Reklama

Reklama

Šéf

(seriál)
  • USA Boss
TV spot 3
USA, (2011–2012), 16 h 55 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Kelsey Grammer, Kathleen Robertson, Martin Donovan, Christian Stolte, Bill Stoneking, David Pasquesi, Jonathan Groff, Connie Nielsen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Starosta Chicaga Tom Kane (Kelsey Grammer) sa práve dozvedel, že trpí degeneratívnou neurologickou poruchou. Napriek tomu sa rozhodne ostať vo funkcii a nedať pred nikým najavo, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Vie o tom len jeho doktorka. Všetci v Kaneovom okolí sú priveľmi zaneprázdnení, aby si mohli všimnúť, že niečo nie je v poriadku. Podarí sa niekomu odhaliť jeho tajomstvo, aký dopad to bude mať na jeho politickú kariéru? (Tolf)

(více)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (59)

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Skvelé obsadenie dopĺňa šikovná kamera (hra so svetlom a hĺbkou) i hudba. Ak sa zaujímate o politiku (aj tú komunálnu) toto si nenechajte ujsť. Občas však ide až o gangsterskú atmosféru, takže by Boss mohol osloviť aj fanúšikov KRSTNÉHO OTCA. Erotické scény sú tiež prekvapivo funkčné a živočíšne. Zabudnite na FRASIERA, životná úloha Kelseyho Grammera je Tom Kane!!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Studijní materiál pro politology mezi námi. Machiavelismus jako skutečná nepřikrášlená tvář (nejen) zámořské každodenní politiky à la čtvrtá sezóna The Wire. Kelsey Grammer jako nejcharismatičtější (nezaměňovat s nejsympatičtější) charakter televizního éteru. Velkoměstská atmosféra jako od Manna. Zdánlivě chladné, ale pod povrchem překypující emocemi; těmi z odvrácené strany lidské duše nutno dodat. Nejlepší, ovšem i „nejnediváčtější“ dramatický seriál široko daleko a to i navzdory nadbytečné (ale dobré, ne že ne) linii s dcerou, prvoplánovému sexu či některým jednorozměrným vedlejším postavám. A až David Novotný zestárne ještě tak o deset let, tak chci i podobně nekompromisní a pravdivou tuzemskou verzi z pražského magistrátu. ()

Reklama

mrksik 

všechny recenze uživatele

"The punishment must be proportional. It must be a signal. But you decide. The form of the punishment is upon to you. Boss." Dokonalé. Vizuálne dokonalé. Auditívne dokonalé. Naratívne dokonalé. Ľudsky pokryvené. Syndróm Lewy Body nie je len fyziologickou poruchou hlavného predstaviteľa, degeneratívnou poruchou trpí celý systém, v ktorom zahnívajú a postupne odumierajú - či sú odumierané - všetky jednotlivé bunky. Ako odumierajú bunky, pohráva sa s nami i rozprávanie celého seriálu, s istotou nevieme, čo sledujeme, dialógy sa vedú mimo obraz, v obraze sú predstavy. Ľadová estetika prešedivelých detailov vedie k skepse, malá hĺbka ostrosti a neustále preostrovanie znervózňuje, hudba pozdvihuje a posiela do prdele podľa potreby, tak ako to robí i samotný Boss. "It's a game." Dokonalý seriál o pokurvenom svete. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Temný a ponurý seriál z prostředí zkorumpované politiky, na můj vkus možná trochu až moc ponurý, ale to právě krásně dokresluje celou atmosféru a prostředí seriálu. První řada: První čtyři díly vypadají, že je seriál trochu těžkopádný, ale další čtyři díly pak ukážou, že to všechno byla jenom příprava na tu následnou smršť, kde se divák nenudí ani pět minut. Dávám 4 hvězdy. Druhá řada: Do seriálu přišla hromada nových postav, některé ději pomohly, jiné moc ne. Celkově bych řekl, že zábava byla zhruba stejná jako u první řady, akorát tentokrát to bylo rozvrstveno rovnoměrněji mezi všechny díly. Asi nejzábavnější byly poslední dva, každopádně na konci stále zůstalo mnoho nedořešených dějových otazníků. Opět 4 hvězdy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Filmová ilustrace Machiavelliho Vladaře o osmi hodinových dějstvích, která sociologický výzkum jádra politiky přepnula do módu ‚hardcore‘, takže jsem tomu v závěru odpustil i to, že Kaneova novinářská Nemesis je nesympatický debílek a že záminky k sexu bývají lacinější, jak v osmdesátkovém pornu z NDR; charisma Kelseyho Gramera je ale prostě něco, na co bych se dokázal koukal celé dny. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (2)

  • Kelsey Drammer získal za roli v tomto seriálu Zlatý globus 2011 v kategorii nejlepší herec v dramatickém seriálu. (Terva)
  • Kelsey Grammer v poslednej epizóde sitcomu Frasier (1993) odlieta žiť nový život do Chicaga. V seriáli Boss stvárňuje starostu Chicaga. (AxelWers)

Související novinky

Julia Roberts a knižní bestseller

Julia Roberts a knižní bestseller

13.06.2018

Julia Roberts (Pretty Woman, Blízko od sebe) si zahraje v chystané adaptaci knižního bestselleru Včelička od spisovatele Chrise Cleavea. Roberts bude zároveň i produkovat, o scénář se potom postará… (více)

Reklama

Reklama