Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

The Last of Us - Season 1 (2023) (série) 

O kvalitě scénáře a celkové dramaturgie série vypovídá fakt, že jsem na konci poslední epizody nechápal, že je poslední. Seriál stojí za to vidět, ne proto, že by byl kvalitní, ale protože díky němu zpětně vyniknou filmy a seriály z podobného prostředí. Na sérii je příliš znát epizodnost - většina dílů má celkem slušné téma a nápad, ale nedaří se témata provázat a v čem seriál selhává naprosto jsou vývoje postav - konkrétně potom Joela, který naprosto ztrácí divákovu pozornost. Zatímco ve hře je v pořádku pracovat na dlouhém prostoru s mnoha náznaky a indiciemi, v seriálu a filmu je potřeba emoce a informace koncentrovat mnohem více. Je to vlak, který se zastavil na půl cesty a nemůžu si pomoci, abych v té látce neviděl mnohem lepší scénář.

plakát

The Last of Us - Napospas (2023) (epizoda) 

Nešťastná epizoda podtrhující fakt, že možná nebyl dobrý nápad, aby scénář k sérii psal scénárista hry. Místo gradování příběhu dostaneme zívačku. Opravdu fyzicky bolí sledovat některá jednání postav - to se line celou sérií - a práce s napětím a postapo světem stále více zklamává. Bella Ramsey to za mě táhne.

plakát

The Last of Us - Drž mě za ruku (2023) (epizoda) 

Po Walking dead jsou diváci protřelejší zombie survivors než hlavní postavy a tak je utrpení sledovat jejich riskantní jednání. Ellie od jednorozměrného Joela přebírá post hlavní postavy a její jednání je mnohem zajímavější. Situace jsou dramaticky slabším odvarem všeho, co jsme v zombie světech už viděli a začínám mít obavy, zda seriál bude mít co nabídnout v dalších epizodách, protože pocit nebezpečí je i přes rizikové chování postav stále menší. Stealth unikání pátrání v této epizodě trestuhodně nevyužito. Kde jsou ty herní prvky?

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Nevím, jestli je chytré nazývat tento film chytrým. Ironický humor brzy vystřídá manerismus a trapnost. Drama vůbec nefunguje, protože film se jednoduše nebere dostatečně vážně a naše velkolepé finále hlavní postavy prosedí u rodinné večeře. Už od začátku bylo znát, že je něco špatně. Film je plný 100% idiotů. Chce být chytrá satira a bláznivá komedie zároveň, zatímco absolutně postrádá tempo, které dohání snahou o originální střih. Sterilní komedie s několika zábavnými nápady, která nenaplnila potenciál.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Bond je mrtvý a s ním možná umírá i tento žánr sám o sobě.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Film, který skvěle funguje a nesnaží se hrát si na něco, co není. To, co jsem očekával, jsem dostal. Žádnej Titsburgh. A Viggo naprosto neodolatelnej.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Okresní přebor fungoval protože uměl být i trochu vážný nebo dojemný. Čtvrtá hvězda měla zase super herce a kreativní vliv Dejvického divadla. Tohle je ale zatím bohužel prázdné panoptikum karikatur bez hloubky. Nepochopím, jak zde někdo může volit slova jako "bravurní", nebo "dobře napsaný scénář". Tři epizody za námi a já netuším, co se děje, kde je příběh, nemám jediný důvod sledovat hlavní postavu dál. Nerozumím, co je jejím cílem, motivací, motorem nebo jaká je uvnitř. Humor to utáhne asi podle toho, jak nízko máte nastavenou laťku. Celkově jsem zklamaný z toho, že po těch zkušenostech Prušinovský s tím namachrovaným Kolečkem nemají ambicí vytvořit něco kvalitního. A největší smutek mě jímá, když celkem talentovaný Hofmann, který se pro tuto roli svým projevem ohromně hodí, nemá absolutně co hrát.

plakát

Tiché místo (2018) 

Miluju jednoduché filmové premisy a tenhle film mohl být opravdovou klasikou. Obrovská škoda, že si nepohlídal díry v zápletce i logice a přibližně 20x se budete ťukat do čela, co se to sakra děje. Ne, tohle filmovou klasikou nebude, protože je to příliš naivní, ale sakra, ten potenciál...

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Komplexní dramatický portrét charakteru se nekoná, ale jako show a oslava kapely film funguje skvěle.