Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Act of Valor navnadil trailerem, ale doplácí na herecký projev, což se na druhou stranu dalo čekat. Dál jsem chtěl taky trochu víc taktiky a tichých akcí, protože se každá nakonec zvrhne v přestřelku. Tudíž to pomalu vyjde nastejno, jako kdyby tam prostě rovnou vletěli. Každopádně sledovat komunikaci, pohyby a další technické záležitosti bylo zajímavý a působilo to přesvědčivě realisticky. Kvůli tomu jsem se ostatně na film taky těšil. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spickovo natocena akcia vs. postavy, ktore v lepsom pripade mate na haku vdaka tomu, ze su jednorozmerne nudne a v horsom pripade ich nenavidite za to, ze su vykresleni ako ti najlepsi a jedini spravnaci na svete. U mna to je prvy pripad. Nevadil mi ten agitacny ton. Vadilo mi, ze je mi totalne u prdele, ci to good guys preziju.Vlastne som sa v nich ani neorientoval. Schytal to good guy, ktory ma 5 deti, alebo good guy, ktory sa prvykrat stane otcom? Who cares? A to je u mna zasadny problem. Pokial hrdinom nefandim a zaporakom neprajem bolestivu srmt (tato banda anonymnych opiciakov, ktora len tak vyhadzuje do vzduchu kopu malych deti, posobi vdaka snahe urobit z nich absolutnych parchantov trapne), tak film strati moju pozornost. Musim ale pochvalit technicku stranku. Akcia je kvalitne natocena (reziseri maju evidentne v malicku videohry, ktorymi sa zjavne inspirovali), vdaka spolupraci s armadou posobi Act of Valor napriek mikrorozpoctu, za ktory sa bezne tocia hnusne Bulharske videofilmy, ako solidne vyzerajuci kinofilm. Som dost zvedavy na ich dalsi film. Pokial dostanu do ruky poriadny scenar a aspon stredne velky rozpocet, tak nas caka slusna pecka. Snad im ten pripravovany projekt s Arniem vyjde. Nakoniec davam neutralnych 5/10. ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála snímků, mapující práci speciálních úderných komand. Zde konkrétně sledujeme jedntku US Navy Seals Team 7, bojující proti teroristické hrozbě. Akce je natočená vyloženě skvěle. Teroristická hrozba až děsivě reálná. Jen nebojové scény jsou poněkud nudnější. Slouží ovšem jako výplň mezi jednotlivými misemi. Celkově film vyznívá naprosto perfektně. Za zmínku rozhodně stojí že se zde objevuje 8 aktivních členů SEALs a také vojáci podpůrných jednotek. Fanouškům žánru jednoznačně doporučuji. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Joseph Goebbels by zaplakal - černobílejší americký propagandistický film těžko hledat. Zatímco u Letu číslo 93 mi bylo u prdele možné pozadí teroristických útoků ( "Let" byl prostě pietní poctou obětím), tak s touhle sračkou, kde USA hlásá jediné motto: "Neserte se do nás" , ale neřekne ho celý: "Neserte se do nás, ale my se do vás srát budeme, ať se vám to líbí nebo ne" jsem hotov hned. Už na začátku terorista oddělá skupinku dětí, abychom ho patřičně celý film nenáviděli, Amíci lítaj po světě a dělaj si kde chtějí co chtějí, ale hlavně, že maj kluci rodiny a svou zemi, kterou budou bránit před všemi těmihle fujky zlými teroristy, kteří chtějí jen tak z plezíru zničit jejich mírumilovnou a civilizovanou zemi...to nevyřčení B) ( velkohubou americkou zahraniční vykořisťovací politiku, zasahování, kde je nikdo nechce, dosazování loutkových vlád apod.) a vpalování A) ( obrana nevinných lidí) do hlavy mě tady totálně nasralo i přes vcelku vydařené formální pojetí( videoherní mód, vcelku realistická akce, napětí apod.) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vynechat hrdinský kecy ze začátku a z konce, přidat nějaký známý ksicht, abych mu mohl fandit, současně tím zvednout emoce, které tady absolutně nebyly, a byl by to slušný blockbuster. Takhle můžu ocenit akorát různorodost akcí, při té první jsem si připadal, jak když hraju Crysis, paráda; asi nezapomenu na "krásné" záběry létajících "kulek". Ale nic mi to nedalo, skoro nuda. Ostatně muslimů ve filmech už mám taky dost. # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 7 | napětí 3 | pustil bych is znovu 5 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)
  • Při natáčení akčních scén se často volila možnost střelby ostrou municí. (Cocacolix)
  • Natáčalo sa celkom v piatich krajinách – v USA, Kambodži, Mexiku, Portoriku a na Ukrajine. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama