Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Výborná minikomedie, která mi díky výkonu Ondry Vetchého velice připomíná "Okresní přebor". Za úvahu stojí, kolik solidních herců se dokázalo angažovat pro studentský film. Takže mám dvě úvahy: 1) Buď se hercům tento projekt opravdu líbil anebo 2) Studenti, kteří tento film dělali, mají známé na těch správných místech. Ať je to tak nebo tak, film stojí minimálně za jedno zhlédnutí. "Von, jak je ten hrobař, tak to měl vykopaný první". ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Pěkný výplod píseckého ansáblu, který je náhodou zároveň velmi zábavný a výživný. Ne však hlavním příběhem, který nestojí za moc. Jde o ty jednoduché mikronápady, mikropostavy a mikroscénky, které sice s příběhem mají pramálo společného, zato se u nich rádi pousmějeme. Je to ve své podstatě takový malý návrat klasické české komedie v duchu vesnice a piva. Nebýt kouzelného Vetchého, který je opět neodolatelným horlivcem podobně jako v Okresním přeboru, asi by z filmu zbyly jen ty příjemné pivní scénky, na kterých si kluci dokázali, že umí pobavit a zároveň točit s ramenem. Škoda, že se na 40ti minutách nepustili trochu hlouběji jako s tím zákopem, mé sympatie si však zaslouží. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle se tedy povedlo. Samozřejmě hodně udělaly dobře smíchané ingredience. Vtipný scénář (dostalo mně muzeum oušek :-) , příjemná kamera, sada oblíbených herců v čele s O.Vetchým, který se zabydlel v provinčních typech mužů.... K tomu příjemná hudba z pera O. Brzobohatého, který mne čím dál více překvapuje... Zkrátka díky tomu všemu to velmi dobře drží pohromadě a těch 39 minut uteklo jako nic. Tenhle absolventský film může směle konkurovat nejedné komedii zavedených režisérů. Normálně by to bylo za dvě hvězdičky, ale panu režisérovi-absolventovi dávám třetí a přeji zdar do budoucna. Budu se rozhodně těšit někdy příště! * * * ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jasný kandidát na celovečerný remake, prípadne seriál. Moravec je veľmi talentovaný režisér a budúcnosť má pred sebou. Tu dokázal ukočírovať také hviezdy ako Vetchý, či Budař, ktorí si natáčanie evidenten užívali. Práve obsadenie je spoločne so scenárom najväčšou devízou filmu. Na krátkom priestore je veľmi veľa vtipných, ale reálnych situácií, ktoré dokonale vystihujú našu mentalitu. Skvelá práca. "Neříkej hovno, když jíž fašírky."... 70% ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Nebudu to s hodnocením přehánět. Na pět hvězdiček, ani na čtyři to není. Paradoxně kvůli dírám ve scénáři, který všechny účinkující tak nadchnul. Nejde mi do hlavy, jak je možné, že je Vetchý s Vlasákovou už 25 let, Vlasáková nedodělala školu, protože jí Vetchý zbouchnul a přitom jejich klučina nemá víc, jak čtyři roky. Řekněte si, že ryju do blbostí, ale u velkofilmů vám tohle dá kritika pěkně sežrat, ne? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen během necelých sedmi dnů, během kterých štáb neopustil obec Sedlčánky. (Clee)
  • Jednoho z členů výběrové komise si zahrál opravdový starosta Čelákovic Josef Pátek. (Vodnářka)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)

Reklama

Reklama