Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která popisuje jeden den ze života v holičství v jižní části Chicaga. Calvin (Ice Cube), který zdědil holičství po svém otci, v něm vidí pouze zátěž a ztrátu času. Teprve když ho prodá, začíná pomalu chápat otcův pohled a pokouší se holičství získat zpět. V hlavních rolích Ice Cube (Tři králové, Anakonda) a Anthony Anderson (Od kolébky k hrobu). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ice Cube převezme po zemřelém otci holičství, kde zaměstnává své kámoše a má dilema, jestli ho má prodat. A víc vědět nepotřebujete, nic jinýho se tam neřeší. Cube označuje filmy z jeho produkční dílny jako "real nigger movies". Má recht. V Barbershop hrají výhradně černoští herci - od hlavního přestavitele až po kompars na ulici. Vyjímkou je jeden indický prodavač a jeden z holičů-běloch, ke kterému mají ostatní "bratři" nedůvěru. Tu se mu podaří prolomit až tehdy, když umně strojkem ostříhá jednoho z černých bratrů. Zní to docela pitomě, že? A ono je to pitomý. Cubeovi kámoši se celý film hádají, dělají na sebe různé vtípky. Naštěstí v porovnání s předchozím Cubeovým filmem NEXT FRIDAY ubylo fekálního humoru, dá se říct, že na minimum. Tenhle film snad můžou docenit pouze ve Státech, kde Barbershop byl chvíli na 1.místě TOP žebříčku návštěvnosti. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl v nějakém zvláštním duševním rozpoložení, měl špatný den nebo prostě je tenhle film povedený a mně se líbil. Pro českou komunitu (v USA to pár týdnů vévodilo žebříčkům) je to film nepochopitelný ale ne zas tak o moc jako ty raperské sračky(Myčka, Zkurvenej pátek). Určitě nejvíce mě pobavily plky staříků a pak také duo kriplů pokoušející se otevřít ukradený sejf.Zkrátka jako ze života :-) ()

Reklama

Fash 

všechny recenze uživatele

Musim rici, ze u tohodle filmu jsem si solidne odpocinul. Co se pribehu tyce, tak nic extra to neni...mozna i podprumer,...ale u me to tahaji vysoko dialogy a diskuse mezi cernyma holicema!! Od filmu jsem cekal jen pohodu a tu jsem taky dostal...zadny strileni, rvacky, preslazeny sceny....."jen" spravne potrhla sranda! ()

PlayBitch 

všechny recenze uživatele

Inteligentni a vtipna komedie, ktera se odehrava v nejsvatejsi ze vsech svatyn afro-americkych komunit - holicstvi. Pribeh je jednoduchy a predvidatelny, Ice Cube zdedil holicstvi v neprilis dobre ctvrti a stoji pred rozhodnutim zda pokracovat v rodinne tradici, nebo holicstvi prodat a jit si za svym snem - nahravacim studiem. Ve filmu je spousta sqeleho etnickeho humoru, ktery bohuzel zustane v nasich podminkach nepochopen a nedocenen. Must-see pro fanousky tohoto zanru. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Kdyby jsme pominuli, pro evropana nepochopitelny, ty nesmyslny negersky kecy, byla by to prijemna konverzacka o jednom holicstvi, ktere si zije vlastnim zivotem a ktere se stava utocistem skupiny lidi. Nekomu to pripada, ze se tu nic nedeje a ze je nuda. Me to tak ovsem nepripada. Kdyby z toho neudelali cernosskej film, kdyby upustili od cernosskejch kecu a kdyby to neskoncilo happyendem, myslim si ze by pocet hvezdicek nepochybne stoupnul. Ale je kolem toho bohuzel moc kdyby a to neni nikdy dobre. Ovsem kdyz se pres ta kdyby prenesu, vidim v tom neco naivne pekneho, neco hrejiveho co nekteri bohuzel pres ten chladny ghetovsky obal nevidi. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Jason Winston George měl původně místo role Kevina, hrát roli Rickyho Nashe, kterou nakonec hrál Michael Ealy. (Pumiiix)
  • Herci měsíc trénovali stříhaní vlasů a potřebné věci k rolím v kadeřnictví. Jediný Troy Garity měl předchozí zkušenosti. (Pumiiix)

Reklama

Reklama