Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (138)

mahler 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného Hitchcockova hororu je jediné, které stojí za shlédnutí. Pokud si nechcete o Normanu Batesovi zkazit mínění - na třetí a čtvrtý díl nekoukejte. Hlavním trumfem filmu je Anthony Perkins, který se ke své roli vrátil po více jak dvaceti letech. Ostatní herci s výjimkou Very Miles mi do filmu příliš nesedli. Naštěstí, vraždy jsou na vysoké úrovni (to znamená ne nechutné za každou cenu), hudba také není k zahození a dočkáme se i pár zajímavých hrátek s kamerou. A hlavně - finále i závěrečná pointa nejsou tak uhozené a rádoby šokující jako u dnešních horůrků ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem od toho neočekávala moc. Nepředpokládala jsem, že legendárnímu Hitchcockovu Psychu by to kdy mohlo sahat byť jen po kotníky. Ale spletla jsem se, protože Psycho 2 je podařený film. Celkově ladění filmu je úplně jiné, nehraje se tolik na atmosférické kamerové záběry, mnohem víc se pozornost upíná na dialogy a atmosféra je taky úplně jiná, ale pořád je to ono Psycho, které máme rádi. A Anthony Perkins rozhodně nedělá ostudu, stejně jako jeho herecká kolegině Meg Tilly. Příběh je sice místy slabší a někde až přehnaný, ale mám radost, že se podařilo udělat solidní pokračování něčeho tak legendárního jako je Psycho bez toho, aby z toho vznikl mišmaš mající za účel vytřískat z legendy co nejvíc peněz. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení na úrovni prvního Psycha, které je samozřejmě o kus lepší, mě však pokračování bavilo tak, že jsem mu těch pět hvězd prostě musel udělit. Překvapení na konci bylo sice zajímavé, ale ne tak nečekané, jak tady někteří píší a kromě ke konce lehce stagnujícího tempa, nemám prakticky nic, co vytknout. Návrat do kůže Normana Batese i do starého známého motelu se Anthonymu Perkinsovi povedlo na výbornou, jeho stoupající šílenství je zobrazeno i zahráno skvěle. Vraždy se povedly ( i ta ve sprše úplně na začátku :D) a příběh také není vůbec špatný. Vzkazy od "Matky" a různé další náznaky její přítomnosti mě velmi potěšily, jako vlastně skoro celý film. Za mě prostě povedený film který dokáže v mnoha věcech překvapit a jen v málo zklamat (vzhledem k tomu, jak velké jméno má Hitchcockova klasika). Uvidíme, jak dopadne třetí díl, Psycho II je ale rozhodně zábavná záležitost, ve které se ani to napětí neztratí. Jinak nejlepší z herců je samozřejmě Perkins. 85%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Né, ta dvojka je fakt dobrá! Šedesátky nejsou osmdesátky, takže byla nutná renovace. A renovovalo se poměrně efektivně. Pokračování se může chlubit slušnou dávkou napětí, peprnějším mordováním (strč nůž skrz krk) a závěrečnou, gradovací půlhodinou, v níž jsme se dočkali nejednoho zajímavého twistu. A co víc, Perkins sice zestárl o dvě dekády, kukuč psychopata však nezapomněl. Jeho Norman je zkrátka sympaťák, jehož pozvání na sendvič se nedá odmítnout. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie legendárneho Psycha možno radiť medzi filmy, ktorým pridávam jednu hviezdičku z úcty k fenomenálnej jednotke a v prípade tohto filmu aj z úcty k zrodu psychologického hororu. Pretože dve desaťročia, ktoré filmy delia sa podpísali aj na samotnom Perkinsovi, ktorého herecký prejav už zďaleka nie je taký výrazný ako tomu bolo v prvej časti. Ani samotný režisér nedosahuje Hitchcockovú úroveň a aj keď má dej ešte znesiteľnú zápletku, už je Normanových matiek akosi priveľa a dvojka predstavuje už iba slabučký odvar skvelej jednotky. Možno poznáte človeka, ktorý aby ušetril, zaleje si tú istú zrnkovú kávu dvakrát. Ja som takéhoto jedného stretol a po opätovnom pozretí Psycha 2 si viem predstaviť, ako jeho káva chutí. Vďaka spomienkam na prvú je chuť tej druhej znesiteľná, ale určite by ste ju neponúkli iným. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • Meg Tilly nikdy neviděla původní Psycho. Velmi se divila tomu, když Anthony Perkins na sebe strhl veškerou pozornost tisku, který oslavoval jeho comeback. (Chatterer)
  • Scénárista Tom Holland si ve filmu zahrál náměstka Norrise. (Chatterer)

Reklama

Reklama