Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Silný... a to kurva hodně. Takový nefalšovaný, reálný a nevnucovaný emoce už jsem ve filmu opravdu dlouho nezažil. Pod představou, že bych já nebo některý z lidí, které mám rád, mohl být některou z hlavních postav, mi běhal mráz po zádech. Na konci už jsem byl opravdu emočně vyřízenej. Dokonalá ukázka toho, jak jediná malá (nevinná) věc na Infernetu dokáže rozpoutat věc, která mění lidské životy (soukromí v prdeli, peníze v prdeli a lidská morálka v ještě větší). Člověk má chuť po takovémhle filmu vzít drát od Infernetu (pokud nemá bezdrátový) a překousat ho jako krokodýl. Naneštěstí svět už je tak v prdeli, že by si hned další den šel koupit novej aby mu náhodou něco neuniklo na Fejsbuku, Twajtru, í-mejlu a koneckonců i tady na CSFD. Infernet je jako čokoláda. Čím víc jí sníte, tím víc je Vám z ní zle, ale nemůžete přestat jíst.... protože je tak zkurveně dobrá že na ní vzniká závislost! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Internet. Sociální sítě. Komunikace online. Pro vše uvedené se hodí jeden společný jmenovatel - dobrý sluha, zlý pán. Jakmile si necháte tyto výdobytky dnešní doby zajít moc daleko, můžete přijít o vše. Klik. Jste bez peněz. Klik. Vašimi fotkami se baví svět. To se ovšem nemusí stát, jsme-li opatrní a dáváme pozor, co sdílíme, s kým si píšeme, co spouštíme, apod. Chce to hlavně rozum v hrsti. Ale dost osvěty. Nejsem ajťák, nerozumím tomu. Disconnect mne zaujal v podstatě od začátku. Je dobře natočený, rychle ubíhá, jsou tu zajímavé postavy, kterým se dějí neméně zajímavé věci kvůli internetu. Chvílemi - ke konci - je prostor i pro emoce, což značně okořenilo už tak dobrou podívanou. Jen škoda, že konec toho moc nevyzradil o osudu jedné postavy, která si to zasloužila. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Disconnect je z roku 2012 a pravdu povediac po piatich rokoch už nie je tak žhavý. Dôvodom je fakt, že problémy v zaujímavých, rytmicky zostrihaných a dobre zahraných príbehoch sú už dnes tak samozrejmé, že som mal pocit, akoby film poukazoval na to, čo je každému jasné. A aj pred tými piatimi rokmi už nebol najaktuálnejší. Taktiež mozaikovitým spracovaním by sa najlepšie hodil do módnej vlny týchto filmov v prvej polovici nultých rokov. Svedčí mu ale paradoxne menšia odozva v kritických a diváckych kruhoch a tak mu držíte viac palce, ako vysoko oceňovaným slávnejším bračekom. 70% ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Skvěle propojený děj a vysoká úroveň herců. Film o tom jak straně málo stačí, aby se stalo něco nečekaného a hrozného. Do hajzlu se všemi sociálními sítěmi. Zasloužilo by si to daleko větší pozornost, než se mu dostalo. Na pátou hvězdu chybí dramatičtější konec. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $ N/A / 3,4 / 3,4 milionů / 42 dní < N/A > násobek rozpočtu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mozaikový film o vlivu internetu na lidský život. V kostce jsou představeny zřejmě všechny nejzásadnější způsoby likvidace osobnosti pomocí internetu. Rozhodně se nejedná o unifikovaný film. Je to výborně zpracované, s odstupem, který je naprosto perfektní, nepotírá emoce, zároveň však příliš netlačí na diváka, nesnaží se ho citově vydírat. To se sice ke konci změní a v posledních pár minutách snímku najdeme několik patosem mírně zapáchajících scén, zpomalovačky jsou už naprosto zbytečné, ale přesto film zůstává velmi dynamickou výpovědí o negativech moderních technologií, o kterých se příliš nemluví. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama