Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Restaurátor Rauch (B. Rösner), který žije v neurovnaných vztazích se svou ženou (D. Batulková), má zhodnotit vzácný soubor starožitností. Když má odvézt předměty ke komisi, půjčuje si vůz jeho žena a odjíždí tajně se svým milencem (J. Štěpnička) na chatu. Během cesty jsou oba zastřeleni. Vyšetřování se nejprve kloní k milostnému motivu, ale Rauch tvrdí, že v souboru věcí byl vzácný pohár s rubíny, který měl nesmírnou cenu. A pohár zmizel… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel souhlasit, že jde o slabší televizní inscenaci. Příběh samotný nebyl ani tak nejhorší, ale to celkové zpracování už bohužel ano. Některé pasáže postrádaly pomyslnou „šťávu“, přehršel nudnějších dialogů, hodně průměrné herecké výkony (přestože se tu objevila celá škála známých tváří). Moc jsem se u sledování teda nebavil, což je škoda. Tady musím sáhnout k podprůměrnému ohodnocení. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vůbec nevypadalo tak marně (vražda střelbou v lese, působilo to skoro jako nějakej americkej akčňák), ovšem postupem času film doplatil na svou inscenační a jinou chudost (mnohými kritizovaná závěrečná honička). Ovšem herci byli nadprůměrní a detektivní zápletka udržovala napětí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět se vymyká zaběhnutým klišé, obstál by i dnes. Ovšem vše ostatní je naprostá tragédie. Nejhorší je naprosto nevěrohodný Jakub Zdeněk. Ale ostatní mu zdatně sekundují při lovu ceny pro nejhoršího herce. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná kriminální zápletka s překvapivým rozuzlením, ale ti herci... Rösner bohužel zbytečně přehrává, Brzobohatý je nesympatický a ostatní se potácí někde mezi apatií a afektem. Snad jen František Němec neslevil z navyklého standardu a hraje svého padoucha opravdu skvěle. Celkově ovšem nic proti ničemu. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatně vymyšlený příběh a chvályhodná absence koloritu socialistické reality, a když už, tak v míře snesitelné. To ovšem shozeno závěrečnou a typicky českou, tím pádem směšnou honičkou. Plus herecké výkony na hranici věrohodnosti a parodie včetně hodně divné postavy babičky Věry Kubánkové. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka z konce osmdesátých let s typickou dobovou ateliérovou atmosférou, která se mě u těchto inscenací moc líbí. Dvojice milenců jsou zastřeleni, když večer odjíždí lesem na chatu. Zdánlivě jasný motiv žárlivosti se ve skutečnosti točí kolem restaurování starožitností, z nichž jeden z pohárů měl miliónovou hodnotu a nebyl ještě ani zapsán do seznamu ke komisi. Někdo ten pravý vyměnil za falzifikát, hlavních podezřelých tak přibývá a pachatel udělá vše, aby ten cenný kus s pravými rubíny získal. Škoda jen toho chvílemi zmateného střihu, který kolikrát nesmyslně prznil děj. Hudba Jiří F. Svoboda. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Hodně televizní byla tahle původní televizní inscenace. Hódně televizní... se všemi inscenačními manýry té doby. Hudba příšerná, atmosféra na nic, "hercové" a herečky nic moc, ale zvučná jména, téma celkem zajímavé, režie hrůza. "Vua, vuá, dej sem pohár! Máš čas do pondělka." Horší než na divadle. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......už bolo cítiť 8O-te roky - koniec....a i s detektívnym žánrom to išlo dolu vodou.Trocha podpriemerné dielko,ale ešte to nebolo úplne k ničomu,nejaká tá zápletka,nejaká tá myšlienka tam bola..... a prišlo sa i na vinníka,ktorý tak viac - menej ostal ako jediná možnosť ....ako čierny peter...... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerna normalizacna krimi. U konciacej sa normalizacie sa v byvalom Ceskoslovensku tocili fakt blbe filmy a domacnosti byvalej ceskoslovenskej federacie absolutne neboli pripravene na invaziu filmovych zanrov po roku 1989. 