Reklama

Reklama

'Year Zero' OFFF Festival Main Titles 2011

Krátkometrážní / Experimentální / Sci-Fi
Nizozemsko, 2011, 6 min

Režie:

Mischa Rozema

Scénář:

Mischa Rozema

Kamera:

Mischa Rozema
(další profese)

Obsahy(1)

Krátkometrážna snímka v réžii Mischi Rozemy, nakrútená v Prahe, predstavuje neradostnú víziu budúcnosti. (MaxForValue)

Recenze (22)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Budúcnosť zas netreba vidieť takto, ľudia by v niečom takom nežili, to by radšej ušli do prírody, skazenosť a krása sa často skrývajú v hĺbke a podstate vecí, toto bol skôr vizuálne krásne urobený desivý pohľad, ale až na pár okamihov prehnane povrchný. Apokalypsa je pre mnohých vďačná téma, ale filmári si pritom sami neuvedomujú, že často nič nového neprinášajú, chýbajú vízie, predtým než sa do niečoho takého pustíte, pozrite si filmy ako Matrix, Minority Report, Ja, Robot, Ja, legenda, či Atlas Mrakov, pre trochu inšpirácie. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Čisto na efekt, ale niekedy aj to stačí. Vizuálna žranica, správe futuro-psychadelická. Na nezavislý amatérsky kraťas produkčne dokonalé s výbornou atmosférou. Odporúčam sledovať večer, nahlas a v HD. Mohol by si to všimnúť nejaký lowatý producent. 70% K zhliadnutiu tu. ()

Reklama

Okara

všechny recenze uživatele

Velmi kontroverzní snímek z hlediska postupu a gradace "děje". Na začátku jsem se příliš nebavil a moc mě nezajímalo o čem to vlastně bude, i když postapokalyptické téma má vždy něco do sebe. Na konci jsem jen zhnusený s polootevřenou pusou zíral. Sázka na rychlo-prostřihy záběrů, primárně na detaily, se mi později začala zamlouvat. Výsledný špatný pocit potom tedy překvapivě není založen na destruktivním prostředí, hořících domech, obklopení čímsi zlým. Je založen právě na probleskujících záběrech na hutnou tekutinu, kroutící se červy, roztékající se bulvu a mnoho dalších, těžko identifikovatelných. Právě ty dodávají ten nádech soukmenovníků z řad experimentální tvorby, jinak je to strhující vizuální podívaná. Animace se opravdu vyvedly, výbuch auta je parádní, jejich preciznost se oceňuje o to více, jelikož jsou v zásadě nepodstatné a dalo se to udělat i bez nich. Taky jsem se opět utvrdil v tom, že co se týče dynamičnosti hudby, bubny a timbály mají v tomto ohledu největší moc. Odkaz na můj (ne)oblíbený Daywaltvův výtvor ponechám bez komentáře. ? % ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Expresivní nádech hrající na atmosférickou notu nezabírá po celou dobu, ale finální střihová gradace a grafický desigin hravě využívající potenciál titulků a výběru lokací (Jžák je město snů), činí z otřepaného technologicého využití šedi a deprese fascinující podívanou. Navíc se na to dá koukat více jak jednou. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že snímek původně slouží jako úvodní titulky k OFFF festivalu, takže příběhová linie je jen jakási přidaná hodnota, musím tu postprodukční dokonalost (vzhledem k de facto neexistujícímu rozpočtu) osolit naplno. Lepší titulky jsem neviděl (včetně titulků k True Blood). Nezbývá mi, než smutně si povzdechnout: kdyby tak tihle lidé chtěli natočit české postapokalyptické sci-fi... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama