Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

The East bohužiaľ dopláca na angažovanosť tvorcov a snahu predať posolstvo. Batmanglij natočil výborný film, respektíve natočil TO výborne; originálne a ústredné dve mladé herečky sú opäť famózne, ale aspoň pre mňa; záverečné scénky prebíjajú niekoľko predošlých vynikajúcich scén aj snahu Brit Marling. A prečo? Aby bol svet krajší. Naivné. V spomienke ale našťastie zotrvá skôr to pozitívne. 85% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je to snadný, když nejde o váš domov, když nejde o váš život......... Scéna z jídlem, okolo 26 minuty, je skoro ponižující, ale chytrá. Jane proniká, pod jménem Sára, do ekoteroristické skupiny "Východ" a má za úkol bonzovat. Zde příběh začíná. Tedy, neskutečně se to táhne, skoro nic se neděje, tak na to čučím, jen tak z nudy. Hlavně, když hrajou flašku, to je tedy zážitek. CITÁT - Můžu tě políbit....... Chovaj se jak malé děti se zvýšenou teplotou. Tož jsem ten film nějak přežil a skoro mě nebavil. Ano má to své poselství, ale mohlo býti lépe zpracované. Ani nebudu mít v létě chuť, jít si zaplavat někam do přírody, třeba na Probošťák. Taky proč?. Doma mi teče voda, světlo svítí a ústřední topení hřeje. Čert ví, čím tu vodu ohřívají, ale je to jedno, ne. Saponátů mám tak dost a tak je byt čistý a když mě bolí záda vezmu si prášek. Příbalové letáky nečtu a prášky zapíjím pivem. Venku je nebezpečno. CITÁT - Někdy lidi umírají dřív......... ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príbeh agentky v utajení, čo sa snaží preniknúť do teroristicko-aktivistickej skupiny "The East", ktorá začala útočiť na korporačných bossov. V rámci moderných, komerčných eco-thrillerov je to fajn, ale predchádzajúci indie počin dua Batmanglij – Marling (Sound of My Voice) sa mi zdal zaujímavejší, pútavejší a celkovo vydarenejší. Toto je miestami zbytočne klišé, nehovoriac o značnej predvídateľnosti, prvoplánovosti a vytknúť by sa dalo určite ešte viac, no zlé to proste aj tak nebolo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Skupinka mastňáckých skvoterů se jednou měsíčně umyje, oholí a ostříhá a jako mávnutím kouzelné ploutve ropou obaleného kormorána se změní v perfektně organizovanou, ekoteroristickou muňku, která všem těm bezskrupulózním korporacím ukáže, zač je toho Exxon Valdez. Náctiletá agentka s teplou vodou je defloruje, pardon, chtěl jsem říct penetruje, tak ne, mělo tam být infiltruje, avšak záhy pozná krutou pravdu a nalezne smysl života. Jako pohádka pro Grínpissácké rekruty a začínající bezdomovce určitě inspirující, nicméně v žánrové anotaci k filmu zde někdo trestuhodně opomněl uvést ještě Fantasy / Pičovina. Chyběl tomu už jen zamilovaný upír. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Eh... jsem na rozpacích. Myslel jsem, že to bude jen formalita a že po dalším (nepochybně) skvělém výkonu si hned po filmu šoupnu Britu do své první desítky. Ale co čert nechtěl - The East je opravdu výjimečně slabomyslná hovadina, jejíž jediné plus je příjemná klavírní hudba... Začíná ještě obstojně, jako levný béčkový špionážní thriller s náznakem jakéhosi snad mravního či psychologizujícího ocasu, ale postupně přechází v ultradementní mozkorvoucí šílenost. Parta ekoteroristických fanatiků, jejichž systém utajení je propracovanější než systém utajení Hamásu před Mossadem, je ve skutečnosti komická neohippiesácká skupinka, jejíž členové bydlí v lesní ruině a živí se prošlou zeleninou z Lidlu, většinu času se věnují společenským hrám nebo skupinovému sexu a občas nasypou prášky do pití zlým buržoustům, nebo je donutí koupat se ve špinavé vodě. Prostě nebezpeční a hrůzostrašní extrémisti par excellence. Retardovaný námět, scénář i dialogy, k tomu porce slizkého senilního pathosu (neslavně vynikají scény Izzy s jejím otcem), mizerná kamera a jako vrchol všeho postava, kterou (toporně) hraje Brit Marling, je fízlácká <-> a nablblá husa v jedné. Takže milá zlatá čekám na tvůj další film, za tohle tě na svůj herečský (sic) Olymp ještě fakt nepustím. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama