Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

jefff 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem byl skeptický. Neseděl mi jak Franco v roli možného vraha ani Hill jako novinář. Ani jednomu jsem role nežral, stále jsem je chápal jako herce, nikoliv postavy v příběhu podle skutečné události. Druhá polovina filmu, ale byla velmi dobrá a zejména závěr - pro mě překvapivý, byl velmi kvalitně natočen. Goold odvedl dobrou práci, jen to obsazení mohlo být lepší. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

True Story, bro. Skrz naskrz priemerná dráma. Síce nijako neurazí, ale zo skutočného príbehu o vrahovi svojich vlastných troch malých detí a reportérovi, ktorý ho chodí do väzenia spovedať nevytrieskala prakticky nič. Iba rutinne podala tento príbeh, bez nejakej ťaživej atmosféry, nevýrazne po technickej stránke (nezaujímavá kamera, aj hudba) a s priemernými hereckými výkonmi. James Franco je síce štandardne dobrý herec, ale tu mu okrem jedného zachmúreného pohľadu scenár neponúka žiadnu scénu v ktorej by mohol zažiariť, Felicity Jones má pre celé dianie úplne nepodstatnú rolu a Jonah Hill je totálny miscast, ktorý je možno fajn v 21 Jump Street, ale vážnu rolu rozhodne nezvláda. True Story síce ponúka pár znepokojivých scén, ale to sú všetko čisto prvoplánové útoky (úvod s dieťaťom v taške alebo fotografie obetí), no nič z toho nemá oporu v scenári, ktorý divákovi nedovolí na vzťah ústredného dua nahliadnuť bližšie. Keď nakoniec v závere dôjde na odhalenie motivácie toho prečo si vrah zavolal k sebe reportéra, ktorý ho mal naučiť ako slovami apelovať na ľudí, tak práve táto manipulatívna hra mala hrať prím v celom príbehu a byť jeho ústredným motívom. Namiesto toho True Story ponúkne jeden monológ vraha v súdnej miestnosti a do piatich minút je všetko vyriešené. Škoda, toto mohol byť nervy drásajúci thriller o tom ako dokážu byť niektorí ľudia manipulatívne svine a schopný tých najohavnejších skutkov. Namiesto toho to je pomerne obyčajná dráma, v ktorej si Franco s Hillom pár krát pokecajú vo väzení, ale ten ohavný skutočný prípad a manipulatívna povaha skutočného vraha je odsunutá na druhú koľaj. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne ne, tohle bylo fakticky moc moc špatňounké. Přehrávající Franco, kdy z prvního pohledu bylo jasné, co je zač a pak ty svoje kdáky a pohledy jen vršil a vršil, Hill si po Wolf of Wallstreet asi chtěl zkusit další vážněji míněnou roli, ale snad mu tak i došlo, že na něco takového nemá vůbec a naprosto vlohy, a co tam dělalal Jones už vůbec nechápu. Nuda jak trám, Hill se celou dobu naprosto nesmyslně hnípe v něčem naprosto zřejmém a snaží se z toho vykřesat drama. Je z toho ale jen hodně špatná parodie, která postrádá humor. A jak Zeck zmínil, tak autoři si i nedělali hlavu s poukázáním na minulost padoucha, protože pak by ten film byla totální nesmyslná sračka. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samu o sobě extrémně zajímavou výpověď vraha (? - on zdrženlivě mlží, takže jistotu nemáme) své rodiny filmaři upozaďují a neobratně nastavují jakési osudové napojení - přátelství - manipulaci s novinářem, jehož kariéra šla zrovna k šípku. Nejednoznačné psychologické drama se jim ale nedaří a ani James Franco nepodává bůhvíjaký výkon, jelikož nejspíš sám netušil, jaké emoce má jeho narcistní psychopat vyvolávat. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

A přitom stačilo tak málo, aby byl film ještě o několik tříd lepší. Takhle jsme dostali jenom nedovařené drama, které zcela postrádá nějakou hutnou atmosféru. Jediné co stojí za zmínku, jsou poměrně dobré herecké výkony. Ale i ty mohli být zahrány o dost lépe. Z tohoto úhlu pohledu se mi True Story jeví jen jako polovičatý a odfláknutý film. Škoda. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama