Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 2000 vypukla v severofrancúzskej obci Outreau aféra pohlavného zneužívania detí. Osemnásť osôb bolo obžalovaných a medzi nimi i hlavný hrdina filmu Guilty Alain Marecaux, do ktorého domu polícia vpadla v skorých ranných hodinách. Alain strávil vo väzení tri roky a neustále sa snažil presvedčiť sudcu, že nič nespravil. Postupne prišiel o všetko: manželku, deti, prácu... Niekoľkokrát sa pokúsil o samovraždu. Obrat v jeho živote nastal, keď matka zneužívaných detí priznala, že klamala a za pedofilov označila prakticky každého, kto sa jej znepáčil. Súd veril deťom a spôsobil tak najväčšiu justičnú katastrofu v dejinách Francúzska. (sochoking)

(více)

Recenze (120)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Uff, justitia est caecus v plné palbě, která člověka ždímá po celou dobu a ani na konci se nic nezlepší. Člověk by možná s nějakým odškodněním a trestem pro pravé viníky přivřel oči nad tím příkořím, nicméně závěrečných pět minut je jenom nevěřícným valením očí nad tím, že se i dnes může dít něco tak neuvěřitelně nespravedlivého. 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S hlavním hrdinou musím bejt za jedno. Soudy v jakémkoliv státě stojí všeobecně za hovno. Sám bych mohl vyprávět. Každopádně to, co Alain zažíval, je úplně jiná liga a nedokážu si představit, že bych se v takové situaci objevil já. A pokud ano, asi bych to řešil podobně. Tenhle film se sice na jednu stranu tváří hrozně těžce a depresivně, jenže mně na druhou stranu ukázal, že soudní procesy dokážou skončit všelijak. Havlův slavnej výrok, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, je tak opravdu jenom výrokem, který se hezky poslouchá, ale s realitou má kolikrát málo co společného. Zkuste jet třeba do Paříže a říct ho Alainovi… ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery!!! Vůbec nechci tenhle film nějak hanit, tvrdit, že není natočen podle skutečné události, nebo jakkoliv jinak srážet, to rozhodně ne. Vůbec mně nevadí, na jaké téma byl natočen, ale hlavně jakým způsobem, což je velký rozdíl. Když pominu hodně nelogických momentů, (výslech bez advokáta, umístění do vazby, spolu asi s 15 spoluvězni, hledání otisků prstů, až po pár měsících, výslech v den rodinné tragédie, stupidní chování soudce), tak největší problém spatřuji v samotném procesu, zhruba tak 10 minut před koncem, to jsem si připadal, jako v nějaké tragikomedii a ne v normálním dramatu. To tlačení na pilu, bylo pro mě až moc velké a vůbec celé mi to přišlo, jako těžká hra na city diváků. Tím se nechci vůbec zastávat soudního systému, který nejen ve Francii, ale i u nás jistě není dokonalý a už vůbec bezchybný, o čemž jsme se už několikrát mohli přesvědčit. Utrpení nevinně obviněných lidí, muselo být strašné, bohužel, skoro totéž se dá říct o zpracování, tohoto určitě výborného námětu, který mě tady minul opravdu hodně. Minimálně o parník. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Mazec příběh, no..Je to film o (ne)spravedlnosti a jeho následcích...Taková situace by zlomila každého...Dokumentárně ztvárněné echtovní drama...Až zpětně si všímám, že jsem ve filmu nezaslechl snad ani jediný tón hudby...Prostě syrové drama, kde prožíváte bezmoc spolu s hrdinou (nebo spíše obětí)... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Už sa vám niekedy stalo, že sa vám pri pozeraní filmu rozum zastavil? Mne sa to stalo pri sledovaní tohoto. V záverečných asi desiatich minútach filmu som vážne mala problém ho chvíľu znova nakopnúť do normálu...je niečo takéto možné? Vyzerá to tak, že hej...opäť raz niečo o mojich "obľúbených" systémoch a ich obetiach. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Film je věrnou adaptací knihy „Chronique de mon erreur judiciaire“ od Alaina Marécauxe, která byla vydána v květnu 2005. (bianci)
  • Príbeh je založený na základe skutočností, resp. na spomienkach Alaina Marécauxa. (Tomu.Ver)
  • Filmový štáb neměl povolení natáčet na místech činu. Scény, které se měly odehrávat ve vězení v Beauvais, byly natočeny ve vězení v Belgii a scény z vězení v Amiens byly natočeny v Loos. Scény od soudu nebyly natočeny v Boulogne-sur-Mer, ale v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama