Reklama

Reklama

VOD (1)

Komisař Mattei (Daniel Auteuil) se chystá zatknout známý gang bankovních lupičů. Do střetu s policií ovšem zasáhne dobře ukrytý odstřelovač (Mathieu Kassovitz), který zastřelí několik policistů a díky kterému se zlodějům podaří uniknout. Jeden z nich je však vážně zraněn, což gang donutí ke změně plánu. Zatímco vyhledají lékaře (Olivier Gourmet), u kterého se ukryjí, komisař Mattei vyhlásí masivní pátrání... Vyšetřování komplikuje fakt, že záhadný odstřelovač de facto neexistuje a najít sebemenší důkaz, který by ho usvědčil, je takřka nemožné. S výsměchem do tváře je komisař Mattei nucen použít jiných prostředků, jak vraha usvědčit. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

claudel 

všechny recenze uživatele

Na francouzské poměry je to hodně, hodně slabé, je to téměř na dvé hvězdičky. Daniel je univerzál, ale přece jen si myslím, že mu nejvíc sedí právě kriminálky, o to víc je škoda, že se upsal Cattanimu do filmu, jemuž podráží nohy scénář, během bezmála devadesáti minut je divák seznámen s tolika událostmi, že je nestačí vstřebat, navíc ani jedna není rozpracována podrobněji a některá z nich vykazuje známky hlouposti. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film jsem koupila v levném prodeji za 20,- Kč. Měla jsem radost, že jsem koupila francouzský film " za hubičku". Měla jsem doma na návštěvě vnuka a tak jsme se těšili jak si to večer pustíme. Ouha ! Už prvních 20 minut určilo to, že jsme se začali po sobě dívat a měli zajímavé poznámky, které zde nechci zveřejňovat. V podstatě plně souhlasím s komentářem kolegy TAHIT, který se táže nikoliv "kam se poděla sedma rota", ale : KAM SE PODĚL FRANCOUZSKÝ ESPRIT kriminálek ? Asi to bude obyčejným zjištěním, že generační hvězdy filmu 70. a 80. let vymřeli a s nimi i vynikající režiséři a scenáristé. Jistě jste postřehli ten fakt, když u nás zemřel pan Jaroslav Dietl , tak nastalo seriálové dusno a pusto. To s malými obměnami trvá dodnes. Ty mýdlové kraviny, které hercům slouží jako "penězovody", nestojí ani za zapnutí televizoru. Ale abych byla spravedlivá, tak čestnou výjimku tvoří "Kriminálka Anděl". ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To byla taková změť příběhů zbytečně překombinovaných, že to je škoda. Francouzský kriminálky mívají svoje kouzlo, ale tady toho bylo moc. A přitom se to na začátku vůbec nezdá - bankovní loupež, vyšetřování, pátrání... ale pak najednou doktor, kterej má svou úchylku, jedna část skupiny, druhá část skupiny, ten proti tomu, jeden proti druhýmu, všichni proti všem. Myslím, že si tvůrci moc neujasnili, co a o čem chtějí vlastně točit. A to je zásadní kámen úrazu, kterej filmu škodí. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Protipól amerického Snajpera. Cítiť európske poňatie založené viac na psychológii postáv ako na bezbrehej akcii. Mathieu Kassovitz prekvapivo herecky prevalcoval Auteuila. Nebudem riešiť pravdepodobnosť takéhoto príbehu, či spájanie už videných scén z iných filmov. Dej sa posúva bez hluchých miest, muzika ho podporuje na 100%, akcia nechýba, záver nezmrvený. U mňa 85%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Francouzi kriminálky umí. Tentokrát nabídli příběh o několika vrstvách, které se postupně slévají do jednoho celku. Akční stránka není vůbec od věci, přičemž úvodní přestřelka mě ne přímo nadchla, ale určitě intenzivně upoutala mojí pozornost. Atmosféra je pro Francouze typicky studená a výborně zahrál nejen Auteuil, ale i Mathieu Kassovitz. Podle hodnocení jsem příliš nečekal, ale dostal jsem víc než slušný 80% krimi-thriller. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Když Mattei (Daniel Auteuil) odhazuje ve scéně ve výtahu zbraň, je vidět, že v ní nemá zásobník. Stejně tak policita ve scéně, kdy je zatýkán Vincent Kaminski (Mathieu Kassovitz). (JohnSmith)

Reklama

Reklama