5 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu byl poněkud utahaný a dvonásobný mord až úsměvný. Vyšetřování a další události působily nudně. Příběh byl ovšem vymyšlen chytře a nakonec jsem se dočkal i napětí. Mimo jiné jsem si připomněl, jak bylo vše za minulého režimu zchátralé. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Námět 3*, scénář 2*, režie 1*, výkony 1* jinak je utrpení dívat se na herecké výkony, snad jedině Franta Němec ve vzácné roli záporáka, ne že by překvapil, ale nekazil.. Režisérka Semschová uf..... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Stale jeste socialisticky pristup k tv filmu...to znamena vyborne obsazeni dospelych postav a otresne zpracovani. Kdyz ma byt jednou z hlavnich postav maly kluk, meli vybrat klucinu, ktery by to herectvi alespon predstiral. Tohle byla katastrofa. Naopak potesila pohledna a dobre hrajici Ilona S. 3- ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Táto inscenácia , priemernej úrovne ma zaujala len spôsobom usmrtenia. Inak, ma už len zaujala postava babičky. Tá postava , by mala byť v inej inscenácii a nie v kriminálke.... Dávam 50%. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Zajímavé prostředí a herci, ta vražda v lese je něco na způsob, že by člověk na chalupu bez kulometu nejel a vrah v lese vládne. :D Přepadení v baráku je taky, že by člověk nevěřil, že takhle jde někdo přepadnout. :D ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je toto další jedinečná "studiovka". Je to takový televizní "rodokaps". Proč už taková díla nevznikají? Je to snad tím, že by nebyl zájem ze strany publika, nebo je to tím, že to nikdo nedokáže natočit a zahrát tak, aby to bylo kvalitní? Ano, B je správně. A po pravdě, radši 10 takových studiových nízkonákladových kriminálek, než 1000 dílů ulice, nebo novodobých policejních "akčních" seriálů. Tento film vyniká jak zápletkou, tak i skvělými hereckými výkony. Je to jednohubka před či po nedělním obědu. A jednou pro vždy si zapamatujte, že peníze nedělají kvalitu! Je to příběh a herci. P.S. Honzík se zamknul v koupelně, no nechce jít ven....Cožéééé? ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Standardní TV detektivka té doby. Jeden z pachatelů (byť ne přímo vrah) byl patrný téměř od začátku. Žádné veledílo, ale na odpočinkové sledování celkem dostačující. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní krimi film, v němž se vyšetřuje vražda rozmarné a nevěrné manželky (D. Batulková) uměleckého restaurátora Raucha (B. Rösner), jež byla nalezena mrtvá spolu se svým milencem. Zpočátku se kriminalisté ve složení major Vízek (R. Brzobohatý) a poručík Mazánek (Z. Žák) zabývají vražedným motivem vyplývající z neurovnaných rodinných vztahů obětí, avšak posléze vychází najevo, že čin bude souviset s vdovcovou profesí. Přestože se dá pachatelova totožnost určit poměrně brzy, příběh není špatně vymyšlen a dramatické události se odehrávají až do konce. Ve vedlejších rolích se objeví krásná I. Svobodová v roli Rauchovy milenky, P. Soukup v příšerném dobovém oděvu jakožto Rauchův asistent a F. Němec jako dr. Fiala, ředitel muzea. Bohužel je až příliš znatelné, že se jedná o televizní dílo, zejména kvůli mizerné kameře, jednoduchému studiovému prostředí a nevyvinutým postavám. Jedná se o typickou průměrnou televizní kriminálku z přelomu 80. a 90. let. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Mám rád starší TV detektivky. Rubín má barvu krve má pěknou klasickou detektivní zápletku; vyznění je temné, místy s náznaky hororu. Dojem z velkého domu je spíš divadelní než televizní. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Zápletka zas tak špatná není, ale podání je dost hrozné. Herecké výkony vesměs mizerné, nesmyslná postava babičky vizionářky, závěrečná honička se střelbou z poplašňáku... Aspoň pobavila móda eighties, kostýmy snad dělal Slava Zajcev. ()

Reklama

Reklama