Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 4

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (300)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

První co vás práskne do oka je kontrast mezi krásně udělaným prostředím a až plastelínovými dinosaury. Představte si, že se vám v krásném prostředí ze Shreka objeví postavičky Wallace & Gromita, tak tak nějak mi to přišlo. Příběh je docela v pohodě, ale přeci jen. Zase je to o putování a hledání... Ač mám dinosaury rád i jako dospělák v kterémkoliv filmu, těch příběhů o ještěrkách už bylo docela dost. Dinosaurus, Země dinosaurů a jeho několikero pokračování atd, chtělo by to originálnější nápad ... A souhlas s přítelem gogo76, tady se dospělák moc nezasměje. Tvůrci na fóry pro dospělejší diváctvo či kino-eskortu pozapomněli úplně. Dětem se to ale líbilo, takže za mně je to průměř. Tři sražení pterodaktylové stačí ! * * * ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nový, mnou tolik očekávaný animovaný film od Pixaru Hodný dinosaurus bohužel v mých očích zcela nezabodoval. Ovšem jak už jsme zvyklí, pixarovští tvůrci svých animovaných snímků hojně hrají na city diváka, což pochopitelně neminulo ani Hodného dinosaura. Hry na city ovšem nezachrání celý průměrný koncept tohoto animáku. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Soběstačné dobrodružství v zajímavém prostředí a se sympatickými postavičkami, jehož veškeré zvraty jsou ale slepě předvídatelné a neoplývající zbožňovanou pixarovskou kreativitou. Nápad s přeživšími dinosaury opravdu není špatný a jednotlivé scény jsou vizuálně perfektní až adrenalinové (souboje s pterodaktyly), avšak moment překvapení tentokrát citelně schází a celé je to, až na pár zábavných či potměšile bizarních výjimek, výhradně pro děti. Přesto pohodová pixarovská jistota za 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě někdo před 10 lety řekl že něco podobné kvality natočí PIXAR klepal bych si na čelo a poslal bych toho člověka vyšetřit. Holt časy se mění a i takto plytký příběh, který sice asi obsahuje asi dvě trošku emotivně výživnější scény, které dají vzpomenout na staré zlaté časy, ale potom už nic víc. Arlo s Punťou putují a potkávají roztodivné postavičky. Nic víc, nic míň. Tohle mě osobně určitě nestačí. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z vecí, ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou, keď sa povie "Pixar", budete očakávať, je absolútne špičková animácia. A v tej nesklamal ani tento počin. Scenérie prehistorickej prírody vyzerajú úplne reálne a sú odvedené naozaj majstrovsky a to isté môžete povedať aj o zvieracích a ľudských postavách. Bohužiaľ oproti predchádzajúcej tvorbe The Good Dinosaur vizuálne postráda nejakú tú dávku originality a celkovo pôsobí veľmi mdlo. Aj príbehovo bohužiaľ všetko vyšlo slabo a celý dej kopíruje klasickú šablónku dobrodružstva, kedy sa hlavný hrdina musí po nešťastnej zhode náhod vydať na dobrodružnú cestu domov, čo je prakticky Hľadá sa Nemo znovu a podobne koncipované bolo i V hlave, to však nabalilo na základ oveľa viac humoru a originality, čo sa teraz bohužiaľ nepodarilo. Veľkým plusom tu nakoniec je akcia, ktorá drží určitú formu napätia a vďaka tomu nič nepôsobí nudne, takže tá hodina a pol utečie ako voda. Bohužiaľ ani koniec nie je nejako uchvacujúci a tak všetko podľa môjho názoru patrí do medze priemernosti, čo sa Pixaru nestáva tak často. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Režisérem filmu byl původně Bob Peterson a datum premiéry byl stanoven na 30. května 2014.  Peterson měl problémy, jak správně pojmout třetí část filmu, a tak byl z režisérského postu sesazen a premiéra odložena na listopad 2015.  Aby měli tvůrci více času na dopracování snímku, byla premiéra filmu Hledá se Dory odložena na červen 2016. Peterson se pak ujal jiného snímku pro Pixar, zatímco Denise Ream nahradil Johna Walkera jako producenta a 21. října 2014 byl Peter Sohn oficiálně jmenován novým režisérem. Děj filmu byl poté upraven a některé původní myšlenky naprosto odstraněny, jako ta, že dinosauři budou farmáři. Naopak byl přijat nový koncept, že příroda bude sama o sobě protivníkem hlavním postavám. (Patw)
  • Pro prostředí, v němž se film odehrává,  se tvůrci inspirovali pohořím Teton Range na severozápadě Spojených států amerických. (D.Moore)
  • Pohyby hlavního dinosauřího hrdiny Arla, zejména pohyby jeho nohou, založili animátoři na pohybech slonů. (D.Moore)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama