Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

verbal 

všechny recenze uživatele

Navy seals 21. století už není ta banda drilem vygumovaných, nabušených vepřových hlav, co bez seržanta není schopna vyslovit nic jiného než obligátní "Ua", aniž by se zakoktala! Je to bojůvka intelektuálních, hloubavých, zpapučovatělých fotrů, co v přestávkách mezi zachraňováním světa, ať už po tom touží nebo ne, hluboce filosofují a žijí svůj americký sen s domkem na předměstí, pěstěnou manželkou a kýčovitými blonďatými holčičkami, které v jednom kuse objímají víc, než celosvětový vítěz soutěže "Otec roku". Naštěstí tato "humanizace" zabere ve filmu tak deset minut a zbytek je nabušená, výborně natočená slaboduchá akce, až má jeden nutkání podlehnout Volání dutých, poslat do Pentagonu sívíčko a stát se řemeslným vrahem. Jsem jen docela zvědav, co se stane, až ti tenoristi přestanou být úplní kokoti, zjistí, že ty špionážní satelity nejsou jen orwellovská propaganda a skončí s tím jachtařením v mezinárodních vodách. To asi budou muset nastoupit ty staré, dobré, vymaštěné ovarové krky se všemi těmi syndromy a pěkně postaru začít střílet civilisty a týrat zajatce. Ač se jedná o sprosté náborové video, mentál mého formátu se docela bavil. ()

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborná pokoukaná, akční scény byli výborně natočené a působily i velmi reálně, celý film i díky možná nesmyslně vloženém příběhu působí jako promofilm U.S.Army, o tom že v Seals slouží tvrdí chlápci sem nepochyboval již před filmem, po jeho shlédnutí, kde si tyto jednotky akorát tak přihřáli polívčičku, mám pořád stejný názor. Velmi zajmavý byl pohled kamery z akčních scén, na který jsem byl spíše zvyklý z hraní pc her typu far cry a podobně. Nicméně tento film nepřináší nic převratného, ale také nic nezkazil, možná by mu více slušela více forma dokumentu bez příběhu...Three Stars ***. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh mohli být dobrý, stejně tak dialogy ale ty herci?? Pffff.. scénář jak kdyby jim někdo držel před xichtem a oni jen recitovali, to nevim jak to teda viděli ostatní, ale tohle mě na tom fakt jako štvalo. Pak ten začátek zbytečný scény s rodinama, když jsem vtom měl stejně bordel, nevim kdo byl kdo, zapoměl jsem na to. Jedinýho koho jsem si pomatoval z toho týmu byli ty dva hlavní a pak ten jejich vousatej šefík, kterej měl btw to nejlepší scénu z filmu, když kecal s tim dlouhovlasým hujerem na tý jachtě. Chtělo to být trošku přehlednější a mohlo to mít pořádnou štávu. Ten začátek mě ale dostal s tim zmrzlinářským autem. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Co si budem říkat, tohle je těžkej náborovej canc, v němž hlavní roli nehrají patetický hlášky ještě patetičtějších hrdinů (kteří zkrátka neumějí hrát). Hlavní roli tu totiž přejímá ten patos samotnej, to hrdinství, ta udatnost mužů, kteří se zavázali sloužit vlasti a vůbec nad tím vším nepřemýšlejí. Jsou vymytí, jsou jednodušší, ale jsou kurevsky odvážní a dohromady jsou prostě hrdinsky odvážní, za což jim Američan musí poděkovat. Po řemeslný stránce určitě musej vyniknout akční scény, který jsou nejen nápaditý, ale hlavně přehledný, ačkoliv často jsou z pohledu první osoby. (První a půl. Kamera je trochu šejdrem, než by měla bejt.) Co je ale zaslouženíhodný, je fakt, že ani měsíc po projekci jsem nezapomněl nic z vyznění toho filmu. Nezapomněl jsem, že jsem ten film viděl, a nezapomněl jsem, jaký emoce ve mně vzbudila hrdinská eskapáda družstva, za který by se nemuseli stydět ani v Call of Duty. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Act of Valor není film, respektive já jsem na něj jako na film nekoukala, ale tak trochu jiný pohled do životů mariňáků. S každou misí jim jde o život a nikdy neví, kdy je zrovna jejich poslední minuta. Úzkost jsem měla s nimi při každým na kouknutí do místnosti, při každé vystřelené kulce směrem k nim. Teď vyndám srdce z krku a pokusím se srazit zrychlenej tep a budu ráda, že až zítra vstanu do práce, sednu si na tu svou nudnou židli, udělám kafe a poděkuji bohu, že sedím v kanclu a nikde nevystavuju svůj život pro vlast, která stojí za hovno! A takhle nějak jsem si představovala záběry v Doomovi ;) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Pri natáčaní akčných scén bol použitý videoherný štýl, teda pohľad očami herca. (Ownerko)
  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)
  • Ve scéně, kdy cheif Dave rozmlouvá s poručíke Rourkem u řeky před záchranou agentky Moralesové, je jasně vidět, že Davova puška je osazena zaměřovačem EoTech 553. Ve scéně, kde se vojáci vynořují z vody uprostřed řeky, na ni ale má Aimpoint M3 a v další scéně opět EoTech 533. (clikclikCZ)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama