Reklama

Reklama

Kaiser Kanner Dirigent

všechny plakáty
Celý film
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 13 min

Režie:

Viktor Portel

Hrají:

Oldřich Kaiser

VOD (1)

Obsahy(1)

FilmHEREC zmnožuje portrét Oldřicha Kaisera. Různost pohledů je daná už ztvárněním postavy z Čapkova románu Život a dílo skladatele Foltýna. Geniální hudebník Kanner se živí hraním na klavír po putykách. Hraje ho herec-Kaiser a zároveň s ním v dvojroli jako dirigent rozmlouvá. V ateliéru je ale také přítomen člověk-Kaiser, zápasící s alkoholem a možná promarňující svůj talent. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (8)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Nechci práci tohoto režiséra házet do koše, ale tohle bylo tak extrémně depresivní, že jsem se po dokoukání cítila pěkně na💩. Snímek má asi třináct minut a je to jak random video na YouTube, co si budeme povídat. Přiblížení Oldřicha Kaisera jsem ocenila, protože jak sám řekl jednou v rozhovoru Zuzany Maléřové - z jedné poloviny šílenec, z druhé poloviny génius a tohle je úplně to samé. 🤭 Patří k těm největším českým hereckým osobnostem, jenže ta se holt rozhodla schovat sama do sebe a Kanner je ten s podobným osudem, složitým, ale kariérně úspěšným. |konec depresivního okénka| :D Ve filmu byla pak ke konci s hercem-Kaiserem taková upřímná a mírumilovná zpovědní chvilka, ve které se Oldřich Kaiser celkem emocionálně otevřel, opět velmi depresivní, uf tyjo. 🙊 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit Portelovu práci, maximálně tak výběr tématu, který se mu neskutečně vydařil. Kaiser je ďábel a zřejmě ta úplně největší česká herecká osobnost, která se ovšem rozhodla schovat sama do sebe. Já z něj byl vždycky na větvi a moc jsem chtěl, aby dosáhl větších rolí nebo alespoň delší stopáže, kterou by zasluhovalo i toto dílo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Skvostný herec, zároveň si rád cecne. Dvojrola ukáže premeny špičkového umelca, úvahy zas premýšľavého alkáča. Toto sa dozvieme z dokumentu. Zároveň je to i v tunajšom obsahu. Talentovaných pijanov v oblasti kultúry bolo, je a bude, že až. Aj dokumentov o nich. Tento sa z dlhého radu nevymyká. Ale že mám Kaisera rád, hviezdičku prihodím. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama