Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér Whit Stillman uvádí mile nekonvenční komedii Slečny v nesnázích, ve které se studentka Violet (Greta Gerwig) snaží změnit temnou atmosféru na univerzitě. S kamarádkami Rose (Megalyn Echikunwoke) a Heather (Carrie MacLemore) se ujímá nové studentky, sympatické Lily (Analeigh Tipton), která neujde pozornosti místního playboye Charlieho (Adam Brody), ani po všech stránkách dokonalého studenta Xaviera (Hugo Becker). Nakonec je to ale právě Violet, která skončí v osidlech lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (38)

Tess92 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by to byla komedie, na to tam bylo na můj vkus vtipů málo. Ale ta atmosféra, nadšení Violet pro všechno co dělala, i hodně pomalé tempo filmu tvoří víceméně harmonii a příjemně se na to kouká. Jediný zádrhel mi přišel na konci, kde jsem čekala přece jen něco víc, ne jen takové vyšumění. Smutné taky bylo to uvědomění, jak jsou vlastně skoro všechny postavy hrozně hloupé. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jdete do baru, vlastně ne, jdete do parku někde blízko gymplu, kde potkáte vysokoškolačky, který ale chodí do toho gymplu. Trochu divný, ale čož, prostě to nebude taková ta krása čistá jako sklo ze severních Čech, ale trochu alternativní (a díky tomu) zapamatovatelná krása zcela ne pro všechny. Teď vám nevysvětlím, proč máte ambice si s těmi holčinami se zrovna zalitou občankou jít pokecat. Jenže ono se to občas tak vyvrbí. Jeden si vždycky uvědomí to, že předsudky jsou zlo a takový ty kecy o souzení knížky podle obalu, když se z roztomilýho koťátka vyklube roztomilý koťátko se smyslem pro humor (dosti osobitým a ujetým), inteligencí a hlavně tahem na bránu. Mám podezření, že slečny jsou asi lehce na drogách, ale je to jenom film, tak nemusíme řešit následky a to dada, co díky tomu vstřebáme, je super. Jasně, že je to po většinu času plácání vožralýho, zneuznanýho psedoprokletýho, beatnickýho básníka z Holešovic, ale nemá kabátek, ale sukýnku, takže je to příjemný. No a pak že sexismus je špatnej. ()

Reklama

coinneach 

všechny recenze uživatele

Slečny v nesnázích jsou natolik prazvláštním filmovým útvarem (resp. snaží se jím býti), že se jen těžko hledají slova, která by mohla v pár řádcích případnému divákovi napovědět, zda snímek shlédnout či nikoliv. Začněme tím, že film není jen pro slečny, jak by mohl napovídat název, naopak se satirickou formou pokouší přiblížit prostředí univerzity a svou cestičku si vyšlapuje velmi svérázným humorem (pokud má vůbec o humor jít). Více než pro slečny je tato neobvyklá komedie určena všem zamyšleným vysokoškolákům, kteří hledají novodobou sondu do študákovy duše, nutno podotknout, že v této podobě místy nestydatě plochou, neřku – li nudnou. Scénář, režie i samotní herci místy snad nevaří již ani z vody, ale prostému divákovi neznámé esence, kterou je schopna ochutnat jen vybraná skupina intelektuálů. Za neobvyklý zážitek se ale hodí dát půl ze sta procent, už jen proto, že málokterý film vás donutí si během jeho sledování několikrát položit otázku, zda jste tak hloupí, nebo se jen koukáte na nepovedený kousek. 50 % ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Trochu mi ten rádoby inteligentně komunikační humor připomínal Gilmorova děvčata, s tím rozdílem, že žvanění gilmorovek byl vtipný a moudře usazený. Slečny v nesnázích se tváří jako rozumné holky, ale pointa jim v mnohem směrech uniká. A to nezmiňuji některé trapné scény, které opravdu nebyly zapotřebí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někde četl , že ve filmu je všechno možné, pak je to asi tento. Konečně vejška v Americe, kde bych chtěl studovat, bo takovou skupinu magorů bych ani s baterkou po světě nevyhledal. Opisováním jednotlivých charakterů bych plýtval slovy, která bych asi stejně nenašel správně, takže závěrem: dá se dát buď odpad! anebo se výborně bavit. Po půlhodině kroucení hlavou a výkřicích "To mi hlava nebere!"jsem se začal smát a to mě zachránilo. 70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen za 28 dní. (Terva)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle květin. (..Lucas..)
  • Natáčení probíhalo v Snug Harbor Cultural Center v New Yorku a v Bronxville. (Terva)

Reklama

Reklama