Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky, když mě malarkey tahá ke sledování nějakýho hororu, připravuju se na nejhorší. Tentokrát však strejda malarkey překonal sám sebe a s tímhle filmem posnul hranice odpadu, zase o o několik palců níž. Další mongol co si myslí, že když si veme digitální kameru a natoči film jako dokument budou mi lidi říkat Martin Scorsese. Já až obdivuju tu veleimbecilitu když někdo natáčí kus podlahy, nebo zhasne a nechá postavy křičet výkřiky typu "utíkej, utíkej. Viděla si to? Pozor. Ááááá". Jako až dojde v zoo potrava pro šelmy, tak bych tam začal házet "tvůrce" tohohle "filmu". ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Už mě ten rádoby dokumetární styl u hororů začíná pěkně štvát. Vždyť je to pořád o tom samém. Copak někdo nedokáže přijít s něčím novým? Zřejmě asi ne. Nejzajímavější ze všeho je ten filmový plakát. To už větší horor zažívám při jízdě metrem, když musí metro náhodou zastavit na nějakou dobu mezi stanicemi. Souprava při tom zůstane podivně nakloněná. Cítit je spálená guma. Lidská představivost začne pracovat na plné obrátky. Po chvíli se celá souprava dá do pohybu a dojede na konečnou. To se stává celkem pravidelně na Hradčanské. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vyložená srágora Devil Inside není,ale v rámci vymítání nepřináší vůbec nic nového (což snad ani nelze).Ruční kamera a autenticita však už začíná být v podobných případech poněkud otravná.První co mi vytanulo na mysl byl druhý díl Paranormal activity,kde jsem se po většinu filmu taky úspěšně nudil a těch pár celkem zvládnutých lekaček to bohužel nedokáže zachránit...40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Problém všech podobných snímků, jako jsou třeba i „Paranormal Activity“, je v tom, že divák už prostě ví, co ho čeká, a nějak není překvapen z toho, když to přijde. Tvůrci jsou neskutečně neinovativní a prostě jen sázejí na to, že rádoby dokumentární podoby filmu tomu dodá váhu a diváci budou spokojení. Já bohužel spokojený nejsem, naopak si myslím, že tohle je způsob, jakým se dalo dobře natočit pár filmů, ale v současnosti, bez jakékoli invence, už není možné zaujmout. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdybych věděl, že je to další "autentickej dokument", ani se na to nedívám, ale když už jsem si to pustil..... . Po shlédnutí jsem si musel opět položit tolikrát omílanou otázku "Proč to kurva nenatočili normálně?" Nic proti vymítacím scénám, kdy se naopak ta ruční kamera hodila a působila fakt nepříjemně, ale ten zbytek........stačilo mezi ten sled nesouvislých scén dát pár nitek a spíchnout nějakou tu béčkovost se všema klišé. Herecky by se to tak dalo nějak okecat. Ale tohle....škoda mluvit, každopádně z toho pytle těch FF sraček tohle patří k tomu lepšímu. 30% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Matthew Peterman a Brent Bell přišli s nápadem natočit film poté, co si přečetli kníhu o Vatikánu, ve které byla zmíněna škola exorcismu. (maluti)
  • Film mal rozpočet 1 000 000 $ a zarobil až 101 000 000 $, čo bol pre produkčnú spoločnosť najzárobkovejší film za posledných 5 rokov. (BoredKid)

Reklama

Reklama