Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem objevil několik dosud neobjevených zjištění. Jonah Hill je třeba totální ucho. Nevěřím, že je to sympaťák. Neuvěřil jsem mu to v žádném filmu a nevěřím mu to ani tady. To James Franco je jinej válec. Ten nejenom, že režíruje, točí klikou od kamery nebo píše scénáře, on ještě hraje a hraje naprosto výborně. Problém tohoto filmu je ten, že jde na vyšetřování vraha úplně jinak, než je tomu zvykem. Snaží se diváka přesvědčit, že není psychopat, ale jen nastrčená figurka, která nic neprovedla. A i když jsem mu to celý film nevěřil tak, jako Jonah, stejně jsem si tu jeho psycho postavu užíval. Závěrem to dodělal a svým charismatem tenhle film vysloveně zachránil. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh True story jak už sám název napovídá je podle pravdivého příběhu jednoho obyčejného člověka co jednoho obyčejného dne udělá jeden neobyčejný čin a to jest zavraždí svou rodinu ,respektive manželku a jedno dítě (dvě děti už mrtvé byly,nejspíše od jeho manželky)Řeknete si,že takových to vrahu je x,ale pokud budete poslouchat příběh Christiana Longo tak vám dojde,že každý z nás (alespoň já se v tom viděl velmi reálně) muže po sérii životních eskapád a tvrdých ran sklouznout k činu ,který je naprosto nepochopitelný.Zápletka filmu se točí hlavně okolo faktu,že Longo použil po těchto vraždách a následujícím útěku jméno jednoho novináře a tak se rozehrává vzájemné poznávání mezi Christianem Longem a Michaelem Finkelem.Jestli to na oba bude mít nějaký vzájemný vliv a jak vám dokáže změnit pohled na ony události setkání se samotným vrahem a jeho pohled na onu noc se nechte překvapit.Tak jako to změnilo samotného Michaela tak ani vás to nenechá bez zamyšlení.Film je dobře natočen a jeho hlavní předností je celé vyprávění Longa.Jediné co mi sem tam kazilo dojem byly právě dva hlavní herci,protože jsem občas dostával pocit,že musejí vyprsknout smíchy a jejich role jsem jim moc nevěřil.Ono není se co divit,když oba mají za svojí kariéru hodně ujetých komedii a tak je pak někdy problém uvěřit,že jeden představuje vraha a druhý zdeptaného novináře.Pokud se,ale přesto přenesete tak dostane film s dobrou atmosférou a zajímavým příběhem.Za mě tedy celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy film rezisera Ruperta Goolda, ktory som pozeral. No, ale ono to chce byt mixom kultovych filmov, ako ich vymenoval POMO, len mne zas vadil Hill - jeliman, ktory ani nevie hrat navyse. Trochu to zachranuje James Franco /127 hours 2010/. Celkovo len dalsia moderna nudna zivacka, nic moc : 40 % ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh má potenciál, jenže by potřeboval režiséra, který ho posune o kus dál. V Gooldově podání sledujeme nepravděpodobně propletený život dvou osobností. Obě jsou vylíčeny až pedantsky neutrálně s celou šíří kladů i záporů. Tahle popisná struktura má diváka pobídnout k utváření vlastních závěrů, jenže pane Goolde, film přeci není odborný článek. S veškerou nezaujatostí snímku mizí i divákův zájem. Finále s celým odtajněním jenom vyšumí a zanechá pocit promarněného materiálu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Rozhodně nejde o nic převratného, ovšem to u příběhů podle skutečných událostí netřeba. Hillovi vážnější role svědčí, Franco pak utáhne cokoliv, takže i přesto, že mám hlavně ve druhé polovině fimu krapet problém s interpretací hlavních motivů, musí se nechat, že šlo o slušný překvápko. Za mě palec nahoru. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama