Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina amerických válečných veteránů se vrací v doprovodu půvabné novinářky Kathleen do Vietnamu. Kapitán Ramsey (Casper Van DienHvězdná pěchota, Partneři) se svými muži z Echo Company prochází znovu místy nejkrutějších bojů. Spálené vesnice, podzemní bunkry, pasti v džungli, nevinní mrtví — to vše před jeho očima znovu ožívá. Ramsey je jedněmi považován za hrdinu a druzí ho nenávidí. Bylo příliš mnoho mrtvých mezi vojáky z Echo Company — a pro ty, kteří přežili válka ještě neskončila... (Magic Box)

(více)

Recenze (2)

oje 

všechny recenze uživatele

Toporné rozmazávání postraumatického stressového syndromu a vyprávění přeživších je jedna z méně zajímavých cest, jak dát dohromady válečný film. Jako prstem v otevřené ráně tu autoři okatě a za doprovodu vlezlé baladické hudby štourají v bolístce amerických dějin - ve vietnamské válce. Zajímavější a hubenější poloha filmu je retrospektiva přímo z války, která ale bohužel slouží jen jako berlička pro pochopení vyprávění. Přitom výprava, přestřelky, krev a vrtulníky mohli vydat na rajcovní válečnou story, která mohla skončit o dobrých pár desítek procent výš. Alternativa: Casualties of War. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tohle je teda opravdu peklo. Raději se do něj nevracet. Raději se na něj totiž ani nedívat. Jde pouze o pokus béčkaře Furieho natočit něco co se tváří jako vážný film a má hlavu a patu a to evidentně není jeho parketa.15% ()

Reklama

Reklama