Reklama

Reklama

Šéf

(seriál)
  • USA Boss
TV spot 2
USA, (2011–2012), 16 h 55 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Kelsey Grammer, Kathleen Robertson, Martin Donovan, Christian Stolte, Bill Stoneking, David Pasquesi, Jonathan Groff, Connie Nielsen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Starosta Chicaga Tom Kane (Kelsey Grammer) sa práve dozvedel, že trpí degeneratívnou neurologickou poruchou. Napriek tomu sa rozhodne ostať vo funkcii a nedať pred nikým najavo, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Vie o tom len jeho doktorka. Všetci v Kaneovom okolí sú priveľmi zaneprázdnení, aby si mohli všimnúť, že niečo nie je v poriadku. Podarí sa niekomu odhaliť jeho tajomstvo, aký dopad to bude mať na jeho politickú kariéru? (Tolf)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (59)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jo, jo...takové seriály mám rád. Politika, intriky, peníze a moc. Charismatický starosta Chicaga se soustředí na kumulaci moci a její následné udržení navzdory smrtelné nemoci. A jde při tom přes mrtvoly. Seriál mi občas přišel přitažený za vlasy - vraždy na objednávku u pár vysloužilých policajtů - to mi přišlo trochu odfláknuté a nepravděpodobné. Stejně tak mi přišlo nepravděpodobné, jak se ďábelsky starosta zbavuje svých nepřátel (diskreditace novinářů, vraždy bývalých kolegů i oponentů). Vypadá to efektně, všechno do sebe zázračně zapadá a je dokonale načasované...ovšem nepůsobí to na mne věrohodně. Člověk by na něco takového potřeboval kontakty jak na podsvětí, tak policii...a jediné pojítko, které na tento svět Tom Kane má, je jeden dědek za barem. A to mi přijde trochu úsměvné:-) Ale i tak....výborný seriál...jen mu občas chybí větší spád a důvěryhodnost. Sondám do fungování města (+ propletení politiky a zločinu) tak nadále kraluje The Wire:-) Zpětně tento seriálový skvost oceňuji ještě víc... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Starosta Chicaga Tom Kane je mocný muž, charismatické zvíře a bezskrupulózní zrůda. I po zjištění, že trpí nevyléčitelnou nemocí, a nemá tak víc než pár let života, neváhá pro udržení moci obětovat životy všech kolem sebe, obrazně i doslovně. Hra o trůny Chicaga a Illinois se sice hraje bez draků a magie, tahy a zvraty ale nejsou o nic méně strhující a zajímavé. Dlouho jsem neviděl seriál s tak vysokou koncentrací inteligentně jednajících (čest výjimkám, Bene..) a morálně šedivých postav v korupcí prolezlém příběhu. Herecky se z největší části jedná o elitu (Kelsey Grammer sice od dob Frasiera v obličeji zvrásněl, na šarmu mu to ale nijak neubírá, jeho protipól Connie Nielsen v roli společensky uvědomělé na povrchu chladné manželky o moc nezaostává, a úžasně je doplňuje Kathleen Robertson v roli mojí favoritky, ambiciózní poradkyně Kitty), sem tam se najde nějaký přešlap (Hannah Ware v roli dcery Emmy sice hezky odehraje emoce a je to sympatická a krásná holka, ale jednak se nepodobá ani jednomu ze svých rodičů, a hlavně není schopná říct snad jedinou větu, kdy by neskákala z anglického (svého skutečného) do amerického (hraného) přízvuku a zpátky), nijak výrazně to ale dojem nekazí. Od pěti hvězd tak Bosse dělí jedině předčasné zrušení, protože byť první i druhá série jela takřka na doraz, příliš mnoho otázek zůstává neuspokojivě nedořešených. 85% P.S. Potěší vidět, že se občas i v USA myslí na československé příspěvky americkým dějinám, pocta někdejšímu starostovi Chicaga Čermákovi mě skoro dojala. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Studijní materiál pro politology mezi námi. Machiavelismus jako skutečná nepřikrášlená tvář (nejen) zámořské každodenní politiky à la čtvrtá sezóna The Wire. Kelsey Grammer jako nejcharismatičtější (nezaměňovat s nejsympatičtější) charakter televizního éteru. Velkoměstská atmosféra jako od Manna. Zdánlivě chladné, ale pod povrchem překypující emocemi; těmi z odvrácené strany lidské duše nutno dodat. Nejlepší, ovšem i „nejnediváčtější“ dramatický seriál široko daleko a to i navzdory nadbytečné (ale dobré, ne že ne) linii s dcerou, prvoplánovému sexu či některým jednorozměrným vedlejším postavám. A až David Novotný zestárne ještě tak o deset let, tak chci i podobně nekompromisní a pravdivou tuzemskou verzi z pražského magistrátu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Skvelé obsadenie dopĺňa šikovná kamera (hra so svetlom a hĺbkou) i hudba. Ak sa zaujímate o politiku (aj tú komunálnu) toto si nenechajte ujsť. Občas však ide až o gangsterskú atmosféru, takže by Boss mohol osloviť aj fanúšikov KRSTNÉHO OTCA. Erotické scény sú tiež prekvapivo funkčné a živočíšne. Zabudnite na FRASIERA, životná úloha Kelseyho Grammera je Tom Kane!!! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Oč větší očekávání, o to větší zklamání, tak to chodí. Seriál představuje nepochybně přesný popis technologie moci, nicméně tak důsledně a pedantsky se drží teorie, kterou chce za každou cenu sdělit, až se mi z něj vytrácí drama. Žádná postava, žádný osud mne nezajímá, nejsem zvědavý, jak zápletky dopadnou, nikdo není ani kladný ani záporný, sympatický ani nesympatický... tak to v životě asi chodí, ale k filmu bych potřeboval přimíchat něco navíc. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (2)

  • Kelsey Drammer získal za roli v tomto seriálu Zlatý globus 2011 v kategorii nejlepší herec v dramatickém seriálu. (Terva)
  • Kelsey Grammer v poslednej epizóde sitcomu Frasier (1993) odlieta žiť nový život do Chicaga. V seriáli Boss stvárňuje starostu Chicaga. (AxelWers)

Související novinky

Julia Roberts a knižní bestseller

Julia Roberts a knižní bestseller

13.06.2018

Julia Roberts (Pretty Woman, Blízko od sebe) si zahraje v chystané adaptaci knižního bestselleru Včelička od spisovatele Chrise Cleavea. Roberts bude zároveň i produkovat, o scénář se potom postará… (více)

Reklama

Reklama