Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Joseph Goebbels by zaplakal - černobílejší americký propagandistický film těžko hledat. Zatímco u Letu číslo 93 mi bylo u prdele možné pozadí teroristických útoků ( "Let" byl prostě pietní poctou obětím), tak s touhle sračkou, kde USA hlásá jediné motto: "Neserte se do nás" , ale neřekne ho celý: "Neserte se do nás, ale my se do vás srát budeme, ať se vám to líbí nebo ne" jsem hotov hned. Už na začátku terorista oddělá skupinku dětí, abychom ho patřičně celý film nenáviděli, Amíci lítaj po světě a dělaj si kde chtějí co chtějí, ale hlavně, že maj kluci rodiny a svou zemi, kterou budou bránit před všemi těmihle fujky zlými teroristy, kteří chtějí jen tak z plezíru zničit jejich mírumilovnou a civilizovanou zemi...to nevyřčení B) ( velkohubou americkou zahraniční vykořisťovací politiku, zasahování, kde je nikdo nechce, dosazování loutkových vlád apod.) a vpalování A) ( obrana nevinných lidí) do hlavy mě tady totálně nasralo i přes vcelku vydařené formální pojetí( videoherní mód, vcelku realistická akce, napětí apod.) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel že se bude jednat o další Slzy slunce, jenže první mise byla splněna téměř okamžitě a ještě zbývalo spousta minut do konce, takže se z filmu nakonec stává přece jen něco trošku jiného. Akční scény vypadají uvěřitelně, jenže já dneska neměl zrovna chuť na ten americký patriotismus, takže film trošku ostrouhal. Ale pro milovníky paintballu nebo všechny ty co žerou armádu a chodí do postele s plastovou maketou M16 je tohle povinná četba. Hoo-yah! ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh mohli být dobrý, stejně tak dialogy ale ty herci?? Pffff.. scénář jak kdyby jim někdo držel před xichtem a oni jen recitovali, to nevim jak to teda viděli ostatní, ale tohle mě na tom fakt jako štvalo. Pak ten začátek zbytečný scény s rodinama, když jsem vtom měl stejně bordel, nevim kdo byl kdo, zapoměl jsem na to. Jedinýho koho jsem si pomatoval z toho týmu byli ty dva hlavní a pak ten jejich vousatej šefík, kterej měl btw to nejlepší scénu z filmu, když kecal s tim dlouhovlasým hujerem na tý jachtě. Chtělo to být trošku přehlednější a mohlo to mít pořádnou štávu. Ten začátek mě ale dostal s tim zmrzlinářským autem. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Realisticky natočený akční film z prostředí speciální jednotky, která sundá špinavé muslimy, kteří chtějí další 11.září. Samotný příběh je už horší a třeba to pseudointelektuálno na téma "Tady Frank je v celku normoš chlápek" je strašně kontrast oproti všem těm mrtvolám. Ovšem hodnotím akci a ta se povedla. Potěší hodně počítačových hráčů. Plno scén je točeno z prvního pohledu a je tu i dost kamerových vychytávek. Osobně jsem od Act of Valor nic nečekal a dostal v dnešní době dobrou akci. Tím, že tam nehrála žádná hvězda se to zdálo více realistické. Byť si myslím, že dostat to lepší scénař a vynechat ty hloupé ukecané scény s rodinou, tak je to vynikající akční film. Nekecat a střílet! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Navy seals 21. století už není ta banda drilem vygumovaných, nabušených vepřových hlav, co bez seržanta není schopna vyslovit nic jiného než obligátní "Ua", aniž by se zakoktala! Je to bojůvka intelektuálních, hloubavých, zpapučovatělých fotrů, co v přestávkách mezi zachraňováním světa, ať už po tom touží nebo ne, hluboce filosofují a žijí svůj americký sen s domkem na předměstí, pěstěnou manželkou a kýčovitými blonďatými holčičkami, které v jednom kuse objímají víc, než celosvětový vítěz soutěže "Otec roku". Naštěstí tato "humanizace" zabere ve filmu tak deset minut a zbytek je nabušená, výborně natočená slaboduchá akce, až má jeden nutkání podlehnout Volání dutých, poslat do Pentagonu sívíčko a stát se řemeslným vrahem. Jsem jen docela zvědav, co se stane, až ti tenoristi přestanou být úplní kokoti, zjistí, že ty špionážní satelity nejsou jen orwellovská propaganda a skončí s tím jachtařením v mezinárodních vodách. To asi budou muset nastoupit ty staré, dobré, vymaštěné ovarové krky se všemi těmi syndromy a pěkně postaru začít střílet civilisty a týrat zajatce. Ač se jedná o sprosté náborové video, mentál mého formátu se docela bavil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Krom US Navy Seals se ve filmu objeví i muži z jednotky US Navy SWCC, kteří často operují při speciálních misích souběžně s Navy Seals. Využívají k tomu obratné, rychlé a dobře vyzbrojené říční čluny, které fungují jako palebný podpůrný prostředek a zároveň jako transport. (Cocacolix)
  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa celkom v piatich krajinách – v USA, Kambodži, Mexiku, Portoriku a na Ukrajine. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama