Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuju kvalitní indie podívanou. Nezatíženou ambicemi komerčními či uměleckými velkých mainstreamových dramat, ale ani rozjuchaných dramedií, jimž se "indie" říká leda tak nějak ze zvyku. Pro filmaře odpadá u těchto malých produkcí většina povinností, takže mohou v klidu odvést svou práci. Sound of My Voice neplní žádná očekávání, ale ani se nepokouší okatě vyčnívat. Rozvíjí svůj námět přesně podle potřeby a dosahuje sice ne velkolepého, trvalého nebo zásadního zážitku, ale prostě příjemně odvyprávěného filmu. Vzhledem k samotnému ději je to paradoxní, ale takovéhle kusy na mě působí v porovnaní s velkými produkcemi hodně uvolňujícím dojmem. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Pokud nic jiného, tak alespoň originalita a poutavý námět se tomu odepřít nedá. Celkem povedené herecké obsazení. Pořádně nevím co si o tom mám myslet. Místy jsem se nudila a místy nesnášela různé postavy. Možná kdyby bylo ve filmu míň (s prominutím) "hlubokomyslných keců" a víc děje, bylo by to o něco lepší. Kvůli závěru dávám i třetí hvězdičku s jedním okem přimhouřeným. ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době nezávislák s něčím víc než jen dobrou režií a mrazivou atmosférou. Brit Marling vládne a ukazuje Johnu Hawkesovi, jak se píší a hrají pořádní lídři pochybných kultů. K tomu dobrý scifi podtext a spousta vynikajících detailů, dělajících ze Sound of My Voice podívanou na vícero použití. Hype ze Sundance naprosto zasloužený. Recenze zde. 80% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Šálek mého čaje. Brit Marling mě během krátké doby už podruhé uchvátila jak herecky tak hlavně opět brilantním scénářem. Její herecký a scénáristický talent je ohromný a já doufám, že bude nadále vhodně využíván. Konec je opět nesmírně zajímavý a stejně jako v Another Earth nutí po skončení snímku přemýšlet. Chápu, že se to někomu nemusí líbit ale pro mě je to ohromný zážitek. A abych nezapoměl tak mě nesmírně potěšili The Cranberries - Dreams z úst Brit Marling. ()

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Atmosféra tohoto filmu mě chytla na samém začátku a pustila až na konci. Je zde skvěle vystižen způsob fungování společenství, které se dá nazvat sektou a u kterého si nejste jisti, jaké má skryté motivace. Nejsem příznivce skupinových seancí, tak mi takové počínání nedělalo dobře, podobně jako hlavnímu hrdinovi, který se jejich působení dobrovolně podrobí. Napětí je zde vytvořeno z odstupu hlavní dvojice a zároveň z podmanivé osobnosti Maggie a je vystaveno tak, že diváka nutí přemýšlet. Zatím jsem neviděla film, takového typu, kdy je celý děj až klaustrofobicky sevřen. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama