Reklama

Reklama

Vladimír Špidla: Běžec na svém místě

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 36 min

Režie:

Viktor Portel

Obsahy(1)

FilmOSAMĚLOST ukazuje bývalého premiéra a eurokomisaře Vladimíra Špidlu v několika situacích, které připomínají jeho současné postavení ve straně i jistou nezlomnost, s níž se snaží udržovat ideály sociální demokracie. Vedle obcházení venkovských domů s letáky kandidáta do senátu nebo přihlížení sjezdu jsme svědky také jeho běžeckého úsilí. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rozhodně sympatičtější počin letošní bohaté politické úrody na FAMU. I když tvůrce neskrývá sympatie k postavě upozaděného politika, neskrývá ani jeho slabé stránky - vzniká tak nejednoznačný portrét, nabízející i zajímavý prostor k empatii. Podle mě se podařilo docela přesně přiblížit Špidlovu osobnost a její roli v české politice. Co však tento snímek výrazně pozvedává jsou originální a jednoduché animované vsuvky "závodní dráhy", které nabízejí velmi neotřelý a výstižný pohled na vývoj naší polistopadové politické scény. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

I dokument je film a ten by měl být převážně obrazem, a nikoliv orální historií v podání Vladimíra Špidly. Vcelku zbytečná infografika mapující dějiny ČSSD výsledný film ani neoživí ani nezachrání. Jinak sympatický režisér bohužel uvíznul v zajetí slov. ()

Reklama

Reklama