláškách a určitě nezapře inspiraci Homolkovými a sérií Slunce, seno, kde byla dějová linka taky oslabena. Je ale dobře, že vesnický film urazil takový kus cesty od svých starších sourozenců a neusiluje o prvoplánové vtipy. Jsem zvědavá na první celovečerák Vojty Moravce. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby profesionálové točili aspoň tak jak absolventi, to by bylo v českých kinech a před televizními obrazovkami šťastno. I krátká stopáž stačí, když každý hraje, co má, a emoce či úsměvy se neždímou ze všeho a za každou cenu. Dobrá hudba, kvalitní kamera, herci zaškatulkovaní už z minulých let (Vetchý, Budař, Postránecký). Kéž by i celovečeráky měly podobnou kvalitu, pusťte si třeba Čtyři slunce či Rodina je základ státu a budete vědět, o čem píšu. Milé překvapení. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v obci Sedlčánky u Čelákovic a ve filmu je použit její pravý název. (V7M)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)
  • „Velice mile mě překvapilo, že obyvatelé Sedlčánek s takovou ochotou a samozřejmostí přistupovali k celému natáčení a jejich komparsový výkon v hlavní a stěžejní scéně, kdy následovali vesnicí starostu, který mě šel požádat o ruku mé dcery, byl naprosto excelentní, vysoce překračující všechno, co může profesionální kompars nabídnout, takže já tímto smekám před přístupem občanů Sedlčánek,“ řekl herec Václav Postránecký. (SONY_)

Reklama

Reklama