Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kšefty sa hýbu. Ale nie mojím smerom.“ ČÍSLO 5 ŽIJE sa ani len nesnažilo tváriť, že nie je kópiou trháku Stevena Spielberga E.T. – MIMOZEMŠŤAN a tak sme mu čo-to odpustili. Svoje dozaista u niektorých divákov dodnes zohráva aj hrejivá nostalgia - určite sa tu nájdu aj ďalší diváci, ktorí, rovnako ako ja, na obe čast zašli do kina a boli nadšení. Voľné pokračovanie prišlo len o dva roky neskôr, ale už to nebolo ono. O návrat nestáli nielen diváci, ale ani Steve Guttenberg, ktorý bol v tých časoch celkom schopnou hviezdičkou vďaka Zámotku, Trom mužom a nemluvňaťu a, samozrejme, predovšetkým vďaka Policajným akadémiám. Ale asi budem hovoriť za viacerých, keď poviem, že hlavné je, že sa vrátil Fisher Stevens ako zábavný pošuk Ben. Z úcty k detstvu sa nebudem vyjadrovať k scenáru či hereckým výkonom, ale "inak je to stávka na istotu. Klasický sequel rodinného hitu, chcelo by sa dodať. Neškodný, rodinný, sympatický, rutinný a pre niekoho možno dokonca vtipný. Takže si myslím, že ak sa vám páčila jednotka, nebudete sklamaní. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Jeden z filmov môjho detstva, pri ktorom krásne spomienky hravo prebíjajú triezve uvažovanie - neviem, ako sa na to pozerajú iní, ale pre mňa je toto pokračovanie rodinnej komédie nádhernou exkurziou do čias dávno minulých, akási priepustka zo šedivej a smutnej reality, v ktorej som nadobro uviazol. Viem, v takýchto situáciách by som sa zrejme mal vedieť odosobniť, ale vraziť Johnymu Päťke nôž do chrbta? Nikdy! ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Robůtek a jeho indický inženýr jsou pořád roztomilí, ale co si budeme namlouvat, je to prostě nastavovaná kaše... Chvilku jsem přemýšlel, co mi tak připomínala scéna, kde toho robota přepadne banda těch zlých a rozbije ho - a pak mi to došlo. Tohle: https://www.youtube.com/watch?v=swykWVwtUvk. BTW, všimli jste si, jak moc časté bylo v osmdesátkách téma člověk/stroj (Terminátor, Robocop, Short Circuit, Alien...) ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - "Johnny Five goes Manhattan". Kvalitativní sešup? Neřekl bych - skoro tak dobré jako jednička. Já osobně tomuto pokračování dávám dokonce přednost, jelikož setkání s velkoměstem přináší nové skvělé možnosti a nápady (pankáči, knihkupectví, kostel, rande apod.). Fisher Stevens a Cynthia Gibb úplně v pohodě nahradili Guttenberga a Sheedyovou. "Máš nesmrtelnou duši. Proto jsi jako ostatní. / Duši? Ó, ano! Informace o duši mám z Bible a Koránu... / No, já osobně vycházím z Bible. / Mám nesmrtelnou duši? / Jistěže máš, můj synu. Jsi člověk, že ano? / Ó ne, jsem stroj. Ale žiju!" ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Neboj se. Můj synovec byl Harley Davidson. Fakt." Johny pětka je zpátky! Je to krásný příběh! Jsem asi cíťa, neboť mi bylo Johnyho líto. Ať už to bylo, když si v knihkupectví koupil Frankensteina a Pinocchia či když ho rozmlátili. Působilo to na mně a věřil jsem, že má skutečné emoce. "Oskare, víš, co máte ty a mrtvé maso společného? Neutečete." Herci také ušli a nejvíc sympatický mi byl blonďatý obchodníček. Platí to co u slabší jedničky... Ať je vám 7, 30 nebo 90, v tomhle filmu je něco pro všechny. - 90%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Bylo uvažováno i o třetím filmu s Číslem 5 (Tim Blaney), ale producenti se báli, že bude prodělečný. (mi-ib)

Reklama

Reklama