Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí hlboko mentálne retardovaní magori New Kids Turbo z holandského zapadákova Maaskantje znova prichádzajú na scénu, tentoraz ako New Kids Nitro. Spolu s magormi zo susedného zapadákova Schijndel spoločne bojujú proti novému nepriateľovi - živým mŕtvolám zombie, ktoré im vyjedajú okruh najlepších priateľov.
Partička piatich kamarátov z holandského mestečka Maaskantje - Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie a Barrie - sa dostane do vážneho konfliktu s obyvateľmi susedného zapadákova Schijndel. Vojnu však ukončia vo chvíli, keď musia spojiť svoje sily v urputnom boji proti novému spoločnému nepriateľovi - živým mŕtvolám, ktoré im postupne zabíjajú najlepších priateľov. Vo veľkej vojne proti zombie sa dementom vymknú ich bojové akcie spod kontroly a nastane malá vidiecka apokalypsa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

"Aíííííííí-hu-hu-hu... KUT!" Šialený retardi z Maaskantje to skúšajú podruhýkrát vo filme. To že robia stále to isté čo predtým by som ja osobne nekritizoval, keby to nerobili tak by zasa všetci šomrali že to nerobia. Takže je to stále neutíchajúca nálož drasťáckych gagov, kde sa ľudia náhodne strieľajú, srandovne upalujú a zrážajú autami za burácajúceho hudobného doprovodu 90-tkových densovačiek. To je v poriadku, čo sa nepodarilo bola snaha vytlačiť nasilu humor z niektorých nechutností, s tým sa už mimózny guruovia z New Kis prerátali. Hovorím hlavne o tej tehotnej ženskej na ktorú nechajú furt striekať semeno a slopať pivo. Iné veci boli zasa proste len mimo, ale nie vtipné, napr. ten idiot čo sa stále zjavoval a zahlodal nejakú blbosť. Inak sú ale nadávky v chrochtavom prevedení s cigánskym prízvukom od pätice holandských mongolov stále rozkošné. "Eééééj... HOUMOU!" Hrdinovia majú tentoraz problém s konkurenčným mestečkom Schijndel, s ktorým sa priateľsky márujú a hádžu si do hláv kamene. Roztržky musia stranou keď nakazené mlieko spôsobí inváziu zombíkov a Richard Batsbak sa svojou eskadrou musí prebojovať skz zástupy nemŕtvych aby našiel a pochoval svoju nebohú matku. Ak prvá polovica filmu budí trochu rozpaky, tak následná zombícka misia svojou dementnou brutalitou všetko vynahradí. No a keď Richard uprostred akcie vyzlečie a začne mlátiť a trhať zombíkov úplne nahý, je jasné že New Kids majú inteligenciu v malíčku. Celkovo o niečo slabišie než Turbo, ale stále riadne našlapaná hovadina. " ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že by dvojka předčila jedničku, ale New Kids se to povedlo. Opět se jedná o nadávání, chlastání, krkání, mrdání a tentokrát dokonce zabíjení zombíků, to vše zabaleno do překvapivě profesionálního zpracování. Neskutečná prdel, která je sice extrémně dementní, ale zaručeně i opakovaně pobaví. 90% ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Naprostá píčovina, která je píčovinou sice schválně a úmyslně, ale kvůli tomu jí hvězdičky dávat nebudu. Jen jednu. Zasmál jsem se asi třikrát. V půlce jsem už byl dosti znuděn a nakonec mě trochu vyvedly z nudy úplné už jen lehoulince vtipné, i když neoriginální, titulky... Jedničku jsem neviděl, ale asi ani vidět nechci. --- 12% --- ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Důslednější, clubbersky odvázanější, uřvanější, našňupanější, šusťákovější, tupější a vytuněnější pokračování nejúspěšnějšího nizozemského filmu všech dob "New Kids Turbo" pro fanoušky možná znamená odklon od předchozího filmu. Ve skutečnosti ale "Nitro" dovádí do maxima postupy a prvky z "Turba". Již v prvním filmu se objevuje přímé oslovování diváků, boření hranice mezi diegezí, plátnem a publikem, při čemž základní koncept vyprávění stojí na tom, že se styl a forma podřizuje buranskému pohledu hlavních postav. V hloubi "Turba" šlape tradiční žánr konzervativně heroizujících snímků o hrdinech, kteří zachraňují svou komunitu či obhajují svůj způsob života oproti bezcitným byrokratům. Jen tentokrát se nejedná o utlačovanou minoritu bojující za své právo na seberalizaci a svou kulturu, ale prostě o hulvátskou bílou lůzu, která je nasraná, že najednou nemá na pivko. Totožné podřízení výchozího žánru sebe-glorifikační optice lopat a buranů najdeme i v "Nitro", jen tentokrát se žánr změnil na agresivní silácké blockbustery (linie konfliktu dvou zapadákovů) a apokalyptické spektákly (linie se zombie nákazou). Právě v tom, jak je vyprávění oddáno deformačnímu pohledu hrdinů spočívá hlavní síla "Turba". Vrcholem v tomto ohledu je fantasmagorické finále, které neukazuje vypjatý boj za přežití, jak by kázal žánr zombie apokalypsy, ale s ohledem na preference hrdinů se vše rozlouskne tuzingovým silničním závodem (a neostřejším politicky nekorektním fórkem celé "New Kids" franšízy - "Do vagónů s nima!"). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

K dumání o návštěvě Nizozemska mne nedonutily tulipány v Keukenhofu ani projížďka na loďce v ulicích Amsterdamu. Důvodem je tradičně fotbal, ale nikoli Ajax, PSV či Feyenoord, nýbrž derby Maaskantje Vs Schijndel. Jen tam se dá najít největší koncentrace osob disponujících lékařskou diagnózou F73 (hluboká mentální retardace) na metr čtvereční. Kdo přežil bez následků předešlé NK Turbo, ten je připraven na nejhorší, kterého se mu dostane v míře vrchovaté. Ostatním doporučuji projekci jen po předešlé konzultaci s psychiatrem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • K filmu natočila speciální hudební videoklip německá skupina Scooter. (korbitch22)
  • Modrobiela vlajka s červenými srdiečkami, ktoré však srdiečkami v skutočnosti vôbec nie sú, pretože sú to kvety žltého lekna, je vlajkou holandskej provincie Frízsko. Túto vlajku používa aj najslávnejší miestny futbalový klub SC Heerenveen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama