Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 2

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle se tedy povedlo. Samozřejmě hodně udělaly dobře smíchané ingredience. Vtipný scénář (dostalo mně muzeum oušek :-) , příjemná kamera, sada oblíbených herců v čele s O.Vetchým, který se zabydlel v provinčních typech mužů.... K tomu příjemná hudba z pera O. Brzobohatého, který mne čím dál více překvapuje... Zkrátka díky tomu všemu to velmi dobře drží pohromadě a těch 39 minut uteklo jako nic. Tenhle absolventský film může směle konkurovat nejedné komedii zavedených režisérů. Normálně by to bylo za dvě hvězdičky, ale panu režisérovi-absolventovi dávám třetí a přeji zdar do budoucna. Budu se rozhodně těšit někdy příště! * * * ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě délka filmu a ještě mnohem více mě překvapilo, že jde o studentský film. Ani se mi nechělo uvěřit, že tohle mají na svědomí nějací studenti. Tenhle příběh by si určitě zasloužil délku "normálního" filmu. Jak už tu bylo řečeno, je tu spousta věcí, na kterých by se dalo klidně stavět a byly by to opravdu pevné základy. Kamera se mi hodně líbila a doprovodná hudba taky, i když místy působila jako z nějakého velkofilmu, ale hezky dotvářela děj příběhu. Dále už nic říkat nebudu, protože bych pořád dokola omílala jen samé superlativy. ()

Reklama

Peenugirl 

všechny recenze uživatele

Ako už stokrát ukazujeme českého "vesničana" ako si žije život. Horko - sladko. Každému nevyhovieš, ale bol to film kde akoby sa k nám prihováral starý kamarát, lenže v tomto prípade nemáme vysvetlené súvislosti. Koho kosti našli? Odvolali starostu? Vrátila sa žena? Proste nádhernou vetičkou ukončená klasická trpká komédia. 65% ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Pěkný výplod píseckého ansáblu, který je náhodou zároveň velmi zábavný a výživný. Ne však hlavním příběhem, který nestojí za moc. Jde o ty jednoduché mikronápady, mikropostavy a mikroscénky, které sice s příběhem mají pramálo společného, zato se u nich rádi pousmějeme. Je to ve své podstatě takový malý návrat klasické české komedie v duchu vesnice a piva. Nebýt kouzelného Vetchého, který je opět neodolatelným horlivcem podobně jako v Okresním přeboru, asi by z filmu zbyly jen ty příjemné pivní scénky, na kterých si kluci dokázali, že umí pobavit a zároveň točit s ramenem. Škoda, že se na 40ti minutách nepustili trochu hlouběji jako s tím zákopem, mé sympatie si však zaslouží. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem i o vyšším hodnocení jako protest proti některým současným českým paskvilům, zůstanu však na průměru. Jistá režie, dobrá kamera i hudba, avšak o něco slabší scénář. Kvalitní po všech stránkách, včetně zvučných jmen z řad hereckého ansámblu, ač se jedná teprve o Moravcův magisterský film. Jméno režiséra je rozhodně příslibem do budoucna. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen během necelých sedmi dnů, během kterých štáb neopustil obec Sedlčánky. (Clee)
  • „Velice mile mě překvapilo, že obyvatelé Sedlčánek s takovou ochotou a samozřejmostí přistupovali k celému natáčení a jejich komparsový výkon v hlavní a stěžejní scéně, kdy následovali vesnicí starostu, který mě šel požádat o ruku mé dcery, byl naprosto excelentní, vysoce překračující všechno, co může profesionální kompars nabídnout, takže já tímto smekám před přístupem občanů Sedlčánek,“ řekl herec Václav Postránecký. (SONY_)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno