Reklama

Reklama

Thomasovi rodiče odjíždí na víkend pryč a nechávají dům v rukou svého syna za příslib, že na jeho večírek přijde maximálně 5 osob. Thomasův limit je následně stanoven na desetinásobek. Jeho kamarád Costa se rozhodne, že uspořádá největší party, jakou jejich střední škola pamatuje. Místo původně plánovaných padesáti lidí přijde 2500 spolužáků a jejich známých, ti se velmi rychle vymknou kontrole. Ale na to, co je bude čekat, nebyl nikdo z nich připraven. Když chlapci přijdou po víkendu do školy, všichni je oslavují, na rozdíl od doby před víkendem, kdy nějakého Thomase a Costu ještě vůbec nikdo neznal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (867)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hmm, uvažujem ako Project X vlastne hodnotiť. Najviac ma ale zarážajú komentáre, ktoré film odsudzujú len kvôli tomu, že "takáto party absolútne neodráža realitu". No a, to snáď vadí? Hangoover tak isto nie je zrovna príkladom autentickej "pařby", treba to skrátka brať trochu s nadsádzkou. Keby bolo zúčastených desať ľudí, všetci by v norme popíjali pri stole (ako to už býva), niekto by si zahúlil (ako to už býva), poskákalo by sa do bázena (ako to už býva) a prípadne zopár odvážnych jedincov vyzlieklo svoje šaty (ako to už býva), prišiel by vám snímok o niečo lepší, len preto, že by viac menej odrážal skutočné zábavy? Nemyslím si. Ale je samozrejmé, že mnohí z nás by na takejto mega-párty chceli byť..a práve o to ide! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Pokud bychom si dnešní "facebookovou" generaci vykládali jako směsku do zemdlení kalících, nezodpovědných a zdegenerovaných teenagerů, opravdu se možná jedná o malé generační dílko. V několika okamžicích se dokonce takovému existenciálnímu zážitku blíží (viz bezdějové prostřihy na párty jak z videoklipů). O to horší je poslepování uzívaného příběhu tří looserů do kompaktního filmu - vlastně všechny pokusy o nějakou narativní výstavbu (romantická zápletka, shánění trávy, linie se sousedem) a vlastně i o křečovité gagy (liliput v troubě apod.) působí zcela zbytečně a narušují jinak perfektní koncept "found-footage" pařby, o kterou jde především. Být to natočené ve stylu Život v jednom dni, tak věřím, že by výpovědní hodnota směřovala výše než jen k průměrně bavící jednohubce. 6-7/10 P.S. Kdy už konečně někoho napadne do teenagerských komedií necpat ty nesnesitelné vedlejší postavy vulgárních primitivů? Neznamená, že když to funguje u Apatowa, tak to musí fungovat všude... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem ako táto zbytočnosť môže mať tak vysoké hodnotenie. Čo už len môže byť zábavné na jednej megaožran párty? Ešte zo začiatku, kým sa pripravovala oslava a pár filmových minút samotnej oslavy sa celkom dalo, ale potom ako minúty pribúdali a v podstate sa nedialo nič nové, iba sem-tam niekto niečo zdemoloval, tak to skĺzlo do obrovskej nudy a modlenia, kedy už to utrpenie skončí a všetci pôjdu domov. Škoda času, dve hviezdy dávam za začiatok a tomu trpaslíkovi čo každého kopal do gulí. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 12 000 000 $ Otvárací Víkend: 21 051 363 $ (v 3 055 Kinách) Tržby USA: 54 731 865 $ Tržby SR: 26 204 $ Tržby Celosvetovo: 100 931 865 $Radšej som mal ísť niekam na ,,párty´´ako som mal pri tomto Projekte X stráviť skoro hodinu a pól.Nefungujúci tisíckrát omletý maglajz,ktorý drží nad odpadom 20 minútová záverečno-epická seba deštrukcia. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Další z produktů americké „filmové“ tvorby, v němž se v celé své nahotě odkrývá naprostý kulturní a morální úpadek zdegenerované západní společnosti. Jsem upřímně rozhořčen, pohoršen a zděšen způsobem zábavy buržoazní mládeže, jejíž rodiče evidentně v bezohledné honbě za mamonem zcela opomněli výchovu základních společenských a lidských norem. Nebo snad rezignovali? Dílo by bylo možné považovat za nastavené zrcadlo, v němž můžou američtí pubescenti, bezradně a bez zkušených rad se probíjející životem, vidět sami sebe v plytkém, obscénním divadle plném drog, nechráněného sexu a zpátečnické, tzv. rapové hudby se značně pokřiveným názorem. Je zcela typické, že jediná pokrokově smýšlející postava, proletář T-Rick, je zde karikována do podoby věčně zfetovaného a retardovaného distributora omamných jedů, jehož občanská vzpoura proti prohnilé kapitalistické společnosti je uhašena a zadupána do země tvrdou podrážkou represivního orgánu vedeného obludným, hrabivým molochem Wall Streetu. Můžeme být šťastni, že v naší svobodné, socialistické zemi jsou mladí lidé neomylně a neochvějně vedeni takovou organizací, jakou je SSM, k příkladnému plnění pracovních, studijních a občanských povinností a k aktivní účasti na urychlování sociálně ekonomického rozvoje naší společnosti v rámci revolučního učení dělnické třídy marxismu-leninismu. A je pouze zpátečnickým bludem, že se naše socialistická mládež nedokáže spokojeně a bezstarostně bavit i v rámci konvencí a bez přemíry alkoholu a návykových látek! Viz foto. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (36)

  • Názov Project X nesie aj jedna hardcore-punková kapela, ktorej členovia sú prívrženci životného štýlu Straight Edge, princípom ktorého je odmietanie užívania alkoholu, tabakových výrobkov a iných drog, teda pravý opak toho, čo môžeme vidieť vo filme. (Sufferer)
  • Natáčanie prebiehalo v oblasti patriacej spoločnosti Warner vytvorenej pre filmové účely. Dôvodom bolo, že natáčanie v skutočnom susedstve by bolo náročné, a hlavne pre obyvateľov neprijateľné. (Greenpeacak)
  • Vo filme sa objaví skutočný diskdžokej Jesse Marco (DJ). (Greenpeacak)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Reklama

Reklama