Reklama

Reklama

Automata

Trailer 1

Země, rok 2044. Sluneční erupce vyhubily téměř celé lidstvo a povrch zamořily radiací. Svět prodělává politickou a ekonomickou krizi a roboti jsou součástí našeho každodenního života. Jsou jištěni dvěma základními zákony. Jacq Vaucan je obyčejným pojišťovacím agentem robotické společnosti, kterému je svěřen na první pohled rutinní případ robota, který se stal obětí manipulace. Během vyšetřování však začíná docházet k závěru, že se někteří roboti dokážou vyvíjet mimo svoje naprogramování. Tento objev může mít vážné důsledky pro budoucnost celého lidstva, jenomže Jacqův zaměstnavatel to nenechá jen tak. Před Jacqem tak stojí volba - postavit se na stranu vlastního druhu, nebo dát přednost robotickým bytostem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na komentáře a hodnocení ostatních uživatelů, vypadá to, že jsem viděl jiný film. Antonio Banderas hraje kvalitně jako vždy, jeho filmová dánska manželka(Birgitte Hjort Sørensen) i jeho v té době skutečná manželka a další herci také. Sluncem poničený postapokalypticky svět je dobře vyobrazen. Nabízí se jistá podobnost mezi Blade Runnerem a Já, robotem. Strach je jednou z lidských vlastností a zde strach že zániku lidstva je na místě. Ale i lidskost, empatie a soucit jsou vlastnosti lidí. V tomto filmu nejen lidí. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Atmosférické a nápadité, s příjemným špinavě béčkovým zpracováním. Na druhé straně ale také mizerně zahrané s nepříliš dobrými postavami a místy ještě horšími dialogy. Ve výsledku obstojné sci-fi béčko, které úplně nevyužilo svůj potenciál ale na tu hodinu a třičtvrtě zabaví a přidá pár příjemných momentů, trochu hutně depresivní atmosféry a pár momentů, bez kterých by se film mohl obejít. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Položme si otázku, co by se stalo, kdyby nám náš toaster začal odpovídat na naše nadávky hned po ránu a začal spekulovat nad bytím, či nebytím.. Inu, děj není třeba nijak zvláště rozpitvávat. První polovina zcela nezastřeně vylupuje Blade Runnera a to ještě dost blbým způsobem, kdy se do toho scénáristé snažili narvat trochu z toho a trochu z tamtoho, jmenovitě z nejznámějších: Já, robot, Ex Machina, Transcendence a ještě se nám celou dobu snažili namluvit, že v hlavní roli je Bruce Willis a ne nějaký seschlý Tonda Banderas, kterému tyto role opravdu nejdou. Když už má hrdina krvácet a ještě se při tom smát, je volba hlavního protagonisty jasná! Jedině Brůs dokáže běhat bos přes střepy s náležitou grácií. Ač je těžké hodnotit film, kde bylo vidět jakous snahu o hluboký odkaz pro budoucí generace, je to průser. Celá řada jiných a již jmenovaných to zvládla lépe. Kdyby se to alespoň celé odehrávalo v interiérech města, ale to vláčení po poušti už bylo i na mne moc. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak roboti, tak zase na asimovský spôsob. Ide o to, či sa bude majster z toho posmrtne tešiť, alebo rotovať v hrobe. Asi by len tak po Automate mávol rukou, že môže byť, ale mohlo to byť oveľa lepšie. Automata totiž mohol byť slušný art, kde by sa rozvíjali motívy, metafory atď. V tomto lacnejšom prevedení pôsobí béčkovo (v dobrom), ale jeho jednoduché dialógy sú príliš doslovné, aby naplno využil potenciál námetu. Ako fanúšik sci-fi som mal však z filmu celkom radosť pretože podľa hodnotení som očakával prúser. Som rád, keď sa ľudstvo nevyhubuje iba samé, ale že sa občas berie aj v potaz nevýpočitateľná slnečná energia. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak se někde sehnalo pár pesos, sehnala se skvadra vyhořelých herců, Antonio si sebou do kufru přibalil na natáčení i tu svojí hnusnou držku který říká manželka a všichni si natočili stupidní, zbytečnou a pointou totálně prázdnou parodii na Já, Robot.Začátek vypadal docela nadějně a hezky si to hrálo na Blade Runnera, potom to jde ale do hajzlu a začne se to nesnesitelně vléct a ve finále to vyustí tak ubohým způsobem, že si vlastně uvědomíte, jak tahle sci-fi ubohá je a fungovala by možná tak před třiceti lety.30%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se natáčel v Bulharsku, především ve filmových studiích New Boyana Film Studios v Sofii. (Yardak)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama